|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Brutalno dobra 19-ica
Naime, neki dan sam bio u Linksu u Ri, bilo je par monitora upaljenih i među njima jedan Sony-jev..brutalno dobar..nisam očekivao da Sony može biti takav među Samsungima..itd. Naime čisto informativno..Koji je naj bolji 19" monitor koji se može kod nas dobaviti..ono..brutala od monitora, oštra slika, normalni refresh.. btw. ja glupan nisam vidio model tog Sony-a
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
lcd ili crt??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Sony ima fkt strašnu sliku, slika doslovce iskače iz njega. Baš kako si reko oštra slika, boje mrak... Sam kaj je dosta skup... Ovaj kojeg mi frend ima je Sony SMD-HS75P 17" star oko 6mj kojih 2500-2700kn u HG-u kupljen. Mrak... Btw. pročito sam negdje da se Sony povlači iz LCD industrije(barem kaj se tiče monitora). Kaj je to istina ili...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
*** n00b nr.1 ***
Datum registracije: Nov 2006
|
Reklama kaže: najbolji 19'' LCD na tržištu - Samsung SyncMaster 971P Ali *ebeš reklamu - ja ga imam i stvarno je odličan! Jedino kaj je papreno skup.. Najbolja preporuka je je ta što mi svi kažu: "Ma da, to ti niš' ne valja.. Daj ga meni, a ti si uzmi nekaj drugo.." ![]()
![]() |
#5 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Da sony ima dobru sliku. Stovise jako zive boje, ko to voli. To ti zna biti i malo zamorno ak je pretjerano. Pogotovo ak nema profile, sto stvarno neznam dal ima. Drago? : stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
da, i ja zaslinim svaki put kada vidim Sonya- u izlogu, slika im je strašna, i sam imam Sony 32" LCD TV doma i kad ga spojim na komp ili gledam filmove slika je stvanoo fenomenalna
![]() |
#8 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ne znam zašto to nisi očekivao, pa Sony je uvijek bio nekoliko kopalja ispred Samsunga i sličnih proizvođača što se tiče kvalitete monitora. Ne znam zašto su Samsung monitori tako popualrni na ovom forumu, Samsung proizvodi prosječne LCD monitore, od kojih većina koristi TN matrice. 90% tih Samsung monitora ne bih nikako preporučio, a što se tiče preostalih 10% ionako postoje bolji monitori za iste novce, pa bih i u tom slučaju preporučio neke druge proizvođače i modele. Sony ima dobrih LCD monitora, ali kod Sonya je uvijek problem bila cijena. KAd kupuješ Sony monitor uvijek plaćaš premium na ime "Sony", što se u većini slučajeva IMHO ne isplati. I btw. Sony prestaje proizvoditi LCD monitore uskoro (nedavno su to najavili). Ako želiš kvalitetan monitor, gledaj u smjeru NEC-a i Philipsa (iako i tu moraš paziti za koji model se odlučuješ). Koliki ti je budget? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
NOT, Jedino u čemu je Sony nekoliko kopalja ispred konkurencije je cijena... Uostalom, ako se ne varam, matrice Sony i Zamzung izrađuju zajedno... Ako već hoćeš skupu, ali i vrhunsku robu ja bih piknuo EIZO... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Čovjek
|
Eizo se ne isplati kupovati. Njihovi jeftiniji modeli nisu ništa posebno, a što se tiče onih skupljih (npr. Color Edge serija - tu ih NEC opet pere s xx90UX Multisync i Spectraview serijom). I da, dosta Sony modela koristi Samsung matrice, ali matrica nije jedini čimbenik kod LCD monitora, treba gledati i kvalitetu ostalih komponenti poput backlighta itd. Sony također ima i S-IPS modele koji koriste LG-Philips matrice, a ti su bolji od konkurentnih Samsung modela. A što se tiče tvog "NOT", ajde mi molim te reci koji konkurentni Samsung model je mogao parirati jednom Sony Artisanu ili FW900? Dakle, ponavljam - Sony je oduvijek proizvodio kvalitetnije monitore od Samsunga (iako se sada ta razlika smanjila). Što se tiče cijene, tu se slažemo, i sam sam to naveo kao veliki minus Sony-a, i nikako ne bih preporučio Sony LCD monitor, jer se za iste novce može naći bolji monitor. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
*** n00b nr.1 ***
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
sorry kaj se ovako ubacujem, al da sad ne otvaram novu temu, koji bi mi kvalitetan CRT monitor 19" preporučili? uglavnom mi je važna kvalitetna slika, tj. da me oči ne bole nakon dužeg rada... gledao bi dosta filmova/videa na njemu, rad s Office alatima, i povremeno igranje... gledao sam ova 2 modela, pa koja bi mi preporučili: Samsung SM997BM 19'' Flat ![]() (1499 kn) Philips 19" 109B70, Real Flat ![]() (1453 kn) hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Čovjek
|
Za 1500kn ne možeš kupiti "kvalitetan" novi 19" CRT monitor. CRT monitori koji su trenutno u ponudi spadaju u low klasu CRT monitora, i uglavnom nemaju puno veze sa svim onim prednostima CRT monitora o kojima si čitao (doduše kod takvog monitora barem nećeš imati problema s ghostingom). Kad smo već kod toga - za te novce ne možeš dobiti ni dobar LCD monitor. Kvalitetniji CRT su koštali 4000-5000kn (pa i preko 10000kn), kvalitetniji LCD monitori i sada toliko koštaju (za 19" 3000kn, pa nadalje). Što se tiče navedenih monitra, manje-više je svejedno, oba spadaju u isti rang i nećeš vidjeti neke velike razlike između njih. Ako kupuješ LCD, probaj se istegnuti na barem 2500kn, a ako kupuješ CRT - ne očekuj da ćeš dobiti kvalitetan monitor za 1500kn. Ako je to max budget, onda bih ti ipak preporučio CRT, budući da ćeš za 1500kn dobiti samo LCD škart. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
hm, kaj mi je onda svejedno dal kupim jednog od ova dva, ili pak nekog starog 2-3 godine iz oglasnika za 400 kn? na jednom drugom forumu mi je preporučen ovaj Philips kao jedan od najboljih u tom cjenovnom rangu, koji se može nabaviti kod nas... sad si me zbunio s ovim komentarom da ne mogu dobit kvalitetan CRT monitor za 1500...ne mogu dobit kvalitetan u kojem smislu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Čovjek
|
Citiraj:
Kada bi uzeo rabljeni CRT dobio bi kvalitetniji monitor (npr. za 700-1000kn dobiješ 21" Sony Trinitron), samo u tom slučaju dolazi do drugog problema - vijeka trajanja CRT monitra - npr. Trinitron cijevi su se prestale proizvoditi 2001-2002. godine, tako da su svi ti Trinitroni korišteni barem 3 godine, a taman nakon 3 godine kvaliteta prikaza kod CRT monitora počinje opadati (naravno, može se dogoditi da imaš sreće i naletiš na primjerak koji se jako dobro drži, i koji će ti dobro služiti još koju godinu, ali to je čista lutrija). CRT monitori koji se danas nalaze na tržištu pripadaju low klasi, i imaju nekvalitetne i jeftine komponente (zato i koštaju 1000-1500kn), nažalost. Ipak, mislim da se u tvojem slučaju više isplati uzeti CRT nego LCD, jer ćeš za 1500kn dobiti čisti škart ako uzimaš 19" LCD. Za filmove / office i igranje jedan od ta dva navedena monitra će ti biti ok. Samo kažem da ne očekuješ "kvalitetan" monitor u tom cjenovnom rangu (naravno, tu se i nameće pitanje što smatraš kvalitetnim - ako ti to znači da će monitor prikazivati sliku kad ga spojiš na grafičku karticu, i da neće crknuti za godinu dana, onda se i za te monitore može reći da su "kvalitetni", ali općenito se pod izrazom "kvalitetan monitor" misli na nešto drugo). Uglavnom, nije mi bila namjera zbuniti te, već samo upozoriti i razjasniti što dobijaš pri kupovini takvih monitora. Dakle, kao što sam već rekao, za nezahtjevnog korsnika i takav monitor će biti ok, a ako nemaš veći budget, onda ti je bolje uzeti taj Samsung ili Philips, jer se s tim budgetom LCD ne isplati uzimati. Što se izbora između ta dva modela tiče, mislim da je svejedno, nećeš pogriješiti s nijednim. Uzmi onda Philips i gotovo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
Datum registracije: Jul 2005
|
MAli ot koji bi sonyev monitor 19 inčni preporučili do 2200 kn. Evo par modela, pa vi recite:Monitor LCD 19" SONY SDM-S95A/ S, srebrni, Akcija ! 1998kn Monitor LCD 19" SONY SDM-E96D/ B crni 2151kn Monitor LCD 19" SONY SDM-S95D/ S, srebrni, Akcija 2198 kn Monitor 19'' LCD SONY SDM-E96D, DVI, crni, 8ms, 300cd/m2, 500:1 2294 Monitor SONY LCD 19'' SDM-E96D 1280x1024 700:1 300 cd/m2 RT 8ms DVI-D&HD15 2317kn Pa vi recite |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
Datum registracije: Jul 2005
|
Kaj niko nezna nemaveze otovrit ću ja novi thread. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Što se tiče izvrsnog Samsungovog monitora, izdvojio bih 971p, izuzev fantastičnog dizajna, bolji vidljivi kut stvarno nisam vidio.... Mana mu je što košta 'ko svetog petra kajgana, ali ***i ga, koliko para toliko muzike.... Što se tiče imena poput EIZO-a teško je tu govoriti o isplativosti, neke marke su jednostavno skupe.... Nažalost nisam se imao prilike igrati se sa EIZO LCD-ima [za razliku od CRT-a koji su im bili uistinu fantastični] ali nadam se da nisu otišli u krasni qurchicH [poput Iiyame primjerice]... Kad smo kod izbora jeftini LCD, ili pak jeftini CRT; ja sam uvijek za LCD jeftikanera... Ghosting je mit koji je prestao smetati kod 16ms odziva (ne 16ms g2g) PS. BTW. upravo na tržnici netko prodaje 979nf za 600 kuna po komadu što je po meni zadnji vlakić za dobar CRT monitor... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|