Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.02.2007., 18:25   #1
Bimbrlok
Premium

Bimbrlok's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Kako napraviti server za igre?

Posto sam pocetnik u ovim stvarima ne znam na koji nacin da napravim server za igre u LAN mrezi konkretno me interesuje NFSU2 i QUAKE3
Bimbrlok je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2007., 18:42   #2
amd freak
Guest
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Umrežiš kompove.....onda za quake..upališ igru.....ideš na multiplayer-local(lan)i napraviš-create.....dok na drugom kompu ideš na multiplayer-lan-i nađeš napravljeni igru-join!

ZA underground 2 ti trebaju posebni programi pošto on nije za lan napravljen...samo za online play!
amd freak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.02.2007., 19:09   #3
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor amd freak Pregled postova
ZA underground 2 ti trebaju posebni programi pošto on nije za lan napravljen...samo za online play!
??

ja sam igrao u lanu NFSU2... ruku na srce, totalno je debilno to napravljeno, ali radi.

Isti princip - create, join.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2007., 20:11   #4
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Q3 se radi u LAN-u tak da je neko dedicated server, ak znas kaj to znaci, i onda se on spaja u isti taj server ( svoj ). Izlazi iz igre kad mu se prohtije a ostali igraju dalje. A za NFSU2 isto napraviš isto za lan. Mi smo prek neta igrali sa hamachijem, i dobro je islo.
Juggernaut je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2007., 21:34   #5
amd freak
Guest
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
??

ja sam igrao u lanu NFSU2... ruku na srce, totalno je debilno to napravljeno, ali radi.

Isti princip - create, join.
dečko nema šanse da U2 igraš u lanu bez tih programa koji ti to omogučavaju!!!Možeš jedini igrat prek interneta..Jer igra nema lan play!: evil :
amd freak je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2007., 01:31   #6
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Evo ovdje ti se nalazi tutorial za Dedicated Server za Quake III, samo prati upute i skuzit ces...

http://planetquake.gamespy.com/View....l&id=47&game=4

Osobno sam napravio i za COD2 i za CS Dedicated Server tako da nije problem... mozes napravit da ti se ljudi mogu spajat i preko mreze i preko LAN-a u isto vrijeme.
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2007., 01:22   #7
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor amd freak Pregled postova
dečko nema šanse da U2 igraš u lanu bez tih programa koji ti to omogučavaju!!!Možeš jedini igrat prek interneta..Jer igra nema lan play!: evil :

Nemoj biti tako samouvjeren

Za NFS:U trebaju Client i Server programcici jer on po defaultu ima samo OnLine, dok NFS:U2 ima podrsku za LAN i za OnLine..vjeruj mi
Staro 20.02.2007., 11:29   #8
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor rams Pregled postova
Nemoj biti tako samouvjeren

Za NFS:U trebaju Client i Server programcici jer on po defaultu ima samo OnLine, dok NFS:U2 ima podrsku za LAN i za OnLine..vjeruj mi
istina... pa ne bi pricao napamet al kazem, totalno su lose to napravili. Recimo, ja napravim "server"... ostali klijenti se spoje. I sad ako hocemo igrati drift, napravim drift race, a ostali klijenti moraju promjenit filter tako da im prikazuje drift utrke : hitthewa znaci filter moze prikazivati samo jednu vrstu utrke, sto je po meni jaaaako debilno. Kao da su to zamislili za online play gdje na serveru ima po 10000000 utrka pa ti biras koju oces. Da, zaboravim reci da i ostale postavke, recimo colision detect, ne sjecam se ostalih, isto moraju bit postavljene u filteru jednako kao i na "serveru". Mislim da EA moze i bolje od toga
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno