|
![]() |
#1 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Trebao bih u sto kracem roku (2-3 tjedna) nauciti sto vise o Linux serveru, po mogucnosti skoro sve. Dakle, mene zanimaju preporuke po pitanju literature i korisnih linkova na internetu za ucenje. Najlakse je reci da ne znam nista, nego da objasnjavam sto znam ili ne znam. Bolje je utvrditi gradivo nego preskociti nesto, ma koliko to djelovalo nevazno.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
najbolje sjedi pred njega i pocmi prckati...kad se malo ufuras dovidi neku budalu da sve sjebe pa onda to sredjuj....neces znati bas kako ali kad skuzis vise nikad neces zaboraviti...... to ti je recimo dva tjedna, vjerovatno i manje s obzirom da si to ti, ne ![]() zatim treci tjedan iskoristi na literaturu.....u njoj ces naci kako sranja koja si radio protekla dva tjedna imaju puno jednostavnije rijesenje od onoga sto si sam skuzio.....to je ono zavrsno sto te cini poznavateljem nekog OSa..... i u tri tjedna si postao genije za linux..... tako ja ucim nove stvari, vecinom pali i da, nije obvezno ali IQ veci od 130 pozeljan za ovaj nacin ucenja ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ti pomaže Znakova knjiga LINUX od Jack Tacketta, Jr. i Steve Burnett. Ima nekih 733 strane i pokriva skoro sve. Po naslovima od Sto je Linux preko Administracija mreže do Podešavanje Web poslužitelja, ... u pdfu (11 Mb) to je na hrvatskom i imam ti neki "a complete idiots guide to linux" i još debian linux turitorial i the linux primer book na engleskom ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
- Linux Documentation Project -> http://www.ibiblio.org/mdw/ - HULK -> http://www.linux.hr/ - literatura koju dobijes s orig. kopijom distribucija - naredba man ili info + ime naredbe (npr. man mount) Jedno upozorenje prije nego pocnes: fakat pazljivo citaj sto pise na ekranu i nemoj klikati bezveze ako ne znas sto to tocno radi jer su posljedice uglavnom tragicne (nazalost naucio sam na vlastitoj kozi ![]()
![]() |
#5 | |
samo kad bih znao
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
Moram se na ovo nasmijati ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|