Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2007., 22:17   #1
Luka001
Premium

Datum registracije: May 2006
Smile Najoptimalnije enkodiranje mpg-a sa DTV-a

Snimam DTV signal preko Leadtekove kartice u Winfast DTV programu koji to snima u mpg. Slika je kvalitetna (navodno je to DVD kvaliteta) ali fajlovi su veliki - dvosatni film ispadne veci od 4 GB. Snima se u formatu 704x576, Aspect: 4:3 (768x576). Tako mi barem pokazuje BSPlayer u 'video info-u'.
Posto su fajlovi veliki moram ih enkodirati. Za to koristim VirtualDub-MPEG2 (1.6.15) preko XviD MPEG-4 Codeca (verzija iz 2005.).
Moze li mi netko dati savjet kako je najbolje najestiti postavke i za video i za audio u VirtualDubu da dobijem sto kvalitetnije, ali sto manje fajlove za kasniju reprodukciju na TV-u? Ciljam na fajlve od 300-400 MB. Da li da smanjim format putem filtera i/ili nesto drugo? Puno hvala unaprijed!
Luka001 je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2007., 12:27   #2
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
imaš gajdove na doom9.org

inače, mislim da ti je veći problem snimanje u mpeg negoli samo kodiranje u xvid. kad bi mogao snimati u avi s nekim lossless codecom i onda kodirati u xvid, onda bi to bio pun pogodak
mrga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2007., 14:29   #3
Luka001
Premium

Datum registracije: May 2006
ovaj program od Leadtekove kartice mi ne dopusta snimati i bilo sta osim mpg ili ts. preporucas neki drugi program koji ti moze ili znas kako se ovog moze namjestiti da snima u avi?
doom9.org sam gledao ali ne mogu naci neka uputstva koja bi mi bas to odgovorila. pomoc?
Luka001 je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2007., 14:41   #4
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kako je u pitanju Winfast DTV softvare pretpostavljam da ti pričaš o prijemu i snimanju DVB-T signala.

Reći ću vam samo ovo.

1. nema snimanja u avi
2. mpeg je ps, ts je ts
3. snimanje u mpeg2 kod dvb-t nije nikakav problem, vjerovali ili ne mpeg2 ide samim signalom i preko antene dođe do kartice. Softver samo to lijepo sprema na disk. Uostalom pogledajte opterećenje CPU prilikom snimanja
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2007., 07:09   #5
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
1. nema snimanja u avi
kod digitalnih kartica da, ali kod analognih kartica je definitivno bolje snimati u avi : goood :

Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
3. snimanje u mpeg2 kod dvb-t nije nikakav problem, vjerovali ili ne mpeg2 ide samim signalom i preko antene dođe do kartice. Softver samo to lijepo sprema na disk. Uostalom pogledajte opterećenje CPU prilikom snimanja
istina, jedino što mi je promaklo da je digitalna, po onom što je napisao bez razmišljanja sam pretpostavio da je kartica analogna.
mrga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno