Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.02.2007., 16:10   #1
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Exclamation .vob u avi/mpg (hitno!)

1. koristim za otvaranje/rezanje .vob fileova(DVD video format) program mpg2cut2. sve je u redu dok se saveani .mpg file gleda u nekom playeru, ali ako ga hoću importati u neki video edit program(WMM, VideoStudio8...) javlja mi

file format mismatch u videostudiu8

a u wmm mi javlja

Vts_01_1.mpg could not be imported. An interface has too many methods to fire events from

znate neki program za konvertiranje u .mpg koji radi kak spada?

2. je li bolje konvertirati u uncompressed/raw .avi? bitno mi je da je filesize od filma max.40-50 GB za 4 sata filma. koja metoda ima manji filesize?

odgovor mi treba hitno, najkasnije u ned. da stignem rekodirati do pon. jer onda mora biti gotov materijal
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2007., 17:39   #2
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
1.
probaj sa ImTOO 3GP Video Converter 3

bego2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.02.2007., 18:09   #3
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
.vob fajlove je dovoljno preimenovati u .mpg jer, u biti, oni to već jesu. Nema potrebe za dodatnim kodiranjem. Ako zelis isto prebaciti u avi, probaj sa VirtualDubMPEG2 proramom. Uncompressed avi? cemu bi ti to koristilo?
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2007., 19:46   #4
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
.vob fajlove je dovoljno preimenovati u .mpg jer, u biti, oni to već jesu. Nema potrebe za dodatnim kodiranjem......

.....meni to nije upalilo ???
Staro 03.02.2007., 19:49   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
.....meni to nije upalilo ???
A to točno znači...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2007., 22:23   #6
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Citiraj:
Uncompressed avi? cemu bi ti to koristilo?
uncompressed avi ima maksimalnu kvalitetu videa i ne treba rekodirati iz formata u format pa nema postupnog gubitka kvalitete. inače ne radim na nekom kućnom projektu nego je to za školu (čitaj natjecanje, rad ide u dubrovnik) i prikazat će se na TV čakovec. finta je da zahtijevaju(ČK TV) snimku baš u VHS formatu (jesu zaostali...) ali može proći i uncompressed format videa, kaže montažer za TV.

meni bi ustvari dobro došao i alat za video montažu pomoću kojeg bi mogao rezati video direktno iz .vob-a kao s mpg2cut2 i exportati u avi/mpeg.

mpg2cut2 normalno exportira mpg i svi playeri ga vrte ali mu video edit alati ne prepoznaju play lenght pa mi 100% zato neće loadati ni wmm ni ulead video edit8

i to nije sav jad, danas si hoću instalirati adobe premiere i neće mi ga instalirati jer mi proc nema sse2 instrukcije (amd athlon 1900+): bonker2
Staro 04.02.2007., 10:07   #7
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Autor potemkin.hr Pregled postova
uncompressed avi ima maksimalnu kvalitetu videa i ne treba rekodirati iz formata u format pa nema postupnog gubitka kvalitete. inače ne radim na nekom kućnom projektu nego je to za školu (čitaj natjecanje, rad ide u dubrovnik) i prikazat će se na TV čakovec. finta je da zahtijevaju(ČK TV) snimku baš u VHS formatu (jesu zaostali...) ali može proći i uncompressed format videa, kaže montažer za TV.

meni bi ustvari dobro došao i alat za video montažu pomoću kojeg bi mogao rezati video direktno iz .vob-a kao s mpg2cut2 i exportati u avi/mpeg.
Razliku između uncompressed avija i avija u huffyuv ili picvideo 19 može možda vidjeti samo Lt.Cmdr.Data. Nekomprimirani avi zauzima PUNO mjesta na disku. Koliko je vremenski dugačak taj tvoj uradak.

Pinacle Studio 943 može ovo što ti treba
Staro 04.02.2007., 11:30   #8
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

fala, probal sam sa VirtualDubMPEG i radi izvrsno sa exportanjem uncompressed AVI-a. još imam samo jednu molbu. zna ko gdje se može skinuti mpeg2 codec(posebni codec koji se instalira kao npr. Xvid) da to možem exportati u mpeg u VirtualDubuMPG a ne uncompressed avi jed doista jede hdd kao lud... bio bih zahvalan za čim brži odgovor...
Staro 04.02.2007., 12:07   #9
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Autor potemkin.hr Pregled postova
fala, probal sam sa VirtualDubMPEG i radi izvrsno sa exportanjem uncompressed AVI-a. još imam samo jednu molbu. zna ko gdje se može skinuti mpeg2 codec(posebni codec koji se instalira kao npr. Xvid) da to možem exportati u mpeg u VirtualDubuMPG a ne uncompressed avi jed doista jede hdd kao lud... bio bih zahvalan za čim brži odgovor...
Moram odustati od daljnjih savjeta, jer koliko vidim ti .vob fajlove (koji su istinski mpeg2 format) preimenuješ u .mpg kako smo ti i predložili i umjesto da sada izrežeš što ti treba i montiraš u neku cjelinu, sada iz nekog čudnog razloga za VDMPEG2 konvertiraš u nekomprimirani .avi i sada tražiš vfw mpeg2 codec da bi u VDMPEG2 sve vratio natrag u mpeg2.

Jedino me još zanima....zašto?
Staro 04.02.2007., 12:21   #10
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
@potemkin.hr

Ti si ga to malo zakompliciral, onak.. pošteno...
Ajd si ljepo skini sa neta "VideoReDo Plus" te u njega možeš učitati VOB, izrezivati taj VOB na više djelova ili izrezati nepotrebne djelove a nemoraš ni ništa rezati ako ne trebaš nego samo provući taj VOB kroz program i sejvati ga kao nešto.mpg
stuc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2007., 12:54   #11
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Citiraj:
Moram odustati od daljnjih savjeta, jer koliko vidim ti .vob fajlove (koji su istinski mpeg2 format) preimenuješ u .mpg kako smo ti i predložili i umjesto da sada izrežeš što ti treba i montiraš u neku cjelinu, sada iz nekog čudnog razloga za VDMPEG2 konvertiraš u nekomprimirani .avi i sada tražiš vfw mpeg2 codec da bi u VDMPEG2 sve vratio natrag u mpeg2.

Jedino me još zanima....zašto?
ne renameam .vob fileove u .mpg i ne exportam u uncompressed .avi. jednostavno mi je trebao vfw enkoder s kojim bi mogao exportati dijelove .vob-a u mpeg i ništa više... za dalje već imam programe.

točnije, trebao mi je samo konverter s kojim bi mogao expotati dijelove .vob-a u čisti mpeg2 s ispravnim headerom...
Staro 05.02.2007., 09:22   #12
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Video ReDo ili ProjectX, s tim da ga u ProjecX-u demuxaš na av strimove i onda loadaš u editor.
mrga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno