|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
SATA problem
Ovako, po običaju imam problem ![]() Kupio sam SATA II hard disk i ugradio u komp. Problem je ovaj: Komp nije prepoznao sata hard. Ja mislim da je do sata controlera, no na CD-u od matične nemrem nać nikakve SATA controler drivere, tj. imam SATA RAID controler, no iskreno ne znam jel to isto. Mislim znam što je raid. Sad imam IDE hard i taj unutra, no sata ne prepoznaje. Mislio sam sa Acronisom clonirat hard kao što sam već pitao ranije, no ne prepoznaje ga niti bios, niti windows. Što se matične tiče imam Asus A8N SLI Deluxe. Tražio sam i po site od asusa no nemrem nać nikakve sata controlere a da nisu sata raid. evo i link ako treba http://support.asus.com/download/dow...N-SLI%20Deluxe Unaprijed hvala: goood : : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
evo ljudi sredio sam... ceprko sam po biosu dost dugo pa sam našo jednu opciju moram reć skrivenu. Pod advanced pa onda na onboard configuration i najbolje od svega pod IDE controlerima unutar tog je Sata controler.... ffs ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
PROBLEM SA SATA DISKOM
pozdrav svima kolega od mene je kupio westernov hard disk i kada je htio da pokrene kompijuter desilo sledece : kompijuter neprepoznaje bios tj. nemoze se uopste doci do biosa ,zatim nesto stalno pisti mote biti da je disk ili je nesto drugo .Maticna je ASROCK DUAL SATA ; HARD DISC WESTERN DIGITAL KAVIAR SATA 2. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
probaj ga upalit bez diska. ako nejde, probaj clear cmos. ako nejde ni dalje, preflashat bios sa programatorom, kako je blablu rekao. ako ploca proradi, pronadji na disku jumper za biranje sata1/2 moda i prebaci u sata1. Link: http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc....2715284#jumper |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
sad tek vidim da je riječ o SATA2 disku, dakle nije problem u jumperima, ukoliko ploča ne podržava SATA2 to nije razlog da se komp ne pali, tako da je vjerojatno otišao BIOS |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|