|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
upgrade
Hi! Planiram pomalo pojačavati komp. trenutno imam DFI Lan Party 939, A64 3000+, 2x512 Corsair C2 i NV 6800GT s boljim hladnjakom pa ide bolje od standardne ultre (no stalno radi na standardnom taktu jer igram samo WoW, povremeno) pošto dosta koristim Photoshop mislim da mi je prvo na redu RAM pa procesor, a grafička bi išla kad malo padne cijena 8800 GTS. Razmišlam o kupnji još 2x512MB iste memorije jer ce me to koštati oko 1150kn, što je manje za oko 500-600 kn nego da prodam svoju za oko 800-900 kn (800kn mogu dobiti sutra) i kupim 2x1GB iste memorije (cca 2450kn). Jel to pametno? Koliko 4 pločice usporavaju cijelu priču u odnosu na dvije? ...i koji procesor da gledam te koliko mogu dobiti za svoj 3000+BOX? Hvala Vam, hvala, dobri ljudi ![]() Uživajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..4 meme ce raditi ali na 2t,tj nesto (zanemarivo) slabije performanse...prijedlog: prodaj svoju i kupi 2X1 gb,za proc mozes dobiti 350-400kn max ovisno o garanciji..procesor uzmi u info-game San Diego 3700+ te ga clockni na 2800mhz (ide 90 %) i imas zvjer od kompa ![]() http://info-gama.hr/pregled.php?kat=2&podkat=4
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Bok Joolka... Evo, meni maticna jos u kutiji, nikako da se odlucim za procesor ![]() U vezi tih performansi... ja imam 4x512 Kingmax TinyBGA 466MHz. Mislis da mi se isplati mijenjati na 2x1gb? Osim toga, u ducanima vise nigdje nema mema povise 400MHz, pa gdje da ju nabavin? I daj mi preporuci neku memu za maticnu... znas vec koja je ![]() Citiraj:
Ajd nabaci par savjeta... pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Pa sada vidi dal ti se isplati ![]() OC potencijal je sa 4 sticka manji (jer je veće opterećenja na mem. kontroleru), no koliko manji? Nemam pojma, možda netko zna. Citiraj:
A što se garancije tiče. Ili će krepat u prvih par dana ili će raditi toliko da ćeš se ti njega riješiti i prije nego on krepa ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |||
gejmer
|
Citiraj:
Mislim da mi se ne isplati... ili je to retoricko pitanje ? Citiraj:
Sta duplo veci cache ne utjece previse na performanse? Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Ma to je stari link, ali fenomenalan. Takvi se čuvaju u bukmarku ^_^ Po meni je pitanje bilo retoričko, mada, opet velim, neznam koliko OC potencijal pada (mislim, nije da on pada nego će za istu frekvu sa 4 sticka trebat malo više napona ![]() Cache kod AMD64 ne utječe na performanse. U sintetici malo (Super Pi npr.), ali u real-lifeu, jako malo. 1-2% valjda, a to nema šanse da osjetiš.
![]() |
#7 |
gejmer
|
Evo onda jedno pitanje: Na DFI stranici preporucaju gigabajtnu kingston 400MHz memoriju, a posto mi je cijenom pristupacna, mislis li da mi se isplati uzet ju. Odnosno da preformuliram pitanje. Koliko i hoce li mi uopce overclocking potencijal i opcenito cijeli rad konfe bit bolji uz tu 2x1GB Kingston 400MHz memoriju u odnosu na ovu sad koju imam: 4x512MB Kingmax 466MHz TinyBGA...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
OC bi trebao biti bolji na 2x1GB. Ali meni osobno se ne bi davalo mučit oko prodaje ovoga, gubitka novca kod kupovine novih stickova. Kako će hoće li 4 sticka raditi dobro sa nekom matičnom, to se vidi tek kad se proba. A memorija ima isto tako malen utjecaj na performase. Glavno da radi oko defolt frekvencije...
![]() |
#9 |
gejmer
|
Ma to i ja mislim. Jer ipak je ovo 400Mhz, a moja je hoces-neces, 466MHz i zbilja je dobra mema. Jedino eto sto ce radit na 2T, ali vidjet cu. U najgoru ruku, lako izvadim gigu i ostavim konfu na 2x512 pa testiram? Nije mi samo jasno kako to na trzistu vise nema za kupit 433, 466, 500 MHz meme? I jos nesto. Kad kupujem memoriju, na sto treba obratit pozornost? Znam da je bitna marka i to, ali ima neka shema sa chipovima, TCC ili kako se vec to zove? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
TCCD. Ali njih nema na modulima od 1GB. Na 1GB modulima je najbolji UCCC (uglavnom ide do 500Mhz i više). Ako memorija nema pasivce, probaj pogledati na chipovima dal igdje piše UCCC.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Hvala
Hvala svima na savjetima. Sad moram tražit kupce za svoje i dobre cijene za nove ![]() Nisam još siguran dal mi se isplati dat 400kn više za 2x1GB nego imat 4x512MB. Koje 2x1GB da kupim? Našao sam samo corsair parove. . .i može li se negdje naći A64 X2 3800+ za 939? Fala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
400kn ti se nikako ne isplati davati. Nemoj biti lud. Jedino ako baš 4 sticka neće raditi skupa. Što se tiče x2 3800+, pogledaj na nabavi, no mislim da ih ima...
