|
![]() |
#1 |
...(=_o)...
Datum registracije: May 2004
|
AutoCAD 3D
Jel mi moze netko malo uputit kako napravit obicnu kockicu da bude 3D u AutoCAD-u 2007? Malo bi se igro sa tim stvarima...imam zadataka iz nacrtne iz aksonometrije pa bi bilo fora ih napravit u 3D, naravno počeo bi s jednostavnim oblicima na teže...pa et pomagajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Kad nacrtaš 2D, odabereš>extrude>upišeš visinu koju želiš. Time dobiješ treću dimenziju. A ako ti inače ne treba AutoCAD, jednostavnije će ti bit naučit 3D crtat u DesignCAD-u. Za nacrtnu je malo jednostavniji, ako nisi pretjerano upoznat s AutoCAD-om, jer odmah crta u 3D kad odabereš. ACAD moraš "natjerat" da pootvara sve prozore za 3D. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
...(=_o)...
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...(=_o)...
|
ma ok snašo sam se sam upišeš extrude ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
...(=_o)...
|
ali i neuspijeva mi baš nešt puno postić s time... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zimi je zima, a ljeti je.
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja bi ti preporucio za 3D crtanje PE, Catiu, Solidworks. ACAD ti je vise za crtanje u 2D-u, dosta je nespretan za 3D. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
...(=_o)...
|
Pa građevinac sam, mislim na prvoj godini faksa pa se onda služim prvenstveno AutoCAD-om,3D na treba ali sam se mislio malo pograt sa nacrtnom, čist radi sebe, ne treba mi za fax jel imam tu kojekakvih zadataka iz aksonometrije pa ih nacrtam u 2D, pa me zanimalo kak bi izgledalo kad bi ih digo u 3D...a probat ću s nekim od ovih programa...sam što nikad nisam ni čuo za njih tak da nevjerujem da mi bude išlo u tome... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ak ti je acad kompliciran onda zaboravi na Catiu i ProE Solid je OK program i relativno se brzo nauče osnove jer je user friendly još jedan dobar 3D programček za vizualizacije ti je Google-ov SketchUp
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
evo ovako nacrtaj.... upiši u command line: rec, zatim pikni bilogdje na radnu plohu, onda upiši @50,50 (@ - znači da dimenzije koje zadaješ nisu u odnosu na autocadovu ishodišnu točku, nego od one koju si piknuo, a 50,50 su dimenzije po osima x i y...dimenzije upiši koje tebi trebaju) sada idemo iz pravokutnika napraviti kocku... već su ti rekli naredbu, extrude onda te traži da selektiraš objekt, izaberi svoj pravokutnik, i onda stisni enter, i upiši 50 (to je dimenzija po osi z)... da bi to vidio u 3d-u idi u padajući izbornik "view" , tamo nađi 3d view i izaberi kakav pogled želiš... to je to...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
sada vidim da imaš CAD2007... još je jednostavnije.... odi u padajući meni "draw" zatim imaš "modeling", izaberi "box".. klikni gdje god želiš, onda ti se otvori podmeni u command promptu i samo upiši "c", stisni enter, i upiši dimenziju... uživaj..... http://i8.tinypic.com/2mphdw6.jpg
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|