Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.01.2007., 12:25   #1
Aron Doberman
Registered User

Aron Doberman's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Question SQL - database error?

SQL-DATABASE ERROR

Database error in WoltLab Burning Board (): Link-ID == false, connect failed
mysql error: Access denied for user 'zendurl_anatolia'@'localhost' (using password: YES)
mysql error number: 1045
mysql version: unknown
php version: 5.2.0
Date: 10.01.2007 @ 06:16
Script: /anatolia/wbb2.3.6/index.php
Referer: http://s1.bitefight.ba/bite/ally.php

Nisam siguran dali sam pogodio mjesto za moju temu zato se nemojte ljutit vec ju samo premjestite.
Da malo objasnim.
Radi se o jednom forumu vezanom uz jednu igru fino si ekipa napravila forum ali nam se pokazuje ova greška kada ocemo ući na forum.
Ne baš svaki put nekad radi normalno nekad ne.
Isto zanimljivo je da neki korisnici foruma mogu biti na njemu dok se drugima pokazuje ova greška.
Zanima me dali se ova greška pojavljuje zbog lošeg srvera na kojem je dignut ovaj forum ili zbog neke greške u samom forumu.
Ovo je adresa od našeg foruma:
http://www.zendurl.com/anatolia/wbb2.3.6/index.php
Bio bi vam strešno zahvalan na pomoći.
Aron Doberman je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2007., 16:59   #2
studenac
ludjak

studenac's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
tipicna greska u passwordu za pristup bazi. inace u config fajlu od mysql-a mora biti definirani username i password za svakog korisnika. posto je to forum, znaci svatko sebi kreira username i password za pristup bazi, onda je vjerojatno baza preopterecena pa zato ne mozete uvijek pristupiti. a isto tako se vrlo lako definiraju dijelovi baze u koju samo odredjeni clanovi mogu uci s posebnim pass-om, mozda pokusavate uci u private dio servera? a isto tako dio baze moze biti ogranicen na samo nekoliko usera odjednom (da bi se ocuvao bandwidth) pa zato neki mogu unutra, a neki ne. broj konekcija na bazu se ogranicava u config fajlu mysql-a (jelte, otvoren u notepadu) na kompu koji sluzi kao server.

jedino da kontaktirate admina, odnosno vlasnika kompa na kojem je sql instaliran i trazite ga da poveca broj konekcija na bazu...

greska u samom forumu sigurno nije jer onda nitko ne bi mogao se logirati, iili kad bi mogao se logirati onda nebi mogao postati poruke. uostalom php nece primiti slq koji ne valja, odnosno naredbe u mysql-u se ne bi aplicirale na php.
studenac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.01.2007., 17:10   #3
Aron Doberman
Registered User

Aron Doberman's Avatar

Mozeš li malo pojasnit kako da on to napravi?
Molim te.
Staro 10.01.2007., 17:17   #4
studenac
ludjak

studenac's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
pricekaj da pregledam svoj config fajl pa cu valjda naci, ja nemam forum pa je malo drugacije, ali valjda cu skuziti kako ide

ako ne, sigurno ce admin znati ako je on pisao sql i php naredbe, onda on mora znati. ako nezna, nadjite onoga tko vam je radio sql i php: cheers2
studenac je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2007., 20:34   #5
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ta greška govori da se web server (apache) nije uspio spojiti na bazu podataka (mysql) jer nema privilegije za to.

eh sad... da li si siguran da istovremeno neki uredno surfaju forumom, dok ostali ne mogu ništa osim vidjeti tu grešku? naime, takvo nešto je nemoguće jer stvarno ne ovisi o korisniku jer on nema nikakve veze s bazom podataka. na bazu se spaja samo web server, a ne svaki korisnik zasebno, kao što je to studenac gore spomenuo.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2007., 22:19   #6
Aron Doberman
Registered User

Aron Doberman's Avatar

Iskreno mislim da je ovaj decko sto je dizo forum tu nesto gadno sprcko i biti ce to dosta tesko popravit jer sam mu nasao vec sam mu naso sta bi trebo napravit.

dali bi mu mozda ovo rijesilo problem?

SQL-DATABASE ERROR

Database error in WoltLab Burning Board (): Link-ID == false, connect failed
mysql error: Access denied for user 'zendurl_anatolia'@'localhost' (using password: YES)
mysql error number: 1045
mysql version: unknown
php version: 5.2.0
Date: 11.01.2007 @ 15:46
Script: /anatolia/wbb2.3.6/
Referer:

You will see this error when your _data.inc.php file contains incorrect information. Contact your hosts support and ask them for the correct information.

Tell your host that you're getting this error Link-ID == false, connect failed mysql error: Access denied for user: .................(Using password: YES) and confirm that your mysql username and password and mysql server ip is correct
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno