|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Jedna linija,dva korisnika
Imamo na prvome katu kuce jednu telefonsku liniju koju koriste roditelji samo za telefoniranje i na njoj je sada i internet. Sada sam ja samo se spojio na vod od te telefonske linije i spustio kabel na kat nize i tu bi htjeli koristiti net i telefon, a gore ne bi bilo interneta. Telefon mi je jasno kada oni gore pricaju da mi ne mozemo i obrnuto jer je jedna linija. Ali sto se tice interneta jeli moguce spojiti internet na katu ispod gdje sam doveo kabel? Spojio bi preko splitera kao sto je bilo i gore, sada mi neki kazu da to nije moguce vec da treba splitati cijelu liniju. Moze pojasnjenje i kako to sve izvesti? Evo slika u prilogu
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dobru su ti rekli. Ti moraš iz splittera vući obje tf linije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ovako bi onda bilo ok? Mogu spliter bilo gdje staviti na glavnu liniju i samo prespojiti zice kako recimo antenu na Tv-u?
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
A jeste ga svi iskomplicirali ![]() @giga @thopok ti je već odgovorio. Prva tvoja slika u prilogu, "poslje". Kod telefona gore samo stavi dodatni spliter. Znači jedan spliter ćeš imati dolje i jedan gore. Nema potrebe da splitaš cjelu liniju jer onda uvjek moraš vuć povratnu žicu za telefon gore ili dolje, ovisno gdje staviš spliter a ako pak spliter staviš na pola puta onda moraš vući iz njega 4 žice za dolje, 2 za telefon, 2 za dsl modem. Jednostavnije ti je kupit još jedan spliter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Iako i ja volim povremeno zakomplicirat, mislim da je u postojećoj situaciji kad već Citiraj:
![]() Ali ako želimo ipak zakomplicirat pretpostavimo da je dotični, iako to možda ne želi, promijenio ISP. I sad želi spojit sve telefone na uređaj…(čini se da je i to spomenuto u prije navedenoj temi) Upitno je kako bi se obični korisnik snašao s kabelom koji nema gotove konektore… Zadnje izmijenjeno od: thopok. 19.06.2009. u 02:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Tlacitelj i neznalica
|
Hvala, napraviti cu onda po onoj svojoj shemi u drugome postu. Dva splitera i to je to, jer je zica vec provucena i nema smisla se muciti za tih par kuna koliko kosta spliter.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|