|
![]() |
#1 |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
Trajnost ?
Zanima me kolika je trajnost snimljenih cd-a, u biti da li uopće postoji koji propis npr. ako na medij taj i taj snimaš tom i tom brzinom ako ne dođe do mehaničkog oštečenja cd-a snimljeni podaci će trajati toliko i toliko. Najme kaj, danas sam klincima iz ulice htio pokazati par starijih igrica i štanga. Starost cd-a je 5-6 godina, svi su snimljeni na zlatne traxdate max do 8x brzinom , nisu oštečeni i opet ih pola ne čita ni cd, ni pržilica ni dvd. Mislio sam prebaciti filmove koje čuvam na vhs kazetama u divx i zapržiti ih na cd ali sad mi izgleda da budu trajniji na kazetama. Ima ko kakvih iskustava u vezi toga i koji su najbolji cd-i (verbatim ?)a da se mogu kupiti kod nas. ![]()
![]() |
#2 |
Premium
|
Ne znam koliko šta traje. Nije samo stvar kakav je medij već kako je i skladišten. Mislim da je lijepo bilo i na PCE pod novostima kako je netko testirao pun Q medija i da skoro svi nisu bili čitljivi nakon 2 godine !!!! Ja imam CD-a koji su se sami od sebe obrisali ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
inace sto se tice trajnosti mislim da sam negdje procitao da je maksimalno trajanje medija (dakle to bi bila nekakva proizvodjacka referenca) oko 50 godina, bez obzira na uvjete cuvanja....dakle da ga drzis u vakumu na temperaturi od 18 stupnjeva i uz relativnu vlaznost od 35% opet ce otici kvragu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
m e m b e r
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|