Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Optički uređaji
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.01.2007., 11:33   #1
Sigy
Premium
Moj komp

Sigy's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
LG GSA-4163B problem sa čitanjem

Evo imam problema sa gore navedenom pržilicom. Jednostvano mi nece ocitat dvd, a kod frenda mi cita bez imalo problema. Jel mozda problem u driveru ili ??
Svaka pomoc dobro dosla.
Staro 25.01.2007., 11:40   #2
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Nađi ide kanal na koji je spojena u device manageru, desni klik na kanal, properties i pod advanced provjeri da ti pržilica nije u PIO modu, mora bit u DMA...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.01.2007., 13:35   #3
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Nije to nista. Kod mene ista prza neke DVD-e ne cita. Citanje joj nije jaca strana. Ali ako ta prza ne cita medij, onda on i nije potpuno kako treba. U to sam se uvjerio kad sam kupio Benq 1655. Benq recimo procita medij, ali prijavi greske.

Takodjer LG prze nikako ne vole Traxdata Ritek DVD-R medije. To je cinjenica. Ako se radi bas o tim medijima, onda je sve jasno.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2007., 14:05   #4
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
VSigy - Imaš 3 mogućnosti - kriva je prža koja čita, kriv je medij, ili je kriva prža koja je to snimila. Moguća je i kombinacija. S obzirom da je najbitnije da ti je s LG pržom sve u redu s čitanjem, isprobaj nekoliko različitih medija po mogućnosti snimljenih s nekoliko različitih snimača i isprobaj. Ako većina radi, onda je kriv medij koji ne radi, ako ne onda LG-u pomalo rikava laser.

@SRV - iznenadio bi se, ali LG je jako dobar čitač. Naravno, ako mu daš šrot medij koji je uz to loše snimljen, neće ga htjeti pročitati kako treba, ali ja sam mnoge medije koje AOpen nije htio prepoznati, a BenQ javljao greške, pročitao upravo tom pržom (više ju nemam, kao što se vidi u sigu). Mana joj je sporost čitanja, ali to je zato što je zalockana na 10x max sa +R/-R medijima. No, to se da riješiti modificiranim firmware-om, pa kad se to napravi onda čita i kvalitetno i brzo.

...Meni jučer frend donio neke DVD-e da mu presnimim, svi snimljeni na Ritek G05, i to Pioneer-om koji to inače solidno radi... Aopen ne prepoznaje uopće, LG čita ko lud, samo mi ga žao "trošiti" i na čitanje i na snimanje (jer mi BenQ trenutno nije kod mene)...

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2007., 14:16   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Moja već dvije godine čita i piše sve što joj uguram, jedino Traxdatu i neke manje poznate medije moram snimat na 4x... Modani firmware sam probao, ali nisam baš oduševljen. Na početku krene na cca 7x i kad dođe do 16x, naglo padne i do kraja medija nastavi na 2-3x tako da mi po vremenu čitanja dođe na isto kao i kad koristim službeni firmware.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2007., 15:12   #6
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Ja sam se pravo napatio sa ritekom i LG-jem. Prije nisam znao da se ne vole, a u nas u ovoj vuko***ini od bosne imaju samo traxdatu i verbatim(ali po vrlo visokim cijenama).
Traxdata+LG = : suicide : suicide : suicide

Ali LG prza ima VELIKI plus kod mene jer je vrlo tiha pri citanju DVD-a, CD-i su druga prica...
Staro 26.01.2007., 09:35   #7
Sigy
Premium
Moj komp

Sigy's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ajd hvala, nema veze ide dvd kroz prozor (i to u dva dijela)
Staro 27.01.2007., 14:52   #8
croi1
Premium
Moj komp

croi1's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Isit problem se pojavio danas i meni!
Nije problem u mediju već prža kad potegne cd ona ga uopće ne oćitava tj ko da ga nema!
croi1 je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2007., 15:07   #9
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Citiraj:
Autor croi1 Pregled postova
Isit problem se pojavio danas i meni!
Nije problem u mediju već prža kad potegne cd ona ga uopće ne oćitava tj ko da ga nema!
Jel samo skljoca kad pokusava ocitat CD? Radi li CD u drugom optikaneru?
Staro 27.01.2007., 15:28   #10
croi1
Premium
Moj komp

croi1's Avatar

Dvd ili cd Radi drugdje pa kažem da nije problem u mediju!

Stvar je u tome kad stavim medij u nju i ona ga povuče i sad blicne lampica isto koliko i puta kad ništa ne stavim tj. prža misli a nema cd/dvd-a.
To mi se dogodili već jednom ali je opet proradila ali sada neželi! probao sam ju ispuhati ali ne pomaže...sad dali je otišao motor, laser...neznam...jednostavno ne želi pokrenuti medij!!!

No prije se to dogodilo pa je proradila.

U papiru što sam dobio s njom (lg letak) piše da je garancija 2god a eurotrade je naveo garanciju za dvd/cd uređaje samo jednu god, zgleda da su me i tu oderali!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.01.2007., 15:30   #11
croi1
Premium
Moj komp

croi1's Avatar

ma ništa ne škljoca ona ni ne zavrti cd
Staro 27.01.2007., 15:31   #12
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Čuj, događa se, sve ima svoj radni vijek, naročito nešto što vrti do 10.000 rpm. Događa se da se zaprlja optika, da rikne laser (pa npr. radi DVD, a ne radi CD; ili radi snimanje, a ne čitanje). Prža ova iz naslova, pretpostavljam? Mora biti stara sigurno godinu i pol, probaj ju očistiti nekakvim CD-om za čišćenje, ako ni to ne pomogne onda rastavljanje (oprez!) i ručno čišćenje.
Ali, prije toga - čita li ostale medije (vrste medija)? Ako ne, a ima garanciju (LG daje 2 godine) nosi u trgovinu i reklamiraj.

EDIT: pisao sam dok si postao ovo gore... Jel samo čitanje za***ava, ili i snimanje? Probaj snimiti jedan RW medij (ako ti ga prepozna). Glede garancije, ne znam, proizvođač i uvoznik daju 2 godine, ne znam možeš li nekako ostvariti svoju garanciju za drugu godinu. Ajmo pravni eksperti...

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

Staro 27.01.2007., 16:09   #13
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

ja sam svoju 4163B cistio(otvorio i ocistio), mijenjao kabel, mijenjao firmware i opet ima medija koje ne cita. Prza je ispravna, radi, przi, cita, sam osto se zadesi da nece da ocita poneki medij, koji je u stvari ispravan.

Kod mene se to desi kao sljkocanje nekoliko puta. Malo zavrti medij, i zaskljoca.

Inace sam zadovoljan przom, velika vecina medija radi oke.
Staro 28.01.2007., 09:50   #14
croi1
Premium
Moj komp

croi1's Avatar

Da...da...da

Zadnje izmijenjeno od: croi1. 25.09.2007. u 09:37.
Staro 28.01.2007., 23:51   #15
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Eh, možda sam se izgubio među velikim brojem tema koje nastojim popratiti, ali ja sam bio uvjeren da ti neće očitati snimljeni DVD, pa sam ti zato rekao da probaš nešto snimiti na prazan RW medij, jer se često događa da rikne samo jedna funkcija (čitanje ili snimanje), a druga radi. Dakle, da razjasnimo, kakav medij ti ne očitava - medij sa snimljenim podacima ili prazan medij?

Staro 29.01.2007., 14:37   #16
croi1
Premium
Moj komp

croi1's Avatar

bilo koji.......................

Zadnje izmijenjeno od: croi1. 25.09.2007. u 09:37.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno