Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.03.2007., 09:53   #1
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
M$ i privatnost

Idem instalirati AMD C'n'Q drivere i comp se pokušava preko mreže zakačiti na adresu 131.107.115.28 koja pripada M$-u.

Ekipa iz M$-a je zbilja radoznala
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2007., 10:06   #2
Zvijerko
Pečurka

Zvijerko's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Da, kad čujem šta su svašta tako drpili ljudima zgadi mi se život. Et primjera radi, ne znam jel itko od vas zna za onog našeg znanstvenika koji je našao supravodljivi materijal na puno višim temperaturama nego svi do sad. Uglavnom, recimo samo da je čovjek svu dokumentaciju imao na kompu spojenom na net, sasvim slučajno su svi njegovi asistenti dobili posao i masne plaće u Microsoftu (zar moram napomeniti da su obični ispod prosječni kompjuteraši?), a čovjek prolupao. E sad, ako je to istina, hm, zamisliš se
Gainward Phantom GTX760
250 GB Samsung Evo Basic SSD
XFX XTR 650W
Silencio 650
Zvijerko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.03.2007., 10:23   #3
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pa za to i služi firewall, zar ne? Ja svakom programu i instalaciji zabranim pristup netu osim recimo Firefoxu, Thunderbirdu, torrent/DC klijentu i messengeru. Sve ostalo je blokirano... Znam da mi ATI-jevi driveri redovito hoće van na net...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2007., 11:38   #4
Zvijerko
Pečurka

Zvijerko's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Naravno, to ti i još možda 1% ljudi ovog svijeta, a ostatak ljudi koji nisu vični kompovima i rade druge stvari za koje im služi komp to ne rade i misle da je sve ok
Gainward Phantom GTX760
250 GB Samsung Evo Basic SSD
XFX XTR 650W
Silencio 650
Zvijerko je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2007., 11:55   #5
Deathwish
overpowered
Moj komp

Deathwish's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Zvijerko Pregled postova
Da, kad čujem šta su svašta tako drpili ljudima zgadi mi se život. Et primjera radi, ne znam jel itko od vas zna za onog našeg znanstvenika koji je našao supravodljivi materijal na puno višim temperaturama nego svi do sad. Uglavnom, recimo samo da je čovjek svu dokumentaciju imao na kompu spojenom na net, sasvim slučajno su svi njegovi asistenti dobili posao i masne plaće u Microsoftu (zar moram napomeniti da su obični ispod prosječni kompjuteraši?), a čovjek prolupao. E sad, ako je to istina, hm, zamisliš se
Sjećam se toga i pitao sam se kaj se desilo s tim,inače sa supravodljivošću bi se doslovno napravio kvantni skok u tehnologiji,uzmeš npr svima nam drage procesore ,supravodiči se slabo griju,a toplina je jedna od glavnih kočnica tehnologije,e sad si zamisli overclock potencijal ako se nemoraš brinut o zagrijavanju
da ne govorim da naša strujna mreža ima preko 50% gubitaka u prijenosu(tako mi govorio profać elektrotehnike u srednjoj),pa kad bi se ti gubici smanjili nebi nam omiljena elektra mogla naplaćivati energiju koju ne potrošimo

a što se tiče ovog s amdom,niš čudno,bilo je takvih stvari i prije,sam čekam da se moram spojit na net prije neg power stisnem
Staro 03.03.2007., 12:16   #6
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Yep, ja to sve pozatvaram pa nek se misle.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2007., 14:45   #7
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
imam 4 programa kojima je dozvoljen izlaz ostalo ni negledam vec odma ubijam tak da

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2007., 14:48   #8
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Samo interesantna stvar je da M$ firewall selektivno propušta neke stvari bez upozorenja. Ko vam garantira da vaši firewalli ne rade isto?

Ili, da budemo do kraja paranoični, možda se šalju paketi i na data link layeru (mislim da firewalli to ne detektiraju, ali pošto sam laik u tom pogledu, neka me netko ispravi ako griješim )
Staro 03.03.2007., 16:18   #9
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
probajte linux :P
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2007., 21:50   #10
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Samo interesantna stvar je da M$ firewall selektivno propušta neke stvari bez upozorenja. Ko vam garantira da vaši firewalli ne rade isto?

Ili, da budemo do kraja paranoični, možda se šalju paketi i na data link layeru (mislim da firewalli to ne detektiraju, ali pošto sam laik u tom pogledu, neka me netko ispravi ako griješim )
To što Windows zove firewall je miljama kilometara od pravog firewalla.

Sygate sve detektira pa i DLL, ako to želiš. Za svaki program ili bilo koji drugi file koji traži pristup netu, firewall traži dopuštenje.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.03.2007., 22:19   #11
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
To što Windows zove firewall je miljama kilometara od pravog firewalla.

Sygate sve detektira pa i DLL, ako to želiš. Za svaki program ili bilo koji drugi file koji traži pristup netu, firewall traži dopuštenje.
Za takvu tvrdju moraju postojati 2 uvjeta:

1.imaš izvorni kod njihovog firewalla
2. znaš "čitati" taj kod
Staro 04.03.2007., 17:42   #12
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
i opet ako vidish source tog programa (firewall-a) ne znaci da nema "rupa" u samom kernelu. Ako vas M$ zeli pokrast oni to mogu uradit i da imate firewall kakav zelite na racunalu s njihovim kernelom.

Kod Linux-a kod je vidljiv svima i stoga nema "skrivenih ulaza", pa cak iako niste programer mozete biti sigurni da je taj kod pregledalo puuuno ljudi koji znaju o cemu se radi.

USE Linux
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2007., 14:45   #13
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
USE Linux
How?
Staro 05.03.2007., 15:57   #14
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
Ako vas M$ zeli pokrast oni to mogu uradit i da imate firewall kakav zelite na racunalu s njihovim kernelom
je to je stvarno u potpunosti istinito. jer sve te firewalle koje koristite i sl. instalirate na OS koji su oni napisali. moze vam pisat sto god hocete, sto vam to znaci kad nikad necete znati sto se stvarno dogada u pozadini...
mat je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2007., 18:17   #15
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Gledajte, ako netko silom želi doći do vaših podataka, to će i uspjeti. Sygate / Comodo / Kerio / Zone Alarm i sl. soft firewalli ih neće spriječiti. Velika je vjerojatnost da na računalu ne držite podatke zbog kojih bi se netko išao gnjaviti s vašim kompom, tako da će većini korisnika soft firewall + anti virus biti dosta da se zaštite od trojana i sličnih malicioznih igračkica, ali tog trena kada ste instalirali Windows na vaše računalo i spojili se na net zaboravite na pojam "privatnost".
gorluk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno