|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Rezolucija na plazmi - HTPC -> DVI -> PLASMA
Ovako ovu plazmu imam doma: http://www.msan.hr/vivax/default.asp...w&articleId=39 HTPC iz potpisa sam spojio preko DVI kabla na plazmu, slika je dobra, al nešto stvarno ne razumijem. Deklarirana rezolucija plazme je 852x480. Automatski podešena rezolucija mi je 800x600 u windowsima. Pošto želim 16:9 rezoluciju tako da filmovi nemaju one crne trake gore/dolje pokušao sam narediti ovu rezu 848x480 i 60hz. Ali svaki puta kada je naredim slika se izobliči do neprepoznatljivosti, ništa se nevidi, puno manje, razlomljeno. Na 800x600 radi savršeno, pun ekran, ali je razvučeno lagano po horizontali. Kada stavim na veću 16:9 rezoluciju (1280x720 ili 1280x768), slika jako titra, ali se barem sve vidi. Ima tko ideju kako riješiti ovo? Da imam 16:9 rezoluciju bilo koje veličine? Probao sam detect display i uvijek mi baci na 800x600. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
evo ovako moras mu naci PC rezoluciju plazme. na mom LCD je ovakva situacija nativna rezulucija je 1366x768 za komp koristim 1280*768 (nije bas 16:9, ali za igrat se i rad na kompu je ok) e buduci da to nije 16:9 (16:9 je 1280*720) moram prebaciti na TV-u na HD ulaz (koji je zapravo DVI) i onda staviti rezoluciju na 1280*720 jer mi tu rezoluciju ne prima u PC modu. No tu je problem jer onda je slika malo zrnasta pa nemogu koristit za citanje i tipkanje. Kada hocu staviti na nativnu rezoluciju TV-a slika je "prevelika" je nestane u ekran tj. fali joj dio. Uglavnom jakop s***ano moras pogoditi pravu rezoluciju. E da kolko ja znam na plazmi nemozes ni dobiti kristalno cistu sliku kao na LCD-ju. Dobro nisam ni ja dobio sliku kao na monitoru od kompa ali je upotrebljiva za rad EDIT: Probaj nize rezolucije od 800*600. Bitno ti je da ti je vertikala 480- Znaci probaj 800*480 i nize. Na koju foru si uspio ubaciti svoju rezoluciju
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|