|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Monitor-HP ili...
Bitna mi je kvaliteta slike, a ne tolko brzina za igre. Svidja mi se HP COMPAQ LP1965, dodje oko 2600 kn. Postoji li nesto bolje za tu lovu ili nesto vecu( <3000), npr. eizo, sony, nec, philips ili nesto trece. Cito sam da ovaj ima dobru sliku i MVA matricu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
To je dobar monitor, nećeš pogriješiti ako ga uzmeš. Doduše odličan izbor bi bio 19" Philips 190P7ES (također MVA matrica), no trenutno je dosta teško dobavljiv (iako su u dućanima rekli kako bi ga trebali opet dobiti). E sad, ne znam da li je to moguće s obzirom na tvoje mogućnosti i budget, ali izvrsna opcija bi bio HP LP 2065. Odličan monitor za svoj cjenovni razred - 20", 1600x1200 rezolucija, S-IPS matrica, odlični kutevi gledanja, jako dobar prikaz boje itd itd. Monitor košta oko 3500-3600kn i bolja je opcija i od HP LP1965 i od Philips 190P7ES, no kako je ipak 1000kn skuplji od 1965 ne znam koliko ti igra (iako je to samo 50kn više od 3000kn koje si naveo, a IMHO itekako se isplati iskeširati tu lovu za 1600x1200 rezoluciju i S-IPS matricu. Ne znam, ako ikako možeš ići na HP LP2065 svaka preporuka. Samo te moram upozoriti kako kod tog monitora postoji tzv. "panel lottery" odnosno monitor dolazi i u verziji sa S-PVA matricom (a to nije označeno šifrom kod monitora). Takvu praksu ima i Dell, Philips, te neki drugi proizvođači. To u slučaju ovog modela ne bi trebao biti preveleki problem, budući da su kod nas ljudi u pravilu dobijali S-IPS verzije (općenito su S-PVA modeli jako rijetki), a postoji i način da se preko OSD menija sazna o kojoj matrici se radi: [cut] 1. Turn off the monitor 2. Press and hold the leftmost “menu” button and push the power button 3. Release the power button. 4. Release the menu button and then press it again 5. The OSD menu will come up and the 5th item from the top will be previously hidden "Service..." 6. Select "Service..." to see the panel info. [/cut] |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Hvala. Tesko je izabrat dobar monitor, jer ima brdo proizvodjaca, cijena i zapravo je nemoguce pogodit tocno ona kaj treba s obzirom na lovu. Ovaj monitor koji si preporucio je DALEKO preko mojih potreba. Valjda 90% ljudi kupuje jefitne monitore se TN matricom, tako da je ovo za mene i predobro. Ovaj philips bi bio i moj izbor, al kaj kad ga nema. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ok, sam najbolje znaš koliko love možeš dati, samo sam to predložio budući da si spomenuo 3k kuna, a 3500kn je jako mala razlika, pogotovo kad umzeš u obzir da će ti monitor lako služiti i preko 5 godina, tako da je to dugoročnija investicija. A vjeruj mi da je rad na 1600x1200 nebo i zemlja naspram 1280x1024. No, kao što sam rekao, s HP LP1965 nećeš pogriješiti što se tiče kvalitete. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|