|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Spašavanje podataka
Ovako...na postojećem hdd-u od 40 gb, 2 particije (10,30) otišao je operativni sustav...(Win XP)...tj prilikom podizanja sistema piše "Error loading operation system"...i nemože se ništa...a treba spasit podatke??? kako da ih spasim?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možeš na par načina: 1. spojiti disk na drugi komp 2. bootati neku live distribuciju Linuxa 3. instalirati Windowse bez formatiranja, kopirati podatke pa formatirati
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
jesam spoji sam ga...već...i uspio sam spasit tj prebacit na drugi disk ove podatke sa particije od 30 gb...al ovu od 10 gb mi nece prepoznat vec ju stavlja u RAW a ne NTFS...ako idem uc u nju..kaze da treba formatirati.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
To je već složenija situacija... Možeš pokušati pomoću programa tipa Easy Recovery, Final Data Enterprise,... a ako je nešto extra bitno, javi se članu pod imenom RAK pa će ti on to sredit za neku svotu... Uglavnom, što manje petljaj po toj particiji jer ćeš samo pogoršati situaciju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ma evo skinuo sam File Scavenger 3.1 pa spašavam podatke jer sam malo prolistao teme iza...nego zanima me sad jedna druga stvar...imam tu jopš jedan drugi HDD od 250 GB...išao sam podić "testni" windows tako da sam napravio particiju od 30Gb...a onaj ostatak nisam dirao...no sad se nigdje ne prepoznaje više od tih 30gb..tj...tj u novom postupku za instalaciju prepozna još 130gb kao unloacated space...ali 130+ 30 = 160 gb....di je onih ostalih još oko 90 gb... tj kako da prepoznam cijeli hdd i svih njegovih 250 gb i zelim ga koristit pez particioja za samo spremanje podataka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Ne vidiš jer nemaš instaliran nijedan service pack za XP pa nemaš ni 48-bitnu LBA podršku. Instaliraj ili još bolje integriraj neki SP pa možeš to sve srediti iz Windowsovog Disk Managementa ili uzmi neki programčić za particioniranje kao što je Partition Magic, Acronis Disk Director Suite,...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
hvala kolega..pozz |
![]() |
![]() |
|