|
![]() |
#1 |
Ev1LMa5ter
Datum registracije: May 2006
|
HGspot aukcija pitanje ?
Zanima me dali je netko imao iskustva sa kupovanjem komponenti preko aukcije u HGspotu.... znaci zanima me ovo, ako sam ja kupio komponentu preko aukcije u roku od dva dana moram im uplatiti na ziro racun i onda ce mi istu komponentu dostaviti do kuce (+ da platim dostavu).... vidim i da nakon sto kupis komponentu mozes ju osobno podignuti u ZG, sta se to nemoze i u ostalim poslovnicama HGspota (npr Koprivnica).... znaci ja kupim komponentu preko aukcije i oni ju dostave u tu poslovnicu i ja zatim platim komponentu i dostavu prilikom podizanja u poslovnici... jel se moze to tako, cini mi se jednostavnije samo nigdje ne pise, pise samo da se moze podignuti u ZG... Nisam jos nikada kupovao na taj nacin pa me zanima ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Pitaj ih na mail, tako ces bit siguran u autenticnost informacije. Takodjer, ne znam da li si svjestan da su svi premeti s njihovih aukcija hardver koji je bio na reklamaciji pa je popravljen, ili osteceni dijelovi, ili im na neki drugi nacin nesto nedostaje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ev1LMa5ter
|
Otici cu sutra do njih u poslovnicu pa pitati, samo sam htio cut misljenja par ljudi o tome jer nisam nikad kupovao nista sa njihove aukcije... da komponente nisu nove to znam npr. kod maticne za koju sam zainteresiran pise da je koristena i da nista od opreme i ambalaze ne dolazi sa njome.... e sad dali je to ostecen hardver koji je bio na reklamaciji neznam, prvi puta cujem za to... a i koliko vidim dobiti cu 6 mjeseci garancije.... sad ne vidim bas preveliku razliku da kupujem tako ili neku polovnu komponentu....
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ima razlike jer ako kupuješ neku polovnu komponentu preko Tržnice, vjerojatno ćeš dobiti i garanciju koje će trajati do kraja, a ne samo 6 mjeseci (ako je nešto friško kupljeno imati ćeš garanciju bar 1 g.), a sigurno ćeš dobiti i bundle koji ide uz ploču.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
ja osobno imam losih iskustava s njihovim aukcijama. prije par mjeseci sam kupio MUVO mp3 player od 1gb. nesjecam se tocno koliko sam dao za njega ali nije bilo prejeftino. i ono u oglasu je pisalo...taj i taj mp3, malo koristen...bla bla (naravno slika na netu je od takvog novog) kad sam dosao po njega, prvo trebas platiti i onda ti ga oni donesu. da ste vi vidjeli na sto je licio taj player...kao da ga je netko koristio kao plocicu za hokej...sav izgrban, puknuti poklopac od baterije...uzas ukratko...cijena je prevelika za takve koristene stvari. bolje onda kupi od nekog na forumu ili newsima i uvijek ti netko moze poslati sliku da vidis kak izgleda, a i puno jeftinije ces platiti. to ovi "hg-srotovci" dobiju na reklamaciju i "da se ne bi bacilo" prodaju nekom ovak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Mislim da bi ovaj thread trebao biti osnovno štivo za svakog kome uopće padne na pamet nešto kupiti preko aukcija u Hg-šrotu. HINT: posebno obrati pažnju na postove člana pod nickom Voki.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
neće ti to tako ići jer ti aukcija nema apsolutno nikakve veze sa ostalim poslovnicama HG-spota. Ti možeš podignuti robu u Koprivnici, ali platit svejedno moraš preko žiro računa Zagrebu, faksirat im kopiju uplatnice i onda se dogovorit sa njima da pošalju robu u poslovnicu u Koprivnici. Hoću ti reči da je svaka poslovnica odgovorna za svoju robu pa zato nemožeš platiti ploču u Koprivnici. Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Platiti mora na račun u Zagrebu, ali može uštediti poštarinu. Ja sam nekoliko puta kupovao neke sitnice za koje se stvarno ne isplati plaćati poštarinu i bez problema su pristali da mi pošelju u poslovnicu u ZD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
V.I.P. član
|
To i govorim. Naime, dostava je besplatna ukoliko je sveukupni iznos pre 1.000,00 kn, a za manje iznose se dostava plaća 50,00kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ja sam kupio prije jedno godinu dana cs-ov mp3-jac isto za male pare, platio postarinu do vinkovaca i naravno: mp3 nije valjao (problemi sa memom) kao sto nista kupljeno u hgshrotu ne moze valjati. Otada mi ne pada na pamet da idem na njihovu aukciju.
