|
![]() |
#1 |
Silent killer
Datum registracije: May 2006
|
![]() Bok svima, Treba mi notebook za izradu flash animacija, prezentacija i inih stvari te za internet (surfanje, upload), znači ne igrice i neke bjesne aplikacije. S obzirom da je lova uvijek problem : baad : vidio sam ovaj u hg-u za 3900kn pa me zanima što pučanstvo kaže: FORCEBOOK Mystic - Procesor Intel Celeron (1.46GHz) - Display TFT 15.4'' WXGA, 1280 x 800 piksela - Memorija 1x 512 MB, max 2GB, DDRII 533 - Optički pogon DVDRW - HDD 60 GB - Intel 945GM integrirana grafika - 10/100/1000 PCI Fast Ethernet, Azalia MDC 56K Plug & Play Fax/Modem 3x USB 2.0 ports 1x TV output 1x External CRT monitor output 1x RJ-45 LAN 1x RJ-11 modem - OS: Free DOS - 7-in-1 Card Reader (MMC/RSMMC/MS/MS Pro/MS DUO/SD/Mini-SD) - Dimenzije 360 x 267 x 25.4~34mm - Masa 2.6 kg Jel netko imao iskustva sa Forcebook notebook-ima? Za OS nije problem, gore idu WinXP ili možda Vista : stoopid (razmišljam o dodatnih 512MB). Hvala svima na sugestijama.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Imao sam u rukama model od 7500kn. Jako sam bio rzočaran kavalitetom. Plastika 0 bodova, ekran užasan. Čak je i plastika bila pomotana na jednom dijelu, nije se dala uklopit tamo di je trebala. Radije bi za te novce potražio nešto drugo. Recimo asus ili nešto |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
HP 500, jeftiniji model je 3850, skuplji je ~5000kn (ali se isplati). Odlican ekran za tu cijenu, ugodan za rad i jako kvalitetno djeluje, kvalitetna plastika i iza njega stoji jedan HP. Jedine mane su kratko (2h) trajanje baterije i samo jedan utor za memoriju sto otezava nadogradnju. Zadnja 2 tjedna sam imao prilike raditi na tom malom dragulju i stvarno je "kradja" za 5000kn!
![]() |
#5 |
Silent killer
|
Zar nisu lenovo i ibm jedno te isto (netko je kupio nekoga)?? Na poslu kupujemo isključivo IBM (sada vidim da brandiraju lenovo) i moram priznati da: a) monitori su totalno sr*** od tri ista modela 19'' svaki ima različitu sliku i to full a ni jedna nije kvalitetna b) ThinkCentri su totalna koma..kvare se svako malo c) notebook...paa ružni ali to nije pitanje iskoristivosti jedini koji mi je zapao za oko je T60 (i on JEDINI ima Win tipku) ali je ipak preskup HP-a sam imao dva komada (istina prije par godina) i totalno su me razočarali jer su popucali tamo gdje se ekran spaja sa kućištem, optički pogoni su riknuli u roku 6 mjeseci. To su moja iskustva sa tim modelima : nono : ....svakako hvala na prijedlogu. HG ima dosta modela laptopa izloženo ako se ne varam pa se mogu i pogledati?? Još jednom hvala.
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da isti su, ali još možeš naći modela build by ibm (r50e, r52, za r60 nisam ziher). nemam iskustva sa desktopima i monitorima ibm/lenovo, ali su notebookovi beton. usporediti forcebook i ibm je ravno negdje modulima takems i balistixima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
U Autronicu mislim ima Lenovo N100 za 4999kn. Uzeo sam ga curi i moram priznati da sam oduševljen kvalitetom izrade i radom laptopa. Čista petica! Jedina zamjerka su slabašni zvučnici i za laptop standarde, no ostalo -ostao sam paf. A imao sam i R50 i T43 Centrino modele...
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
A ovaj 500 model ima koliko znam 4-cell bateriju tako da runtime ne čudi :mad: Da, jeftiniji model ima i Combo te 40Gb disk tako da štogod rekli o Forcebooku, teško je ovog jeftinijeg HPa preporučiti.
