|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
problem sa dvd-rw te wlan-om na laptopu
pozz. evo ovako, frend kupio neki siemensov laptop i sad kao pise ljepo u specifikacijama da ima dual layer dvd-rw, i ja mu stavim nero i ono gledam nema za odabrat przilicu u neru, gledam device menager i pise "hl-dt-sd dvdram GSA-T10N" kao naziv optickog uredjaja, ja pogledam na netu i ljepo pise da je to LG-ov dvd-rw, e pa mene zanima kako cu ja to sredit,znaci ni win ne prepoznaju ko dvd-rw nego ko dvd normalan. pokusao sam nac firmware kao da probam i nasao sam neki i ljepo ga iz comanda pokrenem al pise da je flashiranje neuspjelo mada tocno pise isto taj naziv gore uredjaja i iza je samo jos PRO3 kao al nece... i sljedeci problem je on ima wlan karticu, al kad stavim tamo scan wireles conections ne nadje nista mada stoji pored router se555, cak sam maknuo i wep zastitu i sve, i broadcast je on..ma sve a ovaj jednostavno nis ne vidi... hvala puno |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Ovo što u Neru ne vidiš pržu - jesi siguran da si na pravom mjestu gledao? Imaš padajući prozorčić za odabrati ako imaš više od jednog optikanera. Nemoj brinut što u device manageru piše. To je tvornički kod proizvođača, a ne specifikacija, a niti windoze nisu savršene. Bitno je da radi. Evo npr. za LG pržu koja ima i DL izneđu ostalog u Device Mangeru ne piše. Otvori Nero Info Tool i tamo će ti biti kvačicama označeno što sve prža podržava. Zaokružio sam najbitinije, baci oko: ![]() Ovo pitanje o mrežama: Jesi siguran da je kartica ispravna? Kako je podešeno da dobiva IP adresu? Jesi li što manualno podešavao na krtici i što? Btw, dobronamjerna preporuka - probaj idući put otvoriti thread u kategoriji u koju bi spadao. Konkretno u ovom slučaju pod npr. "Optički uređaji" i pod "Mreže". ![]()
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
E sam da napomenem, koji je to Nero? Ako je 7-ica ona dosta zahebava. Dosta ih je imalo problema s njom. Isto tako ne prepozna optiku. I meni je tak bilo, ja nabavio 6-icu i sve radi normalno...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
hej ho. da znam da sam trebao tamo al da ne otvaram 2 posta sam tu, jbga hehe. ovak nero je 6ica i u padajucem izborniku ima samo onaj "image burner", mislim nisam toliki pocetnik hehe...znaci UOPCE nema nikakve optike sa odabrat samo taj virtualni image burner znaci tamo uopce nemozes odabrat optiku..., mozda da probam 7icu ce radit s njom hehe.. a mrezna..hmm pa valjda radi, novi je laptop hebemu.. posto mi je dhcp ukljucen na routeru stavio sam sve na utomatski, nista nisam mjenjao od opcija..router podrzava oba standarda (b/g mixed), mrezna je g jamislim... cudni problemi u oba slucaja hehe... a ovaj jel ima koji softver za WLAN kao podesit da probam s tim a ne s win... probat cu stavit i alcohol i clone cd jos na laptop da vidim sta oni kazu..al najvise me zivcira ovo sta nece da fleshira, bas ljepo pise za koji je i nece...al nije softver za bios nego se pojavi kao mali prozorcic, i iznad pise da je za taj cd rom,a u padajucem izborniku odaberem istog tog na laptopu pise failed.. ![]() hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ako budes stavljao Nero 7 onda stavi verziju lite 7.5.9.0. |
![]() |
![]() |
|
|