Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.12.2006., 14:21   #1
bozzomfeeder
Premium
Moj komp

bozzomfeeder's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
iPOD Shuffle 512 mb

Mogu ga dobit u po cijene. Jel se isplati? Ima ga tko? Kakva je kvaliteta zvuka i slušalice?
Staro 18.12.2006., 14:28   #2
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
to je stari model koji je end of line sto znaci da se vise ne proizvodi...

slusalice su dobre, zvuk je kvalitetan, dosta su udobne (nove su udobije doduse jer imaju gumiranu slusalicu), ali i ove su isto ok...zvuk je takodjer kvalitetan, svi se iznenade koliko je dobar zvuk s obzirom na velicinu slusalica...

ako ti treba mp3 player koji moze posluziti kao usb kljuc, koji je mali i jednostavan za koristenje...onda ce ti shuffle biti ok

inace, izasao je novi model iPod shufflea koji je skoro duplo manji od ovog starog modela, napravljen je od aluminija pa se ne grebe kao stare verzije, ima kvacicu kojom se moze prikvaciti na odjecu, torbu, remen ili slicno, i dolazi kao 1GB model
flare je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.12.2006., 14:35   #3
bozzomfeeder
Premium
Moj komp

bozzomfeeder's Avatar

Citiraj:
Autor flare Pregled postova
to je stari model koji je end of line sto znaci da se vise ne proizvodi...

slusalice su dobre, zvuk je kvalitetan, dosta su udobne (nove su udobije doduse jer imaju gumiranu slusalicu), ali i ove su isto ok
znači isplati se ?

gledao sam koliko stvarno košta u linksa cijena mi je presmješna 580 kn!?! Zašto tako skupo?Z a te novce ima Creative MUVO LCD 1gb ...
Staro 18.12.2006., 14:41   #4
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

editrala sam prvi post...provjeri...

i ja bih rekla da se isplati...a cijena tog starog modela iznosi 479kn na online apple storu
Staro 18.12.2006., 14:52   #5
bozzomfeeder
Premium
Moj komp

bozzomfeeder's Avatar

ok tnx
Staro 18.12.2006., 14:57   #6
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ako se odlučiš za kupovinu ima na tržnici nešto za tebe

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54395

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2006., 16:13   #7
bozzomfeeder
Premium
Moj komp

bozzomfeeder's Avatar

nema veze,novi dobijem za 300
Staro 18.12.2006., 18:47   #8
trpi
Guest

Citiraj:
slusalice su dobre, zvuk je kvalitetan
baš i ne.
  Reply With Quote
Staro 18.12.2006., 20:51   #9
bozzomfeeder
Premium
Moj komp

bozzomfeeder's Avatar

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
baš i ne.

: stoopid
Staro 19.12.2006., 09:24   #10
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

vidi, ja znam da je...i znam sto mi ljudi govore kad stave slusalice na usi i kad puste mjuzu...s obzirom na velicinu slusalice one su jako dobre...i zvuk je isto dobar...svi se iznenade kako se cuje saraound kad npr. gledaju film na iPodu

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.12.2006., 22:17   #11
trpi
Guest

možda su ti dobre jer nisi čula bolje, kao i ostali kaj kažu da su dobre, naspram kakvih sony sennheiser su fakat shit... i kake veze tu ima veličina slušalica sennheiser su i manje pa imaju dost bolji zvuk...

i komi to dade bad reputation majku mu kaj fakat pametujem ? di? kažem baš i ne i to pametovanje? hehe... ajde daj još bad rep ajde ajde oću na nulu

Zadnje izmijenjeno od: trpi. 19.12.2006. u 22:32.
  Reply With Quote
Staro 19.12.2006., 22:28   #12
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

iskreno kad smo kod iPod shuffle-a imao sam dva i nakon što sam čuo kako stvari zvuče na npr K600 ili W810, Shuffle mi ima nekako telefonski zvuk i kad bi se promjenile slušalice sa npr onima koje dolaze sa W810 razlika je nebo i zemlja (bar u mom slučaju)

mislim nemojte me krivo shvatit nije zvuk loš ali nije ništa više od prosječnog

a što se tiće dal ga se isplati uzet za 300kn isplati se

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2006., 22:51   #13
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
here I am!

opčenito kvaliteta zvuka mu je s*anje kao i svakom iPodu (isprobani modeli od strane moje malenkosti-iPod 60Gb, iPod Nano te Shuflle), pogotovo sa onim slušama od kojih me btw uši zabole čim ih vidim, kao da su od drva hrastovine napravljene: nuts : , to je odgovor na 3. pitanje....

