|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Problem u nekim igrama
Imam problem sa nekim igrama. Kad igram inace mi je OK osim sta svakih par sekundi (7-12s) igra mi se smrzne na 2-3s. Dok radi radi na dosta fps-ova (vise od 50fps nekad i vise od 200) To se pocne desavat cim udem u igru tako da nema veze sa pregrijavanjem. npr. udem u Medieval2:total war i kad uđem u bitku sve ide glatko par sekundi i onda se zamrzne na 2-3 sekunde. Onda opet proradi na desetak ili vise sekundi pa se opet zamrzne i tako stalno. To se događa bez obzira na kolicinu detalja i rezoluciju. Deasva se in 800x640 sve minimum detalji. Desava mi se i u Oblivionu. Znaci lijepo uđem malo hodam i onda me zamrzne pa opet nastavi itd. Mjerio sam broj frejmova Frapsom i on uredno pokazuje da ne pada ispod 20 fps. Ko da se i on zamrzne kad mi igra zablokira. Konfa je iz siga. Proc je clockan na 3.2 i hladen bigtyphonom. Skroz je stabilan(24h orthos) grafa ni ram nisu klokani. Mislio sam da je zbog toga jer cita nesto sa DVD-a ali nije jer za total war ne treba DVD. Probao sam stavit nove windowse i najnovije drivere i opet isto. Brobao i u Visti i opet ista stvar. BIOS imam najnoviji.
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja bih posumnjao dalje na disk, provjeri da li ima možda bad sectora, SMART status,... Koliko dugo ti se to događa? Nakon neke nadogradnje ili...?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nije sigurno hard jer se desava i na barracudi 320gb i na samsungu od 300gb. Provjerio sam oba i skroz su zdravi. To mi se dgađa od kad sam kupio ovaj komp tako da nije bilo nadogradnje.
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Stavi onda drugu grafu, ako si u mogućnosti...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nemam ni jednu drugu pci-e grafu. E i zaboravio sam reci da kad se to zablokira blokira i zvuk ne samo slika.
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
A onda ćeš teško utvrditi u čem je problem... Metoda eliminacije je jedina koja pomaže kod takvih problema. Možda da još probaš na default taktovima, tj. bez klokanja, ako već nisi. Kojim redom instaliraš Windowse i drivere?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Probao sam i na defoultu pa je opet isto. Kaoko mislis kojim redom instaliram windowse i drivere? Prvo od maticne, onda od graficke,zvucne i onda od periferije. I da jos kazem da mi se nekad to ne desava. Kako mu kad ođe. Nekad kad restartam komp mi proradi i onda mogu igrat kolko hocu bez problema a nekad ovako zeza.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|