|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima li tko SoundStorm
aka nVidijin APU onboard i da je zadovoljan kako radi? dakle ja ga imam na Asus A7N8X-E Deluxe ploči. prvi put kad sam probao spojiti receiver preko koaksijalnog s/pdifa radilo je par minuta pa počelo raditi probleme, krckanje, prekidanje, preskakanje. nisam se puno živcirao oko toga jer sam još imao Terratec Aureon Fun, pa sam jednostavno disejblao o/b zvuk i na njega za boravio. da, najslabiji Terratecov model i nije nešto, ali trebao sam samo s/pdif za mjuzu i filmove a to je odrađivala savršeno dobro: goood : sad sam pokušavao dobiti dts audio preko te kartice, al jok. ne može se dobiti bit-perfect, ni sa kojim playerom, pluginom ili postavkam drivera pa sam se vratio na SoundStorm probati. i dobio sam višekanalni zvuk ali u Dolby Digital formatu što me i nije toliko razočaralo jer sam to i očekivao, bar je sve kak treba po kanalima. i usput sam skužio da je taj DD Live fora stvar i za mjuzu (poduplat kanale na zadnje) i za igre, nije loše ali opet problemi: poslije par minuta počne krckanje kao i prije, ili recimo lijevi kanal počne kasniti za desnim sve dok se nešto ne promijeni u driverima, označim ili odznačim DD recimo. probao sa originalnim i zadnjim nVidjinim driverima pa je isto. našao sam na par mjesta da se APU čip hoće pregrijati pa sam nakeljio 2 mala pasivna hladnjaka za memoriju što sam dobio sa Zalmanom VF-700. nisam siguran jel to pomaže al čip je dosta vruć bio... da probam sa pravim northbridge hladnjakom? dakle ima li kakvih savjeta? postoji neka verzija drivera s kojom to hoće raditi kak treba? vrijedi li se uopće truditi ili je najbolje da ga opet zaboravim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
po ovom opisu vjerojatno te driveri zezaju. No prekidanje i krckanje kod digitalnog signala se najcesce javlja zbog nekvalitetnog kabla! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
ali i krckanje se privremeno prekida kad nešto promijenim softverski. npr isključim Dolby Digital enkodiranje što se pregrijavanja tiče ovo je zanimljivo: http://www.bigbruin.com/reviews/thermalimages/ Citiraj:
možda da ipak na blef potrošim par kuna na hladnjak za MCP-T a ove male pasivce rasporedim po kritičnim točkama? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
nakeljio sam polovicu pasivca na ovaj usijani čip jerbo cijeli ne stane. malac je stvarno vruć, poslije par sekundi moram maknuti papak s njega jer peče! i da, izgleda da za sada više nemam krckanja?! neću coprat pa bolje da šutim o tome ![]() nego, našao sam zanimljiv hack koji daje još par opcija u NVMixeru: http://www.nforcershq.com/forum/1-vt...r=asc&&start=0 neke su zanimljive, neke ne znam kako bih iskoristio. u svakom slučaju - fora ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
vidim da nema nekoga sa nekim pametnim savjetom. pa evo da zaključim: pasmater i soundstormu i asusu : finger : ! nema teorija da to dobro proradi, što god da sam napravio ne popravlja stvar! čak i sa isključenim DD enkodiranjem dolazi do sranja. jučer sam probao film pustiti, dakle samo ga je trebao propustiti na s/pdif ali opet su se kanali razdvojili i neki kasnili, iz neobjašnjivih razloga ![]() BIOS > disabled : hello2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Semper Fi
Datum registracije: May 2006
|
Imao sam na staroj ploci soundstorm, i imao sam krckanja i pucketanja prilikom slusanja glazbe ili gledanja filmova. Od prijatelja koji se bavi glazbenom produkcijom sam dobio cd sa updateom drivera za soundstorm. Znaci instalirao sam driver koji sam dobio na cd-u i nakon restarta sam iz device managera napravio update drivera, sa cd-a koji sam dobio i svi moji problemi su bili rijeseni. Dok nisam instalirao navedeni update NVmixer mi nije htio raditi kako treba. Pokusaj naci na netu update za zvucni driver.
![]() |
#7 |
Premium
|
probao sa zadnjom verzijom sa nVidijinih stranica, originalnim koji je došao na CD-u sa matičnom i jednom verzijom između. isto :mad: jel možeš biti konkretniji, koji update, verzija drivera, možeš to dignuti na rapidshare ili tako nekako? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|