|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
nForce3 Ultra + 6800LE (16x6) = -10% 3D performansi
Pozdrav pcekspert forum ekipi! Dakle stvar je u performansama u 3dmarku 05 sa nForce3 Ultra i 6800LE (16x6) , dok je grafa prije radila na Abit NF7-S v.1.2 imao sam performanse bolje 10-15% nego na nforce3 na epox 9nda3+ ploći , probao sam par nForce drivera od 5.11, 6.67 , 8.22 i 9.35 razlike su postojale i bile su očajne sa 6.67. Mjenjao sam i par verzija forcevare drivera, ali nikako nemogu doci do performansi stare konfe koja je radila sa FSBom 166MHz ![]() Bio komp clockan ili ne stvari stoje skoro pa isto, isti clockovi na grafi su na obje konfe bili. Dali moze biti stvar u memory tajminzima u biosu, posto to nisam dirao nego ostavio auto/defaultne. Dodatno pitanje kada povecam core clock grafe performanse padnu dali to znaci da fali struje grafi? inace LE je na 1.1V Ima li tko kaki prijedlog!? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() @SmegHead - kad se sjetim svojih iskustava sa 6800gt i nf3 ultra, mogu reći da si ti sretan što ti uopće radi ![]() Inače u vezi OC-anja grafe, možeš komotno malo podići voltažu čipa, sa 1.1v na nekih 1.3/1.4v ovisno o hlađenju... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Mah.... ako ne prođe sve ok, prodam sve preko oglasa ili tu i vratim se na trenutnu konfu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Hvala na par savjeta, malo je pomoglo fast write off i side band addresing off, dobio nesto performansi i stabilnosti pri vecem overclocku (manje artifakata), sada sam se priblizio prijasnjim performansama. Citiraj:
![]() pitanje: Probao sam voltmodat s nibitorrom skinuo bios s karte promjenio volt, savjeo, flasho, ali ne primjecujem razliku ni u temp, ni u ovreclocku, vjerovatno nesto krivo radim...nego kako provjeriti trenutnu voltazu gpu-a u biosu? Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|