|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Crno bijela slika na TV izlazu grafičke kartice
Ispričavam se unaprijed ako je bila ovakva tema al nisam je nigdje našao. E ovakva je situacija. Imam SS2, danas sam napookon i antenu složio i sve funkcionira dok nisam došao do spajanja kompa s TV-om. Poludio sam. Grafička je ATI Radeon 7500 i ima TV-out. Imam kabal takav da iz te kartice ide S-VHS a na drugom kraju u TV ide SCART. Slika je čista, bistra sam što je crno-bijela ***o je patak da je ***o!! TV je FUEGO 72cm, podržava NTSC 1 i 2 neakav SECAM, PAL i još neki format. Jel mi neko molim vas može pomoć? Jedva skupim novce za sve to i sad me ta vražja slika za***ava, očajan sam..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
jesi prebacio na PAL u driverima od grafe? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Zašto o zašto ljudi ne čitaju službena pravila, ne educiraju se prije nego postaju... Kakav ti je to naslov posta? Napiši ukratko u naslovu o čemu je riječ, npr. Crno bijela slika na TV izlazu grafičke kartice. Puno je informativnije od Problem za poludit. Sad kad sam se istresao na tebe ![]() Rješenje: - koristiti S-Video ulaz na TV-u ako ga isti posjeduje - koristiti kompozitni izlaz na grafičkoj kartici, obično je to jedan od tri za RGB ili HD TV izlaza, samo se spoji na taj izlaz chinch koaksijalni kabel i ubode na ulaz u TV. Izabere se u driverima composite out, PAL, adekvatna rezolucija i to je to - napraviti prijelaz sa S-Video na kompozitni, vrlo je jednostavno samo se krominantna komponenta preko kondenzatora (neki su spajali i bez njega) sa luminantnom shema naravno dobivena googlanjem (upiše se s-video to composite) ![]()
![]() |
#6 |
Pink Floyd fan
|
Ovo zadnje sam ja svojevremeno pravio (i to ne jednom) i radi, ne trebaš ništa kupovati osim tog kondenzatora koji ima vrlo malu cijenu. Rastaviš scart zalemiš gdje treba i to je to.
![]() |
#7 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja sam na staroj Gf4 morao u driverima staviti da je izlaz činč (kojeg grafa nema) iako je bilo spojeno sa S-video da bih dobio dobru sliku. Probaj, možda pomogne.
![]() |
#8 |
Pink Floyd fan
|
Pročitaj ponovo moj odgovor (ono o kompozitnom izlazu). Da li ti je stavio kondenzator ili nije? Navodno može i bez njega ali bolje je sa njim, cijena mu je zanemariva. Ta crta je vjerojatno zbog tzv. bruma u slici koji se javlja ako masa tv-a i kompa nisu na istom potencijalu. Pokušaj oba uređaja staviti na istu utičnicu i/ili isključiti antenu na tv-u. Drugo rješenje je u tzv. jajetu, tj. visokofrekvencijskom transformatoru koji galvanski odvaja ta dva uređaja, no to ćeš malo teže naći. Nevezano za brum, da li si odabrao dobre postavke u grafičkoj, PAL, 50Hz? Edit: Sad vidim da crte nije bilo dok je slika bila crno bijela, pa da ponovim zalemljen je kondenzator ili ne? I da li postoji kompozitni izlaz i grafe?
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Pozdrav. Ovakva je situacija. Kad u AltDVBu stavim full screen i na tv i na kompu imam slike ali ona nakon pola sata nestane s tv-a i moram resetirat komp da se opet pojavi. Juće sam mijenjo windowse i do tad mi ja na fullscreenu slika bila samo na tv a na monitoru je bilo crno kak sam i htio. E sad u čem je problem? Zašt nakon nekog vremena nestane slike na tv-u. Kabeli su OK. Isto tak nakon igranja neke igre moram resetirat komp da bi dobio sliku na tv..... a kad disableam tv-out u postavkama komp se sam resetira...Jel zna ko u ćem je problem? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|