|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Greška kod instalacije Win
Molim vas za pomoć! Već sam lud od pokušaja da instaliram frendu Windowse... Konfiguracija je sljedeća: A643200+, 2x512MB DDR400 A-data, ATI X700 128MB, Maxtor 250GB S-ATA, Albatron s939 matična (nf4 chipset). Kompjuter mu je radio uredno godinu dana i onda mu se odjednom usporio, nije htio u Windowse, pa ga je on restartao nekoliko puta jer se zamrzavao. Nakon toga ga nisje mogao upaliti i nije ni na što reagirao. Uspio sam ga upaliti nakon puno rastavljanja i promjene komponenata (u pokušaju da otkrijem što stvara probleme) ali jako sporo reagira i prilikom instalacije Windowsa izbacuje ovu grešku: A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL . . . . Technical information: ***STOP: 0x0000000A (0x2de33648, 0x0000002, 0x8051E129) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Najvise mi to lici na probleme sa memorijom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
To sam i ja mislio ali probao sam i s drugim napajanjem, drugom memorijom... Sad su mi na pamet pali s-ata driveri... Možda je to.... ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ne znam gdje pronaći te nesretne SATA drivere. Nema ništa na cd-u od matične... Matična je Albatron K8NF4X , chipset nVIDIA nForce4 4X |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Hm, toga se nisam sjetio... Pokušat ću pokrenuti komp s drugim diskom. Hvala na ideji, javim što je bilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Windowsi su original. Pokušao sam instalirati Windowse i s drugog cd-a ali onda se pojavljuje ova greška: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA . . . ***STOP: 0x0000050 (0xA136E110, 0x0000001, 0x80543803, 0x0000000) Jel ima netko ideju šta da pokušam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hm vidio sam takav problem i nije se nista moglo i onda ja ispalo da je maticna otisla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Idem probati s drugim diskom, a ako to ne bude radilo onda nosim matičnu na reklamaciju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Probao sam i drugi disk i javlja se greška ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Imao isti, tj. slican problem.... Problem je bio u temperaturi procesora, cooler nije radio kako treba...... Poviri temp. u biosu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Temperatura je oko 46*C , stavio sam ASilver 5 pastu i nije u tome problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Mozda ti hladnjak nije dobro sjeo....jesi ga probao skinuti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
sve sam 2 puta rastavio i sastavio |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#17 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
tomatcro, govorio si o s-ata driverima... probaj uključit u BIOSU opciju IDE Legacy. jer s-ata diskovi nemaju drivere potrebne za instalaciju windowsa kao IDE diskovi. ak ne uspije, probaj nabavit neki drugi windows, npr. 98 al za njega ćeš trebat boot floppy.. I usput provjeri za svaki slučaj da nije procesor ili RAM klokiran zato što ne moš srušit sistem i dići windowse s overclockiranim komponentama, javi ti da je nestabilan.
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Baci oko na kondenzatore na matičnoj da se nisu napuhali ili procurili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ursus maritimus tyrannus
Datum registracije: Jan 2007
|
Care, ono što bih ti ja preporučio je da probaš instalirat windoze sa drugog optičkog uređaja. Imao sam sličan problem, gdje mi je opis greške bio drugačiji skoro svaki put. I koliko sam shvaito glavnina problema ležala je u ne sasvim ispravnoj optici. Kad se optika ohladila (inače, na dodir jako vruća i na uho glasna) to jest ujutro, instalacija mi je prošla bez greške i iz prve. Trenutno problema nema, a testirao sam comp u overloadu, nerijetko nakon toga... ![]() uglavnom sretno!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|