![]() |
![]() |
#10 | |
Silent killer
|
Citiraj:
![]() Ali Win tipka je manji problem... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Silent killer
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Nisam neki stručnjak što se tiče notebooka, ali recimo ovako. Odi u hg. traži da vidiš taj forcebook, ako si imao iskustva sa drugim laptopima odma ćeš primjetiti što valja, a što ne i sam zaključiti hoćeš li ga kupiti. Najveći plus, uz cijenu, je jamstvo od 24 mjeseci. Ako ti ne treba neki robusni i kvalitetan laptop, ovaj će te vjerujem poslužiti... Drugaćije ne znam kako da savjetujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
samo što ti je tih 24 mjeseca fixno, znači nemaš opciju nadoplate kao kod drugih "zvučnijih" imena + van garantnog roka probaj pronaći dijelove za neki tamo forcebook koji je bio aktivan mjesec dana u prodaji prije dvije godine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Silent killer
|
![]() |
#17 |
Silent killer
|
Eto kupi BenQ Joybook A51E i moram reći da sam prezadovoljan. Odlična izrada, djeluje vrlo robusno, ekran ima "glare" efekt i stvarno je odličan (crno je crno da crnije ne može biti). Inače specke su: Intel Centrino M430 @ 1.76 512MB DDR2 533MHz 200pin Sis Mirage 662 grafulaj (moglo je i bolje ali...) : nono : 15.4 TFT @ 1280x800 60GB disk DVD RW WLAN, modem, LAN 10/100 VGA, S-VHS, 4x USB. Notebook je došao sa Linuxom gore, malo sam se zafrkavao čisto da vidim kako radi Linux nakon čega sam frknuo Vistu...Na ovoj konfi Vista radi super. Malo duže traje kod učitavanja ali zato koristim hibernaciju pa je vrijeme podizanja puno manje. Danas idem kupiti dodatnih 512MB kako bi malo olakšao sustav : roller : . Eto topla preporuka svima koji su zainteresirani. Pozdrav.
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
tržim laptop manji što lakši-oko 2kg, s dobrom baterijom.(svi oni napišu da traja više, a po testu jedva 2h) koji bi mi lap preporučili znalci -manji 12.1-nikad nisam zurio u takav ekran, npr TOSHIBA Satellite U200-181 core duo,1.86kg 4h 9500kn FSC AMILO PRO V3205 core solo 1.66,1.8kg,3.5h 7800kn HP nc4400 T5600, core duo,nema optik drivea 1,8kg 5hbat. 10500 13.3 APPLE MacBook 13" Intel Core2Duo 2.0GHz dvdrw 10000kn 13.3 neki Prestigoo?? 14.1 IBM ThinkPad T60 core duo,XGA?? masa 2.1-2.3kg 10500kn IBM ThinkPad T43p pmobile 2.13,Sxga-čemu toliko,zar mi neće biti sitan text s tom rez. - 9000kn DELL LATITUDE D620 na netu hvale Lenovo ThinkPad Z61t,neznam ima li kod nas za kupiti.Mana 4cell baterija 2h daje znam da je preširok spektar ali još nisam suzio spektar jer neznam kako je gledati u 12.1 ekran???a htio bih u ruci prenosno malo čudonpr ali bojim se da je ekran premali? najlakši nemaju optički uređaj a razmišljam i o vanjskom Svrha dokumenti,programčići, net,obiteljske jpg.- ništa prezahtjevno. HP 500 ima li jača baterija za njega. Cijena je super. može li mi tko dati mišlenje, savjet glede veličine ekrana 12.1,da nekažem razraditi temu ako je kome dosadno npr. pozdrav svima od novoga |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
z61t za sada nema u HR ja sam radio 2 dana na 12" IBM X60 i uopće mi se nije činio tako mali kao u dućanima pored drugih laptopa. inače po meni je 14" najbolji kompromis, pogotovo T60 ili T43. od 12" modela imaš još ovaj sa optikom http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=25094 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=22937 ili X60 bez optike koji uz jaču bateriju drži i po 8+h (original do 4h) http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=24998 HP 500 seriju bi ti savjetovao da zaobiđeš jer je stvarno kanta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Ja sam za ovaj T43p, SXGA+ rezolucija je odlična na 14" ekranu. XGA je skoro pa beskorisna. Jedini problem može biti koliki ćeš imati runtime na bateriji jer je stroj poprilično nabrijan sa ovim ekranom i Fire GL grafikom, te jakim procesorom. To bi jedino trebalo provjeriti, ali uvijek imaš opciju dokupa 9-cell baterije. I ništa manje važno: ovaj T43p u manje od 9000kn ima 36 mjeseci garancije.
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
da, ovaj t43 je super, stvarno kompletan i kvalitetan laptop jos k tome i prilicno jak, sto se ekrana tice, rezolucija ta te ne mora zabrinjavati jer je sasvim u redu na 14" ekranima na 12" ekranima ako imas solidan vid je milina raditi, ne toliko zbog ekrana koliko zbog cjelog uredaja koji ima jedva cise od kile i izgleda kao prosjecna biljeznica i jednako je prenosiv - ja sam imao prilike se druziti neko vrijeme s toshibom r200 i stvarno je laptop san snova za mene, ali preskup svakako i nema opticki uredaj ugraden nego vanjski usb. od ostalih 12" modela mi je zapeo za oko hp nc2400, ima dvd-rw ugraden i tezine prakticki iste kao ova toshiba, ali ima wide ekran 1280x800 rezolucije gdje je jos malo sitnije sve nego na obicnom 12". doduse moj odabir sada bi bio ovaj t43p, jer je izvrstan kompromis izmedu prenosivosti i performansi dok mu je cijena danas zbilja prihvatljiva (3000+ kn jeftiniji od ovih dobrih 12" modela) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|