|
![]() |
#1 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
par pitanja o skystar2 PCI
z novom kantom mislim uzeti i skystar 2 PCI karticu pa me zanima par stvari. 1. s karticom se dobije i poseban receiver za priloženi daljinski? 2. radi to kak spada pod windows media centerom? 3. koliko često se otprilike trebaju skidati novi kodovi, ima puno zezancije s kodovima ili se to obavi u par minuta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
1. Dobije se mali dodatak koji se spoji na serijski konektor. Sa njime je moguce upravljati i ProgDVB-om i ostalim DVB programima, ali tek sa dodatnim jednim programom. 2. Ne znam. Trebalo bi radit. 3. Kodovi?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Veoma jednostavno kad ti neko objasni ,sam teže.
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Po meni dugoročnije gledano novu se ne isplati kupiti, HDTV ide malim ali sigurnim koracima te treba pričekati da izađe nešto tipa SkyStar 3-4 itd.. što će podržavati mpeg4 tj. HDTV al puni. Pojedini kanali na satelitu emitiraju HDTV u mpeg2 ali to nije pravi HDTV iako je slika fantastična. Recimo paket Premiere emitira neke kanale u HDTV mpeg4 te njih nemožeš gledati taman da se i legalno pretplatiš. Uzmi neku polovnjaču za 250kn i uživaj čekajući da Technisat izda dostojnog nasljednika SkyStar2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Puni HDTV/mpeg4 ?? Lako moguće no još nisam nešto o tome pročitao/našao. Ako misliš na ovo: Here at last! Brilliant HDTV images on your PC! TechniSat is proud to present the SkyStar HD, a TV card for your PC that allows you to receive TV broadcasts in both PAL and HDTV formats. The abbreviation HDTV stands for High Definition TV. This is a worldwide digital TV standard that provides sharp contours, rich colours and tremendous depth. In addition, HDTV broadcasts very often provide impressive surround sound. Naturally, the SkyStar HD also supports Dolby AC 3. No opet ako malo bolje i pažljivije pročitaš ovo : Product features * Properties Reception of free-to-air TV and radio programmes via satellite Incl. video editing software EVE Convenient administration of favourite programmes via the TechniSat TV-Center Programme information service Videotext Personal video recorder (PVR) Supports HDTV reception (DVB-S2) Sleep-Timer function Timeshift function Ready for reception of digital data services via satellite Common Interface (not included as standard) Ready for reception of Pay-TV ćeš uvidjeti da se radi i dalje o DVB-S2 što nije puni HDTV, sve što se može gledati sa SkyStarHD karticom se može također gledati i sa SkyStar2 (uz odgovarajuće codeke i druge sitnice) a Premiere HDTV Sport,Film.. ni sa ovom kartom se nemože gledati jer ne emitira u DVB-S2 nego emitira u MPEG-4/HD što SkyStar HD ne podržava i opet ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Akutna lijenčina
|
ma ne treba meni hdtv jer mi kartica bude postavljena u sadašnju kantu kao media center PC koji bude u ormaru, a display bude običan 72cm crt tv, pa mi hdtv rezolucija ništa ne znači. zanimaju me samo kod toga 2 stvari: 1. ako se WMC i skystar neće klati 2. ako može normalno snimati na hdd bez cukanja slike na athlonu xp1900+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Da ne otvaram novi topic pitati chu ovdje. Nisam bash u toku kada se radi o Sat opremi. Planiram nabavu SkyStar 2 kartice radi gledanja Sat programa na racunalu. Naime posjedujem satelitsku antenu sa lnb-om i analognim resiverom. Resiver vise ne radi (antena, LNB i resiver su kupljeni 1998-99 godine). Zanima me da li moram kupovati novi LNB ili ce i ovaj posluziti za prijem digitalnog signala. LNB je Vector TE401, Universal LNB 10.7 - 11.7 Ghz LO 9.75 11.7 - 12.75Ghz LO 10.6
![]() |
#13 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
- Premiere HD Film [MPEG4 | DVB-S2 | Nagravision 2 | Vpid 767 | Apid 771, 772 | Premiere ] - Discovery HD De. [MPEG4 | DVB-S2 | Nagravision 2 | Vpid 1023 | Apid 1027 | Premiere ] - Prem. HD Sport [MPEG4 | DVB-S2 | Nagravision 2 | Vpid 1279 | Apid 1283, 1284 | Prem. ] Dakle, sve je to DVB-S2, samo drugo pakovanje. Do sada svi koji koriste MPEG4/HD koriste DVB-S2 i obrnuto. Nisam imao SkyStar HD da je testiram, ali valjda podrzava gledanje MPEG4/HD kanala, inace ne bi bila nista drugacija od SS2. Moze bez problema. @celduce Mozes koristiti taj LNB. Radit ce sa SkyStar2. Ali ni nov LNB nije skup. Oko 50-60kn.
![]() |
![]() |
#14 | |
Akutna lijenčina
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Akutna lijenčina
|
malo sam gledao po forumima, i piše da ss2 ne savea u standardni mpeg2 format nego koristi svoj enkoder za saveanje. 1. treba dok se snimi neka emisija poslije rekodirati u standardni mpeg2 kako bi se moglo gledati na dvd playerima? 2. program snima na hdd kao .mpg ili direktno u .vob s rootom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Samo radi gledanja je potreban codec, a codec ovisi o provajderu, a ne o SS2. S njom jednostavno streamaš satelitski signal i snimaš ga u formatu u kakvom je dolazio. Znači može biti mpeg4 ili mpg ili HD, ali sa svim pratećim smećem (EPG, Teletext i sl.). Zato se treba streaming provuči kroz strumento da se očisti od smeća i nakon toga po potrebi prefrkati u format po želji.
![]() |
![]() |
#17 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
ja preporučam projectx, radi čuda, pva strumento uopć ne koristim otkad sam ovo skužio
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|