|
![]() |
#2 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Da, kad čujem šta su svašta tako drpili ljudima zgadi mi se život. Et primjera radi, ne znam jel itko od vas zna za onog našeg znanstvenika koji je našao supravodljivi materijal na puno višim temperaturama nego svi do sad. Uglavnom, recimo samo da je čovjek svu dokumentaciju imao na kompu spojenom na net, sasvim slučajno su svi njegovi asistenti dobili posao i masne plaće u Microsoftu (zar moram napomeniti da su obični ispod prosječni kompjuteraši?), a čovjek prolupao. E sad, ako je to istina, hm, zamisliš se
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa za to i služi firewall, zar ne? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Naravno, to ti i još možda 1% ljudi ovog svijeta, a ostatak ljudi koji nisu vični kompovima i rade druge stvari za koje im služi komp to ne rade i misle da je sve ok
![]() |
#5 | |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
da ne govorim da naša strujna mreža ima preko 50% gubitaka u prijenosu(tako mi govorio profać elektrotehnike u srednjoj),pa kad bi se ti gubici smanjili nebi nam omiljena elektra mogla naplaćivati energiju koju ne potrošimo a što se tiče ovog s amdom,niš čudno,bilo je takvih stvari i prije,sam čekam da se moram spojit na net prije neg power stisnem ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
imam 4 programa kojima je dozvoljen izlaz ostalo ni negledam vec odma ubijam tak da ![]()
![]() |
#8 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Samo interesantna stvar je da M$ firewall selektivno propušta neke stvari bez upozorenja. Ko vam garantira da vaši firewalli ne rade isto? Ili, da budemo do kraja paranoični, možda se šalju paketi i na data link layeru (mislim da firewalli to ne detektiraju, ali pošto sam laik u tom pogledu, neka me netko ispravi ako griješim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Sygate sve detektira pa i DLL, ako to želiš. Za svaki program ili bilo koji drugi file koji traži pristup netu, firewall traži dopuštenje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
1.imaš izvorni kod njihovog firewalla 2. znaš "čitati" taj kod |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
i opet ako vidish source tog programa (firewall-a) ne znaci da nema "rupa" u samom kernelu. Ako vas M$ zeli pokrast oni to mogu uradit i da imate firewall kakav zelite na racunalu s njihovim kernelom. Kod Linux-a kod je vidljiv svima i stoga nema "skrivenih ulaza", pa cak iako niste programer mozete biti sigurni da je taj kod pregledalo puuuno ljudi koji znaju o cemu se radi. USE Linux ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
je to je stvarno u potpunosti istinito. jer sve te firewalle koje koristite i sl. instalirate na OS koji su oni napisali. moze vam pisat sto god hocete, sto vam to znaci kad nikad necete znati sto se stvarno dogada u pozadini... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Gledajte, ako netko silom želi doći do vaših podataka, to će i uspjeti. Sygate / Comodo / Kerio / Zone Alarm i sl. soft firewalli ih neće spriječiti. Velika je vjerojatnost da na računalu ne držite podatke zbog kojih bi se netko išao gnjaviti s vašim kompom, tako da će većini korisnika soft firewall + anti virus biti dosta da se zaštite od trojana i sličnih malicioznih igračkica, ali tog trena kada ste instalirali Windows na vaše računalo i spojili se na net zaboravite na pojam "privatnost". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|