|
![]() |
#1 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
C2D sad ili jos pricekat 1333mhz FSB
Napravio sam upgrade kompa prije cca 2 mjeseca, sa plocom iz siga i 2gb ddr2 + grafika iz siga, ostavio sam samo stari proc P4 531. Sada se vec duze vrijeme premisljam posebno nakon ovog zadnjeg pada cijena da predjem na C2D, u obzir dolazi 6420 ili 6600. Jer radim u Proe, Rhino, Maxsurf, 3dStudio.... Pa me interesira ako netko radi s tim softwerom i ima neki C2D dali se osjeti razlika u performansama, jer ja sad imam jedan ogroman model i komp umire. evo slike modela: ![]() ![]() uglavnom nemogu aktivirat cijeli model u rhino3d jer se komp uglavnom srusi. a fali jos cijela hrpa detalja koju moram napravit, pa da znam ako mi se isplati prelazit na C2D i oce li komp onda "lakse" disat, u planu mi je i nabavka jos 2gb meme, ali to mi nema smisla dok ne nabavim neki 64bit proc da mogu iskoristit svih 4gb. Do sada sam planirao da pricekam nove proceve sa 1333Mhz sabirnicom, ali moram dovrsit ovaj model do kraja, tako da moram naci neko rjesenje. Pa ako netko ima iskustva da cujem neki savjet. genericki testovi i brzina kojom se kodira video mi ne znaci bas nista u zivotu. znaci samo iskustva ljudi koji rade u nekom od navedenih programa me interesiraju. Unaprijed hvala!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ma radije sad uzmi neki, ili cekaj da quad-core pojeftini ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Inquisitor DeathWatch
|
Citiraj:
Da mi financije dopustaju odmah bi zeo neku Dell radnu stanicu sa dual xeon+hrpa rama i quadro ili firegl grafika. ali nazalost nemam toliko jake financije, a sve dijelove kupujem od crtanja za druge ili sljakom na faksu ![]() Tako da sa postojecim sredstvima pokusavam izvuci maksimum. Kada ce uopce biti slijedeca snizenje intelovih proceva i kad dolazi slijedece generacija proceva?
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
ja eventualno da nadogradujem sad komp (s onako necega, meni nema smisla duze sad) bi isao na e4300 dok 45nm procesorceki ne dodu EDIT: ne mjesajte 3xxx seriju s pravim xeonima, ovo su obicni conroe procesori koji koriste i iste ploce kao i "obicni"
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
tako je, to su samo bolji primjerci conroe obitelji, inace nist specijalno. ja kad sam kupovao razlika je bila u 50kn tako da je ispao ovaj procesor umjesto e6600 samo da budem siguran da ce se dobro clockati, nista vise (a ne da mi ima konkavan HS, hehe)
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Buduci da kolega ide na neku workstation shemu nisam siguran da clockanje ulazi u pricu. A na def. X2 je ispred i tu prica zavrsava. A sada ako mora biti Intel onda tu se ne bih htio mijesati. ![]()
Stupid is as stupid does Zadnje izmijenjeno od: Jerry. 22.05.2007. u 08:54. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
AMD je brži ali bi morao onda promijeniti i matičnu...Što se tiče financija, bilo bi bolje onda uzeti C2D, što bolji, koliko novci dozvoljavaju, osim ako nećeš OC-ati. Ako budeš OC-ao, onda znaš što trebaš gledati - E4300. BTW Jerry može link na cijeli taj review?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Sorry ali na ruskom je: http://www.ixbt.com/cpu/amd-athlon-64-x2-6000.shtml
![]() |
#13 |
Inquisitor DeathWatch
|
evo bas sam bio do EAG (zastupnik za Proe). I uglavnom 2 jezgre ne znace bas puno, samo kod Mechanice i kod izrade CNC putanja. Tako da cu pricekat 1333Mhz FSB pa cu onda zeti novi proc. Hvala svima na odgovorima.
![]() |
#14 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Bok ! Evo ja se dugi niz godina bakcem sa 3Dgrafikom i mogu ti reci da je trenutno C2D najjaci po tom pitanju (uz Xeona s istom jezgrom naravno) tj. ako ti treba za 3DsMAX rendering to je to. Sto se tice Xeona ako ides na 5xxx seriju tu nastaje veci problem a to je ECC Ram koji je skup i jos maticna koja je dosta skupa tako da ako nemas unlimited budjet (ko ima ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovako za rhino ti ne treba E6600 osim ako ne misliš klokati. Dovoljan ti je E4300 pa ga dić na oko 3GHz, jer u rhino-u nećeš osjetit razliku u cache-u tebi je važnije ići našto više jezgara a kako su Q6600 jako skupi radije idi na E4300 pa ga digni npr kod mene 3700+ SanDiego na 2.8GHz doslovce umire za vrijeme renderinga u rhino-u dok C2D to obavi puno lakše
![]() |
#16 |
Freelancer
|
Ja imam clocakni E6600 na 3.6Ghz i u istom programu (LightWave 3D) ista scena usporedo sa mojim starim Northwoodom (2.8@3.1GHz) odrenderira 4-6 puta brze istu sliku/animaciju ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Inquisitor DeathWatch
|
Problem vjerojatno nije u detaljnosti jer fali jos cijela hrpa detalja, nego u velicini, ovo je "real size" model cca 340x240m. Jucer sam ga krenuo prebacivat u Proe i sada to puno lakse dise. Glavni je zaheb, sta ja nisam radio cijeli model nego sam ga preuzeo od nekoga tko je odustao 5 do 12. A on je to radio na malo cudan nacin. Napravio je 3D model u autocadu i onda ga prebacivao u Rhino. Kad je odustao od projekta ja sam imao 24h da kompletiram model i da ga posaljem na jedan natjecaj. Kasnije su nam produzili rok jos 48h ali nedovoljno vremena da ga stignem prebacit u Proe. DVD na kojem mi je dao dijelove je bio neki srot Traxdata i pola toga nisam uopce mogao skinut dole, pa sam onda morao spajat dijelove iz Autocad i iz rhino. Pa sad opet imam problema jer su neki dijelovi mash neki polysurface, a rhino nemoze prebacit mash u Proe, pa sad opet vadim neke stvari iz Autocad. Hrpa komplikacija jer se odmah u startu nije radilo u nekom "pravom" 3D programu (Proe, Catia, Solid). Sada idemo detaljizirat model i posto nemogu radit dalje u Rhino, detaljizirat cu u Proe. jeli netko mozda na Visti radio da usporedi koliko Vista bolje hendla Ram? Jer principjelno ako idem na neki C2D onda bi isao i na 64bit XP ili na Vistu. i naravno jos 2gb ram-a bi onda uzeo. Znaci tko god ima malo vise iskustva u 3D projektiranju/modeliranju, na raznim kompovima, neka kaze slobodno svoje dojmove. @Lewis Ti se bavis modeliranjem kao hobby ili posao? Malo sam bacio oko na tvoj site, dobri su ti modeli. ![]() ![]() Ovo se malo prosirilo od samo rasprave o procevima, pa ako moderatori zele da prebace na neki drugi podforum.
![]() |
#18 |
Freelancer
|
Sto se tice Viste sve radi sa vecinom programa (ja jos cekam M$ da mi posalje moj free upgrade na VISTU Business 64bit - proslo je 2 mjeseca vec - ***o ih system &#&##$ ![]() ![]() ![]() Ja sam na Xp64bit i sve radi kak treba tako da mi se ne zuri na VISTU dok ne izadje SP1 ![]() Hobby je bio od 1992-2000 a od tad na dalje je "posao" ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|