|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Problem sa zvučnicima
Ovako... Imam zvučnike Altec Lansing 251 i otišao mi kabal (90% sam siguran jer nekad uhvati kontakt, nekad ne) od desnog prednjeg zvučnika (onog glavnog, kontrolnog) i sad mi je zvuk skroz u ku***... cijelo vrijeme se čuje neko pucketanje. Kad ih stavim u stereo mod onda je situacija malo bolja, ali na 5.1 je... uf... left rear samo ispušta neke bzvz zvukove, ne može se tako živjeti... ![]() Sad me zanima jel ima to negdje za kupit (kabal ili cijeli zvučnik, ili barem onaj konektor na njemu, svejedno) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
hm ne znam kakav je to kabal ali imas kupit u trgovinama nekim di ima bijel etehnike recimo ili negdje raspitaj se imas sve kablove koji ti trebaju uzmi taj sto ti s es***o i odi u trgovinu pokazi im pa ce znati onda |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
O kojem kablu se radi?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Odkad China liferuje sve sa salivenim i shrot kvalitetom konektora više nitko nezna konektor zamjenit. Provjeri koliko kontakata se koristi, odi u Chipoteku po novi (i muški i ženski ako treba) i zalemi novi. Možda nije slučaj kod tebe al nekima treba napisati da se kabele i konektore ne cima i čupa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Po slici to je mini-DIN tip konektora (kao na tastatura/miš) samo sa drugačijim rasporedom pinova. Možda je isti raspored za AV (video izlaz sa grafičke), al nisam siguran. mini-DIN za AV je bilo u Chipoteke (i muških i ženskih). Kako sam napisao gore, otvori zvučnik i vidi koliko se pinova (kontakata) koristi. Obzirom da se radi o zvučniku, imat češ mjesta za drugi konektor. Evo ovo kao vodič za potragu: http://www.technick.net/public/code/...onvid_minidin9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Zvučnik otvori, vidi: http://lib.store.yahoo.net/lib/directron/al2513.jpg Mislim, kad otvoriš zvučnik onda češ vidit da li je iskorišteno svih 9 pinova + masa ili manje. Eh da, tu je spojen ovaj sa kontrolama, vjerojatno koristi sve pinove. Ako ne uspiješ pronači drugi konektor, možeš napraviti novi spoj preko dva sa manje kontakata (veća vjerojatnost). Dobar electronic guru će pronači rješenje. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.02.2007. u 23:11. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|