|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
am2 pomoć
Pošto nisam bas pratio "informatiku" u zadnje vrijeme malo sam zbunjen sa svime. Kupio sam DFI Infinity nf4 ultra mII. E sad me zanima posto sam izgubljen u meni "novim" pojmovima tipa HTT neznam kaj da kupim i kak da sve to skup namjestim. Prije dok sam bio na socket A je bilo jednostavno. Stavim FSB na npr 200 i sve skup (procesor, memorija) radi na tolko i to je to. A sad ne kuzim kaj je tu FSB, kaj je HTT, memorija kolko sam skuzio radi redovito na vecim frekvencijama od procesora itd... Sad me zanima jeli ok ako uzmem athlon 64 3000+ i ima li tu otkljucanih ili zakljucanih procesora kak je iblo prije ili nemoram pazit? I kak da onda sve to skup namjestim?? FSB, HTT?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
AM2 athloni su ti zaključani prema gore, možeš samo smanjit multiplier al podižeš FSB, recimo sa 200x9 default staviš 300x6 i dobiš isto ili 300x9 i dobiš 2700MHz. HTT rihtaš tako da zbroj ispada oko 1000MHZ, znači ak je FSB 200 HTT staviš na 5, ako je FSB 300 staviš HTT na 3 da ispadne 900MHz. Nemaš baš nekog dobitka ak ti je HTT preko 1000MHz a možeš imati i nestabilnosti. Pošto je to moja bivša ploča mogu ti reći da radi na 350 FSB, jako je stabilna. Samo pazi na hlađenje chipseta, ja sam gore imao Thermalright HR05SLI i temp je bila oko 40°C. Što se tiče postavke memorije ima ih pun ku..., rađe stavi sve na auto osim onih 4 poznatih koje rihtaš ovisno o mogučnosti memorije. Imaš pod Overcloking veliki post o DFI i clokanju AMD-a pa si još to prelistaj a i slobodno pitaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hvala, baš si mi fino objasnio. mislim da sam sve skuzio ![]() Jos samo treba nabavit proc i grafu da opce upalim komp hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Gle ak ti bilo kaj nije jasno rađe pitaj nego da bude nije mi stabilno ,sve mi se ruši . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
naravno. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
9800Pro je to objasnio polovno ![]() Ono kaj ti je FSB kod soc. A, to ti je ovdje HTT (znači 200mhz je defolt kod AMD-a 64). HT (samo jedno T) ti je HTTxneki množitelj (kod soc 754. defolt ti je 4 što daje HT link od 800mhz, a kod soc. 939 ti je 5 što daje 1000Mhz) Dižući HTT dižeš brzinu procesora, HT link i memoriju (ovisno o mem. djelitelju, memorija radi na određenoj frekvenciji naprema HTT-u). Ja sam ti to nekak ovdje objasnio pa ako hoćeš, pročitaj-> http://forum.pcekspert.com/showpost....2&postcount=27 Ono kaj je meni čudno kod AM2 su ti ti memorijski djelitelji. Totalno drugačije od svega kaj sam ja prije vidio i znao (npr. kod soc. 939 su djelitelji fenomenalno napravljeni). Jednostavno, čak i nakon mjesec-dva korištenja ja kad OC-am neznam kakva će mi frekvencija ispasti (dobro, djelitelje DDR2 400 i DDR2 800 znam kakva će mi frekva biti, ali 533 i 667 se svaki put iznenadim ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|