![]() |
#13 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
U paru (kitove po 2x1gb) ćeš naći samo skuplje meme (Corsair, OCZ), dok bi tebi najbolje bilo uzeti neka dva keksa po 1gb od A-Date, Supertalenta ili Corsaira Value i nadati se da ćeš dobiti UCCC (iako je to već rjeđe malo). U vezi procesora, za 3800+ x2 sumnjam da ćeš naći novog, prije možda polovnog. Tako da ako uzimaš novog morat ćeš ići na nekog 4200+/4600+ x2... @Vuco - Nabava ima štošta pa i 3800+ x2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
gejmer
|
Ma ja sam prevrnuo pol ducana u Hr da nadjem taj 3800+ X2 s.939... ali jok... nema ih nigdje. Bas kao sto kazes, nabava dosta toga pokazuje, ja zvao i nista... Vidjet cu kako ce mi raditi mema, ako ne budem bio zadovoljan, ide ona na prodaju, zamjenu... a ja u potragu za UCCC ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Hvala :)
Ak ne dobijem 900kn za memoriju necu je prodavati. Sad me još kopka proc. dal da uzmem X2 ili solo A64. Nova konfa bi trebala trajati idućih godinu i pol i onda sve ide na bubanj. Ne radim s audio ili video materijalima nego samo Office, Photoshop i net, a igram WoW i SC. Uzep bih dvojezgreni ako ce s Vistom od toga biti koristi. Kaj da radim? Fala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Hm, iskreno, teško da ćeš (barem ovdje) dobiti 900kn za 2x512MB. Ako imaš para uzmi x2, ako nemaš, nit jedan dobro OC-ani single core neće biti loš...
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kingston DDR400 2x1GB set mogu kupiti za cca 1900kn al ne znam ništa o toj memoriji ![]() a za proc...hm, imam para al mi je glupo bacat 800kn. . .tak sam za grafu pljunuo 3500kn a ovo što igram sam mogao i sa 1500kn jeftinijom ![]() ...kupio sam je jer sam se (budala) nadao da će moć tjerat Oblivion kad izajde...gorkog li razocaranja ![]() Hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
AMD64 soc. 939 ne profitira u realnim situacijama skoro pa ništa od neke ultra brze i memorije sa niskim tajminzima. Mislim da komotno možeš kupiti 2x1GB za 1600kn (ono, najjeftinija koja postoji).
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
Citiraj:
2x512MB vs 4x512MB vs 2x1GB Utjecaj latencija na igre i neka sintetika Hmm...mislil sam da ih imam više, ali pola ovih linkova koje imam ne delaju više. Ako nađem još koji, javim...
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
Al tamo su svi na CL2, znaš li koliko je sporije s CL3 i dal se onda 2T na CL2 izjednaci s 1T i CL3? gnjavim, ha? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
gejmer
|
eee... imam ideju da skratimo ovu pricu... ajde fino vi nama dvojici preporucite memoriju... tj jos bolje: link na koju memu u ducanu da uzmemo da ne moramo puno razmisljat, gdje, sta, kako, nego fino pravac ducan i kupim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Uglavnom, Moj izbor bi bio najjeftinijih 2x1GB. Makar bilo CL3. Jednostavno se, osim u sintetici, razlika ne osjeti. Kako bi Bubba rekao, kod AMD64, samo je takt važan (takva je arhitektura procesora, da ne ovisi o drugim stvarima nego jednostavno, takt i samo takt). Pogledajte preko nabave di je najjeftinijih 2x1GB i to bi bila moja preporuka. Samo kaj ovako zvuči kao da ja jedini pičim svoju priču ![]() Jer čak i kad ćete OC-at, imate djelitelje i možete fino držati memoriju na defoltu (pa čak i ako je malo ispod neće biti ništa). šteta što više onaj link jedan ne radi. Bila je dobra usporedba, 2 memorije - jedna na 360Mhz i 3-4-4-X latencijama, a druga na 560Mhz (TCCD) i 2,5-3-3-X i razlike su bile, u svemu osim sintetici (Super Pi, Sandra, Everest read i write) minimalne (tu govorim o max. 5% razlike; a da ne velim da je u normalnom radu neprimjetno i tih 5%). Jedan forumaš sa anadtecha je to napravio. Fenomenalano testiranje. Mema koja košta 500kn i mema koja je tada koštala oko 2000kn, a razlika 5%
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Šalu na stranu. Hvala ti puno što nas trpiš. Laku noc ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
gejmer
|
Citiraj:
Sve se meni cini da necu ja mijenjat ove svoje 466MHz rame ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#27 | |
Moderator
|
Citiraj:
Memorijski djelitelji rade perfektno svoj posao na AMD64. Nije to više slučaj kao sa soc. A gdje je 1:1 bilo poželjno (a asinhrono je znalo i probleme raditi). A ti još i imaš 466Mhz kao defolt, znači da imaš čak i dosta lufta kod OC-anja procesora (nije da te memorija koči na 410mhz). Mislim, ja sam imao taj Kingmax Hardcore DDR466 i išli su na 520Mhz sa 2,5-4-4-8 i 2.9V ![]() Čak se sjećam da je memorija išla jako dobro na 2,5-2-2-7 i 2.6V - nekih 460Mhz...
![]() |
![]() |
#29 | ||
gejmer
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
@joolka Koliko se taj opteron razlikuje od athlona? Mislim, jel to vise kao neki serverski proc ili...? Meni ce komp sluzit svemu i svacemu, cak i igranju (najvise ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |