|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() Vlasnik sam HP nx9420 lap-a. Kupio sam Geniusovu tipkovnicu (da kad igram igre na uništim laptopovu) i kad sam je spojio lap je uopće ne prepoznaje ("not reckognize") Mislio sam da ne valja tipkovnica,pa sam iz firme uzeo drugu i opet ista stvar. Spojio sam je na USB jer nemam dockig state a na lapu nemam PS/2 ulaz. Molim Vas pomozite,jer ne kužim u čemu je point????!!!! Miš na USB mi radi odlično....
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Odi na START>SETTINGS>CONTROL PANEL>KEYBOARD>Hardware i provjeri da li uopće prepoznaje usb tipkovnicu (trebale bi bit Standard... i HID Keyboard device). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Jesu obje su upisane,ali neda mi staviti hid tipkovnicu na Enable,odnosno da eksternu upotrebljava
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Odi na PROPERTIES od MY COMPUTER >Hardware>Device Manager, klikni na plusić kod Keyboards i pogledaj da nema crvenog križića na HID Keyboard Device. Ako nema, klikni na Properties od HID Keyboard Device i pogledaj da li piše 'This device is working properly'. Jesi li možda uz tipkovnicu dobio kakav software (CD, disketu...)? Jesi li probao tipkovnicu ukopčat u neki drugi kompjuter da vidiš jel radi? Odi u BIOS i pogledaj da li ti je uključena opcija USB KEYBOARD SUPPORT. Znam da je na mnogim računalima ta opcija DISABLEANA, pa u biosu stavi na ENABLE. A ako je sve gore navedeno u redu, probaj jednostavno nekoliko puta ukopčavat pa iskopčavat u razmaku od 10 sekundi tipkovnicu iz usb-a (trebao bi se čuti i onaj zvuk kad se ukopča USB uređaj u komp ako koristiš WIN XP). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Sve sam probao i ništa a u biosu ne mogu naći USB KEYBOARD SUPPORT.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|