Abit Fatal1ty AN8, Ath64 Venice 3000+@2400MHz, Maxtor 6V250F0 S-ATA II, 16 MB, 2x512 G.E.I.L. value pc3200@400MHz, gigabyte x700 256MB GDDR3, MS Industrial 450W(toliko pise ![]() Samsung 957p 19", Sony DW-G120A |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
V.I.P. član
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ev1LMa5ter
|
Upravo sam zato i pitao jer znam da ima ljudi koji imaju iskustva sa takvim kupovanjem, a posto sam se nekoliko puta opekao sa kupnjama u HGspotu sada prije svake kupnje obavezno provjerim.... Znaci nakon ovoga definitivno sam odustao od takvog nacina kupovine,...
![]() |
#13 | |
Ev1LMa5ter
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
Premium moderator
|
Osobno mislim da nikada ne ideš kupovati stvari preko te aukcije sa smiješno niskom cijenom...Kupio sam ploču u sigu preko HG aukcije i radi fenomenalno (početna cijena joj je bila 350 kn). Nema nikakvih grešaka. Što se tiče bundlea i tih stvari, pisalo je da se niša ne dobije uz nju, a ja sam dobio - sve ![]() Ploča nikada nije bila dirana i mirisala je kao da je tek izašla iz tvornice. Također ću probati upiknuti još jednu ploču sa aukcije ove subote,tako da u ponedjeljak javim rezultate nove aukcije i da li proizvod valja i je li sve sa njim uredu ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Od onda, ni ne pokusavam kliknut na aukcije... Dok sa kupovinom novog HW u hg-u imam jako dobra iskustva, i dalje tamo kupujem... Reklamacije se uvazavaju kako bi trebalo bit svugdje, decki su full korektni tamo, i sve se moze dogovorit... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ev1LMa5ter
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Premium moderator
|
Nije mi LP upala u oko, već jedna Abitica za LGA775 ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
kao prvo sorrite kaj dižem stari tred, ali imam samo jedno pitanjce oko aukciju u hgšrotu (znam da ima svakakve robe, ali primoran sam tamo kupiti, ono kaj mi treba ne mogu nigdje drugdje nabaviti, ni tu na tržnici) uglavnom, piše da se artikl može doći preuzeti nakon uplate. sad me zanima, da li se može doći tamo i paltit normalno ko redovno robu i onda podići ili moram upaltit na žirac pa doći s potvrdom o uplati? (pitam, naravno, zato kaj im nitko ne diže telefonm, a ne odghovaraju ni na mailove : bonker2 )
![]() |
#19 |
Premium moderator
|
Zapišeš si broj aukcije na papir te uzmeš osobnu iskaznicu (da mogu potvrditi kako si to ti) i odeš u HG spot na Aveniji Dubrovnik. Gore na katu otiđeš i vidjet ćeš šalter na koji trebaš ići, čovjeku daš ID aukcije, svoju osobnu i onda možeš platiti cashom, kreditnom karticom, kako god hoćeš, isto ti je kao da uzimaš robu sa polica ![]() I naravno odmah nakon toga dobiješ artikl ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
hvala na ekspresnom odgovoru! zaželi mi sreću s matičnom da ne prdne odmah ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Storia je, zovem HgSpot jedno 3 dana, jednom dvaput dnevno kad mi padne na pamet jel se nisam žurio nešto, trebao sam samo provjeriti dal imaju jednu tastaturu na skladištu da se ne šetam na drugi kraj grada bespotrebno ako nemaju. Niti jednom mi se NITKO nije javio, 3 dana! Mislim ja koji im je kur@c kad se ne javljaju tolko, ajd jednom, dvaput, al ovo je bezobrazno. Idem se reko prošetati kad su me već natjerali, dođem u HgSpot, uzmem mobitel i nazovem ih (znači dok sam bio u poslovnici) i stavim mobitel u džep! Tip laganini samo pogleda telefon, stisne tipku da ga ušutka (ne da ti prekine poziv nego samo prekine zvonjenje) i nastavi raditi šta je već radio. Htio sam mu mobitel u glavu bacit. Neću reći koji zaposlenik, al nek se uozbilje malo. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|