|
![]() |
#1 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U.S. Robotics misterija
Danas dobih U.S. Blaster router model USR5461 MaxG i sav nabrijan i sretan što sam pomislio da ću ako valja zamjenit svoj Se555 mora neš poć po zlu ![]() Dakle problem broj 1: Resetirao sam router (hard reset) i upišem IP da uđem u setup kad ono neće, idem kemijat sa brojevima kad ono drugi broj, na netu piše 192.168.2.1 i meni taj nije htio radit nego radi 192.168.1.1 ali me traži za username i pass a ja to nemam i ne ide ona spika sa administrator/admin nickom i sličnom kombinacijom slova i brojki. Onda dalje tražim po netu i na stranici proizvođača i vidim jednu zanimljivu stvar. Evo slika da ne pišem: ![]() E sad kak da ja to spojim na spliter koji nema Ethernet kabl i kako da uđem u router (username i pass) ? I još jedno pitanje ne toliko vezano uz ovo: Kakve su US Blaster MaxG USR5417 kartice dal zna netko?
žmnpp Zadnje izmijenjeno od: buljo. 24.02.2007. u 03:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Po slici bi rekao da ti imaš wireless router koji nije adsl modem. Znači moraš spojit US u neki drugi adsl modem. Za uć u router ne znam. Pošalji mail U.S. Roboticsu
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Username i pasword bi trebali biti upisani u knjizici koju dobijes uz router. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa nije ni slijedeća kombinacija loša. Netko drugi će biti sretan sa SE555, a ti nabavi ELCON - a ili Siemens C-010I. Oboje konf. u Bridge modu i ubaciš "ispred" tog router - a. Čak i crna Kasd - a bi to mogla radit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Strichek Moderator
|
Nemam problema sa SE555 i mislio sam isprobat da vidim kako se ovaj ponaša a dodatne kombinacije mi se baš i ne sviđaju ![]() Mislim da će taj router ič na prodaju tj ovisi o procjeni.
![]() |
#8 |
Moderator
|
Za samo testiranje spoji ga na SE555 (on može raditi u Bridge modu) pa vidi kako radi i kako se ponaša ako te interesira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
A da ti se ne preklapaju IP adrese?. Na kojoj ti je SE555?. Za USR5461 piše: type http://192.168.2.1 to access the Web User Interface. Privremeno ga direktno priključi na računalo, a nebi bilo loše postaviti fiksni IP na računalu. Ako je netko postavio password u routeru, a ti ga nežnaš onda ti jedino preostaje factory reset. Evo: Press in and hold the RESET button for between five and ten seconds. This will reset the Wireless MAXg Router to the factory default settings. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Strichek Moderator
|
Evo što sam ja napravio: Prvo je odmah išao hard reset, i spojio ga (maknuo sam IP adrese za mrežu jer mi je manulano podešeno zbog SE555) i želim uč u setup (192.168.2.1) i ništa.. Idem probat sa drugim IPom za router i ispalo je da je 192.168.1.1 ali traži nick i pass ali sve kombinacije sa nickovima i passovima koje su mi pale na pamet nisu proradile, na stranici od proizvođača nema nekih detalja... Google nije ispao baš bajan. ![]()
![]() |
#12 |
Moderator
|
Za svaki slučaj da li si maknia SE555 i računalo direktno spojio sa USR5461?. Držao reset baš 8 (5 - 10) sekundi?. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Probaj: User Name: not applicable (leave blank) Password: admin ili obrnuto Po svim dostupnim informacijama default (posli factory reseta) da je user i pass "prazan" (kao na SE555, za primjer). Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.02.2007. u 18:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Piše u Manualu da bi čim ukucaš IP trebao krenut Wizzard neki... Jesi siguran da je reset uspio, zatreperile LEDice ili nešto? "Note: If you have changed the address of the Wireless MAXg Router, enter it instead of the default. You will not be prompted to login the first time you connect to the Web User Interface during the initial setup."
![]() |
#17 |
Strichek Moderator
|
Jesam, i to 2 puta, reset je ok al ne mogu uč u setup.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|