odgovor na 2. pitanje je ne, nemam ga niti ću ga ikada imati, to za mene nije player, već modni detalj,: nono :

odgovor na 1. pitanje: ha vjerojatno se isplati za 300kn, iako ja mislim da bi toliko trebao koštat u dučanu, jer go*ance ne vrijedi ni tolko, no to nije slučaj samo sa njime tako da je to druga priča

Zaključak:

probao sam mnoštvo mp3-ova svih poznatijih marki, i jedino me Sony zvukom zadovoljava, te da nema onaj retardirani soft: hitthewa reko bi da je savršen

također dobar zvuk imaju i Samsung te Phillips, no oni su za sada manje rasprostranjeni

Aplea bi smjestio na samo dno po kvaliteti zvuka, isplativosti (pogotovo) i svemu ostalome, no budući da je rijeć o 300 kn, bolje za te novce teško buš našao

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2006., 22:55   #14
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Imam iPod i Senheisser slušalice i ne mogu biti zadovoljniji. Tak da mogu dati samo savjet da ga kupiš i kupiš si neke druge slušalice...
denied je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2006., 09:51   #15
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

@ bobe - ha cuj, svatko si zabrije da je nesto super, i da nista drugo osim toga na kaj si je on zabrijo, ne valja

a to da iPod nista ne valja ne stoji...i to su cinjenice...to sto se on tebi osobno ne svidja i to sto si ti zabrijo kako je to sranje to je druga prica

mislim da to sto je prodan u 60 milijuna primjeraka ipak nesto govori...i to što redovito na recenzijama dobiva dobre ocjene...i to sto je i ove godine proglasen jednim od najboljih mp3 playera (bas sam to danas citala na nekim IT vijestima)

toliko od mene: hello2 :
Staro 20.12.2006., 10:10   #16
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
nije mi do svađe, ali ja nisam na ništa zabrijao, bavim se muzikom od kada znam za sebe i znam nešto o dobrom zvuku i kako to treba zvučati

nisam nabrijan niti na Sony niti na ništa drugo, već, kao i uvijek, govorim iz svojih iskustava, jer sam dotične playere OSOBNO slušao za razliku od većine tu i čovjek je htio naša mišljenja, a ne mišljenja nekih novina ili recenzije, jer je to i sam mogao naći na net-u

lijepo sam mu odgvorio ne njegova pitanja, iz svojih iskustava, jer puno se stvari proda u milijunima primjeraka zbog dobre reklame itd, ja na to ne gledam, isto kao što me ne zanima što su Motorole najprodavaniji mobovi u SAD-u, jer znam da isti nisu dobri niti kvalitetni, niti vrijede te novce

eto, nije stvar što se meni iPod ne sviđa jer je to tako, već zbog toga što ti playeri nakon što sam ih slušao nelko vrijeme ovo ljeto nisu zadovoljili moje zahtjeve za dobrim zvukom, niti ekonomijom baterije, a na izgled i marku ja uopće ne gledam, jer mi to nije važno

sorryte na ovom OT-u, al sam morao napisat jer sam za prethodni post dobio bad rep (nije da plačem sada), a samo zato što sam jedini tu napisao svoja iskustva i manju usporedbu iPoda sa drugim MP3-ovima, pa onda ja pričam bez veze....

i da, nigdje nisam napomenuo da ne treba uzeti ovaj Shuffle, jer bi ga i sam vjerojatno uzeo za 300kn da nemam više novaca

btw, @Flare, NHF, ali tvoj post mi izgleda kao post nekoga ko je naveliko "zabrijao" na iPod: hello2 :

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2006., 10:28   #17
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
moram na ovo odgovoriti...
stari shuffle je smeće od playera. sorry, ali je. nema display, nekvalitetno je napravljen, bilo je problema s reklamacijama, i imao je nevjerojatno previsoku cijenu. zašto sam napisao da je smeće, a mogao sam biti blaži? jer su playeri koji su izašli/prodavali se kada i shuffle, imali display, imali daleko napredniji software, bili kvalitetnije izrađeni i imali daaaaleko nižu cijenu. takva je bila većina playera u to vrijeme, dakle iPod Shuffle je bio definitivno u donjem dijelu ljestvice. to što je prodan ne znači da valja. znači samo da ljudi ne znaju ni za što bolje i da je reklamna kampanja bila vrlo uspješna.

isto kao što se ne može neargumentirano tvrditi da je shuffle smeće, da je ovo ili ono, ne može se niti dogmatično reći da je dobar samo zato što radi, lijepo izgleda i ljudi to žele. dobar je kada je u gornjem dijelu ljestvice u odnosu na konkurenciju. a ruku na srce, ljudi ga nisu kupovali jer je bio dobar, nego zato što je bio Apple.

