|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() tupav naslov, ali što'š... trebam dva zvučnika koja će mi služiti z asurround satelite... sam bi ih pravio, nemam namjeru kupovati ništa... znači, trebam savjet, koji model, koji proizvođač... razmišljao sam čak i o jeftinim auto zvučnicima, 10cm promjera, pa im napraviti drvenu kutiji malenu... kažem, isključivo za surround zvučnike, tek toliko da imam neke zvučnike da šuškaju malo... ideje, savjeti, MOŽDA bih kupio neštko gotovo, tipaVivax, wuadro, šmtrek marke... raspoloživa lova : 100kn ![]() pucajte.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Visaton FR8 cca 100 Kn dva drivera, 4 ili 8 ohma, cijena u lipu jednaka...skretnicu ne trebaš. Osobno ne znam kakvi su, no full range driveri su raspona 130 - 20 000Hz, a visaton je dosta cijenjen brand u krugu samograditelja. http://www.ts-audio.de/pr_VIS2008.html Samo primjer što ekipa izvlači iz tih drivera. http://www.diyaudio.com/forums/showt...threadid=47558 Premda kutija koliko god da se čini jednostavna odnese dosta vremena, mislim da se isplati, jer je trud nagrađen, ako ne zvukom koji ti se sviđa, onda bar satisfakcijom da je to tvojih ruku djelo. Cijenu kutije nisam uračunao, jer mi se čini nemogućim u 100Kn ugurat još i ivericu i sonofil. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
100kn je prilično mala lova za nešto napraviti. U dobrom zvuku da uzmeš dva basića od 10cm i dva visoka ti je nekih 150kn, i to najjeftinija varijanta. Još računaj terminale, drvo za kutiju, tak da ti je isplativije kupit nekakve kineze, koji dosta dobro izgledaju, što je kad sam radiš dosta teško postići, a kak sviraju to i nije bitno toliko. Pogledaj u kvarku, dobiješ 2 satelita i centar za 220kn ili tu negdje, neda mi se ić gledati sad. Ja sam tak uzeo njihov sub za za***anciju ( 400kn) i iskreno sam zadovoljan s njime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Sonofil: celuloza...materijal koji ćeš koristiti za damping kutije. Poslužit će i ako rasporiš poplun i izvučeš malo, neće se ni primjetiti na poplunu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
syss...čisto informativno pitanje, vidim da imaš logitech z5500, pa ako možeš napisat koju riječ usporedbe logitechovih satelita i jeftine samogradnje sa visaton driverima. Znam da se ne radi o istom izvoru, ali subjektivno, kojim jedinicama i kojim driverima bi dao bolju ocjenu i zašto? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
: CoolRamb
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
"dobar zvuk" ima velik izbor drivera za samogradnju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() |
#12 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
hmmm... sviđa mi se opcija Visaton drivera onih 8cm, ali u visokim kutijama, izgeldaju kao mali "floorstanderi"... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|