|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() Zanimam me kojim programom mogu flashati cdrom... ili kak se vec to zove... ![]() Gdje mogu skinuti potrebne file.ove?? imam plextor 48/24/48 i Dvd-rom liti-on... Hvala unaprijed... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SMP freak
Datum registracije: Feb 2003
|
a zasto bi to radio uopce ![]()
P4C 2.6@3.2, Intel Intel D875PBZLK, 2 x 512Mb DDR433, Chieftec Big Tower, Enermax 430W, 2 x 36 Gb Raptor Raid, Hercules Prophet III (GF3), Terratec Aureon 5.1 Sky Windows 2003 Enterprise Server Dual PIII 1Ghz, ABIT VP6, 1Gb PC133, 4U Supermicro rack case, Supermicro 350W, 3 x 18Gb U360 IBMs SuSE 8.2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
pa tak da probam... ![]() a moza ce i bolje raditi (tako sam cuo).... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Mijenjanje Firmware osim što može poboljšati tj. popraviti rad uređaja može ga i teleprtirati na Jakuševac (javno odlagalište smeća u Zagrebu za one koji nisu iz ZG). Dakle odeš vamo http://forum.firmware-flash.com/dl_all.php i znaš točno ime / model svog uređaja, znaš verziju firmwarea kojeg imaš i skineš noviji i u pravilu sve kaj ti treba je tamo. Ali ako nešto zezneš i ostaneš bez plexa i DVD a koji svijetli ![]()
![]() |
#5 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
evo ja sam flasho przilicu iz siga.... bilo je to davno, kostalo me 5 minuta straha... al isplatilo se ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
firmware mozes naci na sajtu proizvodjaca, vjerojatno neces imati problema sa samim flashanjem, ali mozes imati problema sa novim firmwareom, ja jos uvijek nisam prezalio sto sam mijenjao firmware na teacu 16/20/40 sa c variante, sada vise ne smijem kopirati isti cd vise od jedanput zaredom (many copies, da ti on izbaci tray pa da samo zamjenis cd pa ga vratis) nego svaki put moram stiskati burn , i prolaziti kroz menije. problem je u tome sto se ne mozes vratiti na stari firmware. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Skini firmware sa stranica proizvodjaca: www.plextor.com www.liteonit.com.tw Slijedi upute i ne bi trebalo bit problema.barem meni nije nikad. A da moze bit gorje nakon upgrade-a firmware-a su gluposti, jer onda ne bi izdavali novi firmware ili bi ga povukli i izdali noviju verziju. Skori svaki program za fleshiranje omogucava i izradu backupa original firmware-a.U slucaju da ti stvarno nesto losije radi vrati ponovno stari firmware istom procedurom.
__________________ |
![]() |
#9 |
Registered User
|
ma probal bum, pa kaj bu bu... HVALA svima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Pa neka proba. Ja sam iskreno za sada par puta updateao pa je sve prošlo u redu. Čak i kada se prekinuo postupak uspješno sam ponovno flashao. Inače updateaš firmware, a ne CD rom, samo figure of speach ![]() Možeš izgubiti, a i dobiti. U biti skoro nitko u Hrv. u servisu neče znati da li si probao to flashati, dakle ako imaš garanciju, u većini slučajeva češ dobiti novu ![]() Nemora biti.... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
flash.irao sam oba dva i sve je OK... Hvala svima... Pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Da, kada postoji razlog, korisno je flashati HW, pogotovo CDRW jer nece biti panike kao s MB BIOSom. Flashao sam davno LiteOn przilicu i to 20 tak puta, vracao se na staro, greška je bila mehaničke prirode, ništa se ružno nije firmwareu dogodilo, na kraju sam sredio i mehaniku... samo je u medjuvremenu ostarila i przilica (i ja). Pa sam onda za male novce kupio Sony brzi... radio je traljavo sa svojim firmwareom, potrazio malo po netu, to je ustvari LiteOn makina, nasao se i software za flash, jako korisno, sada radi izvanredno. Dakle: postojao je razlog. Kod svih flashanja treba biti siguran u ono sto se radi, model itd. i takodjer primijeniti ispravan postupak. Flashao sam kojesta i do sada nije bilo frke. Imam frenda koji je par tjedana trazio BIOS za majku plocu i na kraju našao i - oživio ju. Dirljivo. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|