sorry, ali znaš i sama koliko mi je mp3 playera prošlo kroz ruke i smatram da mogu ponuditi neko objektivno mišljenje. isto tako vjerojatno znaš da smatram da su iPod i iPod nano super stvari i da sam malo sklon Apple-u. Ali shuffle je bio totalan promašaj i smeće od playera.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2006., 10:59   #18
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

poanta shuflle je da NEMA display

daj mi konkretne podatke po cemu je smeće? pod konkretne podatke misim neku recenziju u kojoj se tvrdi da niš ne valja iz nekog neovisnog izvora

@bobe - ja jesam pristrana i to ne poricem, no primjeti razliku izmedju mog "zabrijavanja" i "zabrijavanja" nekih drugih (tebe npr)...ja nisam ni u jednom trenutku tvrdila kako je iPod najbolji, najkvalitetniji, najjači, najljepši i najsve...nisam, ja sam samo rekla da je dobar i dala neke argumente zašto mislim da je dobar...i kao što sam rekla, ljudi si zabriju na nešto i možeš se ti postaviti na trepavice i argumentirati do besvjesti...nema rezultata
Staro 20.12.2006., 12:05   #19
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
poanta shuflle je da NEMA display

daj mi konkretne podatke po cemu je smeće? pod konkretne podatke misim neku recenziju u kojoj se tvrdi da niš ne valja iz nekog neovisnog izvora
1a) smatram se neovisnim izvorom meritornim da ocijenim fakin mp3 flash player
1b) mislim da je oton to recenziro pa možeš potražit u kolekciji starih brojeva kod sebe doma
1c) pitaj otona, denisa, ma bilo koga tko je imao više od 5 playera u rukama... jednostavno je, s tehničke i product managerske strane promašen proizvod. sa sales managerske strane... e to je sasvim druga priča.

2) razlozi
2a) nemoguće je snimiti ziku na njega i browsati/kopirati/slušati ju na nekom drugom kompu. to je neki šugavi apple-ov pokušaj implementacije DRM-a, odnosno copyright protectiona.
2b) loš način kopiranja na player. naime, nemoguće je vidjeti koje su pjesme zapravo na playeru, nego samo iTunes playlistu koja indicira koji file-ovi su označeni za prijenos na player (i to indicira na loš način - sitna točkica u iTunes playlisti)
2c) nema plejliste - moguće je preddefinirat u iTunesima playlistu i to je to. jednu jedinu. correct mi if ajm rong, ali proći kroz 100 pjesama (512MB) je dosta zahtjevno da bih čuo baš onu koju želim. ukoliko imam podršku za više od jedne plejliste, mogu si napraviti po artistu, po track name-u, po žanru i fino stavit kak hoću da mi svira i time si ubrzati eventualno traženje pjesme.
2d) nema equalizer
2e) nema podršku za ogg format

i ne, misao vodilja iza dizajna shuffle-a nije bila "ajmo napravit mali plejer bez displeja jer je to kuuuul", nego pojačati iPod hype.
naime, apple je tada imao najskuplji player na tržištu i trebali su opako jak marketinški spin da bi natjerali ljude da masovno kupuju iPod. izdali su malo shuffle govance koje je beskonačno jeftino za proizvodnju, napumpali i njega marketinškom mašinom i rekli "evo! vidite kak je ovo kul". i onda su glupi amerikanci koji si nisu mogli priuštiti iPod kupovali Shuffle. i firme poput Iskona su kupovale shuffle kao poslovne poklone svojim klijentima. i to je sve. jednostavna forica koja je uspjela kako su planirali. jednostavno su progurali brand. nije ništa loše, niti je išta neviđeno do sada. apsolutno nemam ništa protiv. ali mi onda ne može netko reći da je to dobar player kad ***iga nije. ja bih volio da je dobar, volio bih da zaslužuje nositi ime iPod, ali ne zaslužuje i dec it. nego, ako namjeravaš reći da sam zabrijo, please napiši par argumenata koji bi parirali argumentima u moja dva posta na ovoj temi...

