|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Canon IP4000 i tinta
Imam doticni pisac vec negdje godinu dana i do sada sam kupovao samo orginalne boje koje su SKUPE UZASNO, crna me kosta recimo 85kn. Dakle pazim sto printam, koliko printam, a kad sam vec kupio printer rado bi printao sto me volja, bez da dajem bogatstvo za to naravno. Zanima me [u printere se nista ne kuzim, samo ga koristim za ono sto sluzi] dali SMIJEM u njega nalijevati zamijenske tinte i koje bi bile najbolje? Pitam ovo jer sam od puno ljudi cuo da cu tako malo po malo ubiti printer. Nekak mi to nebi pasalo posto sam ga platio preko 1000kn, a i dalje je to odlican printer. Mislim dobim 4 zamjenske za 1 orginalnu. Dakle dali netko ima IP4000 i vec koristi zamijenske boje da sve radi super i OK vec neko vrijeme? BTW da spomenem, opce mi nije bitno ako ce fotke i slicno losije izgledati. Treba mi za printanje hrpe teksta [student], datasheetova, shema, CDa (CD-PRINT opcija) pa ono, nije mi bitno ak slike izgledaju malo losije. Hvala na citanju i bilo bi mi odlicno kad bi netko s iskustvom napisao nesto o ovome. Pozdrav ljudima na forumu ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Evo ja ti imam taj doticni pisac i nikada nisam kupio origigi boju, osim sta sam dobio uz njega. Razlika se kuzi kod slika i printa na cd-r, ali nije velika. Vec sam izmjenjao 3-4 kompleta zamjenske boje (nove, a ne one refillane) i nikakvih problema... Jedina zamjerka sto slova izgledaju, onak kao da se boja razlila, ali to sam rijesio s malo kvalitetnijim 100gramskim papirom(5-10kn skuplje) tako da mogu samo hvaliti te boje. Uglavnom ako ikada budes imao problema ili svaki peti put kada mijenjas kupi original i bude sve u redu... Ja sam taj printer uze iz samo dva razloga: jeftine i moguce zamjenske boje i print na cd. A i inace mislim da kada se kupuje printer treba se kupovati po cijeni boje. Taj printer je stvarno bio i mislim da jos uvijek je najisplativiji. Cak i da ti se boja zapece ili tako nesto mozes zamijeniti printajucu glavu (ono u sta stavljas boju), tako da nemoras kupiti novi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
.....imao sam pixma 3000 ...koristio samo zamjenske united colors......riknula elektronika.......sad imam pixma 4000 ..i dalje koristim samo zamjenske ali free-tech......oba printera su kupljena u istom shopu-servisu printera.....kad sam uzimao ovaj drugi vlasnik mi kaže da su proteklih godina isprobali (i prodavali) više vrsta zamjenskih.....sad samo prodaju originale i free-tech zamjenske.....i da garantira za ove zamjenske da su se pokazale najbolje...inače 10-tak su kuna skuplje ali je to još uvijek vrlo povoljno .....da i ne primjećujem nikakvu razliku izmedju njih i originala....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
alimilano daj reci di u kojem ducanu to ima za kupiti? ak si iz ZGa naravno.. Pozdrav Ma od sada cu i ja samo zamjenske boje, dosta printam i ne zelim vise toliku lovu davati za boje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
šlap
|
Ja inace kupujem u os jel sam otamo, sada studiram u zg i nisam jos kupovao ovdje jel sam si uzeo zaliha iz os, ali cini mi se da sam vidio u onoj maloj trgovinici u importane galeriji. sutra cu ici vidjeti i kupiti(ako ima) jer sam vec pri kraju, tj. nisam ali nedaj boze da mi zatreba pa da se nema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Nemam Ip4000 već stariji S500. Koliko mi je poznato to su iste tinte. Moj jadnik nije nikada vidio originalne tinte otkada je potrošio prve koje su došle sa njim. Otada je prošlo oko 3 godine (valjda) i kroz glavu je procurilo oko 9 dl crne tinte. Isprintao je velike količine papira. U novije vrijeme postoji potreba za printanjem u boji li nisam nikada printao fotografije. Gledam kako izgleda i ne vidim neke probleme. Koristim Canon boju koju sam nabavio u rinfuzi. To je jako dobar razlog zašto uvijek preporučam Canon printer kada se govori o ink-jetu za po doma. Nikada nije imao prigovora na boju koju mu guram.
Tih kao mačka Brz kao gepard Jak kao lav Elegantan kao leopard Nisam to ja, to je moj komp. Zadnje izmijenjeno od: RAK. 25.05.2006. u 03:54. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Unicorn boje, www.nasa.hr, 13kn cartridge! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Oprostite sto dizem staru temu, ali posjedujem ip4000 i do sad sam koristio originale. Zanima me ima li tko to cudo iz Osijeka jos osim mene (vjerujem da ima) pa da mi kazu koje boje kupuju i di kupuju. Vidio sam posvuda u tim trgovackim centrima, ali to se sve brzo razgrabi i nebih zelio da ode u vjecita lovista nakon 2 zamjene. Znaci ako ima neka provjerena, vidim da se tu spominje free-tech e pa ima li di toga u osijeku. Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
šlap
|
ja kupujem u FC osijeku, izmjenio sam dosad desetak puta svaki od catridga, uvijek kada sam dosao su toga imali, pa eto... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|