|
![]() |
#1 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() Evo danas napravio obicni LAN kabel, stisnuo ono na konektoru sa srafcigerom da kabel ne ispada, ali jos trebam stisnuti onih 8 klinaca na vrhu konektora. Ali mi nepada napamet kako bi se to dalo napraviti, pa sam se odlucio pitati za pomoc. Buduci da mi je glupo kupovati krimpkljesta koja kostaju preko 70kn za tu i tamo zakrimpat nesto, zanima me dali postoji nest normalne cijene ispod 20 kn a da obavi posao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Teško da češ nečime osim tim klještima zakrimpati to.Odi u najbiliži pc shop i tamo če ti to zakrimpati bespla ili za pivu. EDIT:"Onih 8 klinaca" su parice ![]() Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 20.02.2007. u 13:31. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
'Limići' ne stisnu parice već im probiju izolaciju i tako dođu u kontakt sa žicom unutar parice
![]() |
#5 |
Ursus maritimus tyrannus
Datum registracije: Jan 2007
|
Kliješta kupiš jednom i zdravo, a milijun puta ćeš "priportavat" nešto po kući i kratit ili štaveć... koliko ja znam to je jako teško izvedivo bez kliješta... ![]() ps. Mislim da sam vidio lan crosover kabel u hg-lotu [nikad neznaš što ćeš dobit] nekakav UTP kabel od cca 15 m za nekih 130 kn... hehehe... pa se pitaš jel se isplati uzet kliješta? (15*2=30, 2*3=6, 36kn u kućnoj izradi) ![]()
![]() |
#6 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Bez krimpalice ces si samo probleme stvarat i upitno je oce radit uvijek a ovako kupis neka jeftinija krimp klijesta i skratis si muke. Nije to vise tako skupo KLIK.
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
šlap
|
ebiga problem je sto sam imao 300kn ustedevine i kupio AP za 484 kn a uzeo sam od novaca za gablec tako da nemam ni 50kn za trosit a kamoli 150... No eto izgleda da cu morati kupiti ona po 50kn pa cu smanjiti dodatno hranu... ionako imam 120kg pa ce dobro doci ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ursus maritimus tyrannus
Datum registracije: Jan 2007
|
Neznaš nitkog ko ima krimpalicu? Ajmo ekipa ponudite se za kavu... i svima dobro... ![]() ps. Dobro se sjećam studentskih dana i kalkulacija, ima to svoju draž [sada]... ![]() Nego, imam uber-cool ideju, otiđi jedan dan na kavicu u kset lagano i pitaj prvog s pepeljarkama ima li krimpalice. Najverovatnije će ih izvući iz pernice. hehehe. ![]()
![]() |
#12 |
šlap
|
ma evo kupio sam u optimumu (kako mala trgovina ![]() Stisnuo konektore 2 puta i gotovo. Pa sam onda dobio od cure "jel tih 5 sec vrijedno sto smo isli do optimuma?" joj ![]() Al neka sada mogu i frendu skrimpati kabel koji me trazio prije godinu dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Eto vidis da nisi pozalio, zgodna je to alaltka za imat kad zatreba. Bas sam danas morao isto krimpat neke kablove, da nije bilo krimpalice neznam kako bi.... zubima ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
šlap
|
nemos zubima, probao sam ![]() ja nisam pozalio ali cura je. Ona je mislila da cu se ja sad s time zezati sat dva, pa bi se to onda isplatilo, a ne da ja 2x stisnem i gotovo ... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|