|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
![]() Snimam DTV signal preko Leadtekove kartice u Winfast DTV programu koji to snima u mpg. Slika je kvalitetna (navodno je to DVD kvaliteta) ali fajlovi su veliki - dvosatni film ispadne veci od 4 GB. Snima se u formatu 704x576, Aspect: 4:3 (768x576). Tako mi barem pokazuje BSPlayer u 'video info-u'. Posto su fajlovi veliki moram ih enkodirati. Za to koristim VirtualDub-MPEG2 (1.6.15) preko XviD MPEG-4 Codeca (verzija iz 2005.). Moze li mi netko dati savjet kako je najbolje najestiti postavke i za video i za audio u VirtualDubu da dobijem sto kvalitetnije, ali sto manje fajlove za kasniju reprodukciju na TV-u? Ciljam na fajlve od 300-400 MB. Da li da smanjim format putem filtera i/ili nesto drugo? Puno hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
imaš gajdove na doom9.org inače, mislim da ti je veći problem snimanje u mpeg negoli samo kodiranje u xvid. kad bi mogao snimati u avi s nekim lossless codecom i onda kodirati u xvid, onda bi to bio pun pogodak |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
ovaj program od Leadtekove kartice mi ne dopusta snimati i bilo sta osim mpg ili ts. preporucas neki drugi program koji ti moze ili znas kako se ovog moze namjestiti da snima u avi? doom9.org sam gledao ali ne mogu naci neka uputstva koja bi mi bas to odgovorila. pomoc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Kako je u pitanju Winfast DTV softvare pretpostavljam da ti pričaš o prijemu i snimanju DVB-T signala. Reći ću vam samo ovo. 1. nema snimanja u avi 2. mpeg je ps, ts je ts 3. snimanje u mpeg2 kod dvb-t nije nikakav problem, vjerovali ili ne mpeg2 ide samim signalom i preko antene dođe do kartice. Softver samo to lijepo sprema na disk. Uostalom pogledajte opterećenje CPU prilikom snimanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
kod digitalnih kartica da, ali kod analognih kartica je definitivno bolje snimati u avi : goood : istina, jedino što mi je promaklo da je digitalna, po onom što je napisao bez razmišljanja sam pretpostavio da je kartica analogna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|