|
![]() |
#2 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
al s koje reze na tu gore navedenu? jer nije isto sa 40x40 na to ( ![]() ![]() btw. postoje neki pluginovi (dodaci) za Photoshop koji to lijepo odrade ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Moze se, ali ce slika izgubiti na ostrini i opcenito nije to to ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
/
|
ta se oštrina može povećat pomoću tih pluginova ali nikako nije isto kao originalna slika u 1024x768 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
sa onakvih slika kakve mi ne možemo prepoznati kao te tablice (ali pod uvjetom da nije skroz shebana ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Naravno da je moguce u filmovima, isto kao sto njihov racunar sa zelenim monitorom brze uradi neke stvari nego moj malo moderni.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
A dobro,to totalno mutno sam bubnuo,znate svi na šta mislim,gledali ste u filmovima što rade s tim slikama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Brijem da ima u tim labosima imaju bar 10x napredniji softver koji se godinama razvija specijalno za njih, pa vjerovatno mogu izvuc bolje slike i to, ali nekad mi se ipak cini malo pretjerano, npr. izvuku extra ostru sliku iz odraza u staklu na vratima od covijeka koji stoji 20 metara dalje O_o ...
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Naravno da nije. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
nemoguće je dobiti 1:1 kvalitetu slike (raster/tj. obična fotka)... npr. probaj povećati elipsu ili nešto takvo...
![]() |
![]() |
#15 |
/
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
gledajte kak sam ja to zamislio, neki soft "pregleda" i spremi sve piksele na slici(kao vektor) koje je onda moguće povećavati jako puno bez značajnijih gubitaka kvalitete slike, recimo onda proc procesira svaki piksel pojedinčano, jel se to može? jel se to možda može u *.bmp formatu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa baš i ne onako kako si ti mislio, ali da se neke linije, kružnice i ostali geometrijski likovi iz rasterskog mogu pretvoriti u vektorski format, to je moguće. BMP nije vektorski format slike nego rasterski pa će biti isti učinak kao da povećavaš JPG sliku.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
ti sa CSIa su previse zaduzili tehnoloski napredak .. lik iz c/b kamere na 8 metara udaljenosti zumiraju da se vidi kakav oblik nausnica ima netko .. daj moli te |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() ![]() Isto ko Blade skoči s 4 kata i samo malo se huhne i trči ko nek isprinter na 100m ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Najbolji rezultat možeš dobiti Photoshopu ali ne automatiziranim postavkama u Help - Resize image nego ručno. Ideš na Image-Image size i pod pixel dimensions upišeš željene dimenzije. Nakon toga kod Document size pod Resolution upišeš min. 200 PPI. (ne DPI nego PPI) Kvačicu na resample image i OK. Slika mora biti jpg i obavezno RGB 16 bit/chanel. U CMYK-u ne ispada dobro , ne znam zašto. Rezultat možeš poprilično popraviti sa PhotoKit Sharpener , nije baš jeftin ali ima trail od 7 dana. http://www.pixelgenius.com/sharpener/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|