Horza (death dwarf)

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills

greater powers

artifacts of choice

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Staro 20.12.2006., 12:28   #20
trpi
Guest

2. a b c ne stoi, ima jedan exe file kaj se kopira na njega i može se korisititi ko običan usb stick, nrmalno prebaciš ziku na njega pokreneš taj file ono za 1 sek proprćka neš po shuflovoj bazi i finito...
  Reply With Quote
Staro 20.12.2006., 12:35   #21
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
2. a b c ne stoi, ima jedan exe file kaj se kopira na njega i može se korisititi ko običan usb stick, nrmalno prebaciš ziku na njega pokreneš taj file ono za 1 sek proprćka neš po shuflovoj bazi i finito...
Normalno prebacis muziku, ali tu muziku koju tako prebacis, ne mozes slusat na njemu....
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2006., 13:42   #22
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
to nije dio shuffle-a, niti je apple-ov proizvod, dakle nema nikakve veze s proizvodom. to što se može ... pa može se i napraviti da grafička kartica procesuira zvuk, ali to ne znači da je ta grafička za to namijenjena, niti da je zbog toga imalo bolja.

Horza (death dwarf)

character perks

major skills

greater powers

artifacts of choice

Staro 20.12.2006., 14:13   #23
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

...moguce je vidjeti sto je na playeru ako ga sinhroniziras s racunalom na kojem ces ga puniti...tj. lista se vidi na onom racunalu na kojem je sinhroniziran...

...moguce je slusati glazbu s jednog shuffle na drugom kompu...evo sad mi je kolegica dala svoj shuffle i ja sam ga ukljucila na svoj lap i slusam ono sto je ona stavila na njega...

shuffle ima play listu...jednu play listu...i poanta shuflle je da ti ne znas koja pjesma dolazi iza koje...shuffle upravo to i znaci...tako da ako nekome fali display ili to sto ne moze vidjeti koja pjesma ide iza koje shufflle definitivno nije za njih...i ako netko trazi takav player onda ne treba traziti shuffle...

o tome što je bila misao vodilja kod izbacivanja shuffle na tržište ne bih raspravjala

Zadnje izmijenjeno od: flare. 20.12.2006. u 14:29.
Staro 20.12.2006., 14:34   #24
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Mene je super služio koja 3 mjeseca, a sad ne radi. Zakaj pojma nemam. Sad ću ga odnijeti na reklamaciju da vidim kaj mu je. To je onaj koji sam dobio s maxasdlom, pa da pitam nekoga ako je nosio na reklamaciju. Vidio sam da se može odnijeti i u hgspot. Može li tamo i koliko bih otprilke trebao čekati. Ako netko zna.

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2006., 15:50   #25
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Rađe bi ga odnio u apple servis nego u hgšrot.....njima ne vjerujem ni kolko je crnog pod noktom......
denied je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2006., 18:59   #26
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

kao da će ga u HG-u popravljat : lol2 :

i oni ga dalje šalju dobavljaču a i sumnjam da će ić na servis (u vidu popravljanja), prije će biti (ako se uspostavi da je neispravan i da je ostvariva garancija) zamjenjen novim uređajem.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2006., 20:51   #27
trpi
Guest

Citiraj:
Autor nicko Pregled postova
Normalno prebacis muziku, ali tu muziku koju tako prebacis, ne mozes slusat na njemu....
može, zato mu i proprćka po bazi, kao usb stick ga moš koristit i bez tog exe filea.. dakle normalno prebaciš pjesme u njega kopiraš il ono send to removable disk pokreneš taj file on za 1 sek uradi neš i to je to slušaš ziku ko da si prebacio sa itunesima...
  Reply With Quote
Staro 20.12.2006., 22:50   #28
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Ma nisam te skuzio, ali svejedno komplikacije bez veze...
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2006., 03:56   #29
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Za moje potrebe mi je najbolji stari shuffle upravo zbog toga jer nema display, nema ff, nema nikakvih drugih funkcija koji te odvracaju od muzike.
Pustis i slusas.
Imao sam i iPod mini 4gb ali sam sa shuffleom zadovoljniji. Jer kad imas previse mjesta na playeru i previse opcija nit sve preslusas kak se spada i ent stalno cackas po njemu i prebacujes pjesme.
Ovako si pustis i samo slusas... Za drugo ni ne sluzi.
Dovoljno je lagan i malen da ga mogu nositi a da ga ni ne osjetim. A o baterijama nemoras niti razmisljati.
Nemam potrebu stalno mijenjati pjesme na njemu i uvijek glazbu slusam po albumima. Vjerojatno mi zbog toga i ne smetaju njegove mane.
U biti na njemu najvise preslusavam neku glazbu s kojom se jos nisam sreo (albume) a tek kod kuce slusam, kad mi se svidi. Jer moje misljenje je da za svaku glazbu treba neko vrijeme da se "probavi".

Novi shuffle mi ne valja jer moras imati deck koliko znam. Tako da od usb keya nista.
musso je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2006., 08:44   #30
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

...dock se na kopjutor spaja preko usb...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno