Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.02.2007., 13:46   #1
s56k
Guest

s56k's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
KN8-Ultra chipset cooler

dakle, nesto je pocelo rostiljati, sumljam na malu zujalicu na njemu iako mi je i chieftec nesto sumljiv. no ovo prvo mi je lakse zamjeniti jer barem nema naljepnica od garancije po sebi
e sad sta staviti? love nemam, dakle ostaju mi oni mali pasivci, vjerovatan izbor bi bio onaj plavi zalman cisto jer kosta 20ak kn i ima ga u hgspotu sto mi je jedino i dostupno od nekih normalnih trgovina gdje me nece cudno pogledati i pitati "cooler za cega????"

e sad, jel netko isprobavao stavljati samo njega na nf4 bez da ista puse po njemu? nemam gdje namontirati vent koji bi to radio a reznih ploca za dremel nemam za kupit nigdje vec mjesecima. citao sam ovdje da je ono vruc na dodir ali sve radi ako nema nekih vecih OCeva. stroj nije OCan niti je u planu pa mi je to ok, ali ne bi mi bilo ok da smece krepa od vrucine. istina da ima garanciju ali dok se to rijesi...
sad ne mogu prezaliti sto nisam uzeo sli verziju s pasivcima ali bilo mi previse love u tom trenutku
s56k je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2007., 13:56   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja sam držao tog pasiva na svojoj bez venta neko vrijeme (samo normalni propuh kroz case) i bilo je dosta vruće (za opeći prste ali bila je i sredina ljeta) ali nije mu se ništa desilo od toga...

Poslje sam na stranicu namontirao jedan Cooolermaster ventić na 7V čisto radi svog duševnog mira makar se NF4 može zagrijati i preko 80C a da mu se ništa ne desi...

Tako da slobodno zamjeni s zalamnom ako imaš dobro prozračeno kućište (kao mjerilo npr. CPU idle na box cooleru na 50% okretaja nesmije ti bit više od oko 10ak C veći od temeperature sobe - onda je to dobro vjetreno kućište) i ako nema kablov akoji bi ometali protok preko zalmana ili ako imaš neki veći CPU cooler koji lufta sve oko sebe nemaš nikakvih briga...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.02.2007., 18:58   #3
s56k
Guest

s56k's Avatar

ma nema nikakvih kablova po maticnoj, sve je vezicama koje su dosle sa taganom povezano sa strane, ide puzu po zadnjoj strani kucista, maticna je potpuno otvorena pogledu kad gledas sa strane. barem sam to uspio rijesiti. temp je tu negdje s box coolerom oko 10 vise od okoline tako da mislim da ce ici, do ljeta cu vec rijesiti bolju ventilaciju. nego, palo mi na pamet....
ne znam kako bi bilo da ga samo usporim, imam od zalmana onaj kontroler okretaja, mogao bi posluziti, ne vjerujem da se to bas mora vrtiti na 5K rpm-a da bi imalo efekta. ako bi ga spustio na 3K ne bi se trebao cuti a ne vjerujem da ce losije hladiti od pasivca.
Staro 23.02.2007., 19:11   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Nema ti smisla taj Zalman čisto pasivno ima praktički iste rezulatate hlađenja kao ta zujalica u normalnom radu, ako je usporiš vjerojatno će bit još lošija...

Investiraj mirno tih 20kn i stavi ga gore, mada ćeš vjerojatno morati vaditi ploču iz kištre da obaviš zamjenu jer su oni štiftovi koji drže zujalicu tvrdoglavi...

Mislim bar sam ja morao...
Staro 24.02.2007., 19:13   #5
s56k
Guest

s56k's Avatar

a nist, izvadit cu ga onda...a plocu znam da cu morati vaditi, nist onda cu odmah montirati i zalmana na proc, ionako stoji jer mi se ne da plocu vaditi samo zbog njega
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno