|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Lian Li ili Silverstone
usprkos svom ushitu glede novog hardwarea na trzistu, odlucio sam pricekati bar 1. mjesec da ATI i AMD pokazu zube i ici zasada na sigurno, kupiti si prvo i osnovno dobro kuciste i napajanje. PSU je vec rijesen, a sto se tice kucista odlucio sam se pocastiti pravom poslasticom od oko 2K kn, pa sam razmisljao izmedju ove dvije marke (Lian Li i Silverstone). naravno kako vec bude pojavile su se nove dileme, vise nisam siguran da li da uzmem full ATX HTPC desktop ili standardno stand up kuciste lol. od jednog juzera sam dobio obavijest koja se tice Lian Li da su im sva kucista od aluminija i jednostavno ne opravdavaju svoju cijenu, iskreno vise bih preferirao celicno kuciste pa me zanima kakva su Silverstoneova. svidja mi se Temjin TJ07, TJ03, TJ 01 (front mask i nije toliki problem ali nije ni neki imperativ), a kuciste ne namjeravam znacajnije modati, ledice i neonke me uopce ne zanimaju, vec stabilnost, tisina, sto manje vibracija, rezonanci zvuka i naravno pristojno rijesen interijer. mislim da bi se mogao rastegnuti mozda do 2600KN (uzimam na firmu) pa molim mjerodavne za koji savjet hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Čovjek
|
Ako stvarno želiš dati toliko novaca za kućište, uzmi Silverstone Temjin TJ07. Košta oko 2500kn. Meni je to najbolje kućište na tržištu (to i novi Mac Pro). Ja sam uzeo Silverstone Temjin TJ02 i kućište je odlično (doduše postoje tiša i hladnija kućišta, ali ovo nije niti glasno, ni temperature nisu loše). TJ07 je tiše i s boljim protokom zraka od TJ02 npr. U Temjinu TJ07 imaš hrpu prostora, i samo mogu reći da je kućište H E B A Č K O. Lian Li ima također odličnih kućišta (ne obaziri se na komentare tog usera, Lian Li i Silverstone su top kućišta), ali ako već daješ 2500kn onda nema nikakve dileme - TJ07. Imaš na HardForumu thread s fotkama Silverstone kućišta, puno ljudi tamo ima TJ07, pa pogledaj... http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1023811 Postoji i thread s Lian Li kućištima: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=703539 Te thread o novom Silverstone kućištu, TJ09: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1080113 Mislim da ćeš biti ultra zadovoljan s TJ07 (ako ga želiš vidjeti uživo, imaju ga Intro na Novoj Vesi (ako si iz Zagreba). Ako ikad to kućište malo pojeftini, ubadam ga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hvala na savjetima! ps moze li mi netko preporuciti jos koji cijenjeni brand u high end segmentu pc kucista? (osim Zalmana i Thermaltakea) Zadnje izmijenjeno od: Skorn. 15.12.2006. u 12:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
gorluk, 2500kn za kučište je suludo davati. To je ono, 1500 previše, ili samo ja tako razmišljam? : stoopid Mislim, sigurno je kvalitetno i dobro, ali da li to vrijedi tolike novce? Nikako. No, to je ipak stvar prestiža ![]() Cijenjeni brandovi su ti još Coolermaster, Chieftec, Antec...
![]() |
#5 |
Premium
|
hvala lijepo btw CM STacker 831 mi je bio takodjer jedan od izbora, kao i Antec P180B, zanima me da li u tu kategoriju ulazi i Raidmax, posto je ocito da im Chieftec kao OEM proizvodjac izradjuje par kucista. takodjer me zanimaju HTPC kucista Ahanix i Gigabyte 3D Aurora i ono sto me trenutno najvise interesira, moze li se ikako dobaviti novo Dell-ovo XPS kuciste (iskljucivo kuciste bez konfiguracije). na sajtu od Dell-a nisam naisao na takvu mogucnost, a kuciste osim sto je izvrsno dizajnirano djeluje i poprilicno robusno i cvrsto. zahvaljujem unaprijed na svakoj informaciji. ovo je taj Dell : http://img.lenta.ru/news/2006/05/15/dell/picture.jpg Zadnje izmijenjeno od: Skorn. 15.12.2006. u 14:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Da sad kupujem kućište, kupio bi Antec P180B. Što se tiče Della, ista je priča kao i sa Alienware kućištima. Original nećeš naći zasebno, možda eventualno kao neka nekvalitetna kopija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Sky, zbog cega bi sa Stackera na Anteca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Zato jer Stackera više nema za kupiti, a i kad ima, cijena mu je 1200 kuna, što je previše. S druge strane, P180B, koje je po meni bolje koncipirano kućište, košta oko 1000 kuna. Ali da bi prešao sa Stackera na Anteca, sumnjam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
znaci nista od Dell XPS kucista. ok pitanje za svekoliko pucanstvo na forumu, izbor mi je na kraju pao na ova dva modela, jednostavno, koji je bolji i zasto? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.604.039 (nema ga vise na official sajtu od Lian Li pa pretpostavljam da se ne proizvodi vise) http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.604.056 (ovo je cini mi se perjanica svih kutija za posluzitelje od Lian Li-ja) molio bih da mi razjasnite prednosti i mane jednog i drugog, hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Gle, nemoj se ljutiti, ali iz tvojih pitanja vidim da ne znaš što tražiš. Ako tražiš, da citiram "stabilnost, tisina, sto manje vibracija, rezonanci zvuka i naravno pristojno rijesen interijer", ti tražiš P180B. Kućište je konstruirano upravo sa tom svrhom i uz konzultacije sa SPCRom. Ako pak tražiš nešto na što ćeš ispucati skoro 3000 kuna, 2100B je odlično kućište, ogromno, dobro riješeno hlađanje, prostora kao u priči... Ako misliš da ti to treba i ako te hića, go ahead. PC-73BSL nemoj ni uzimati u obzir jer koristi 8 cm ventove. Kažem, kućišta je prilično nezahvalna komponenta za preporučivati, svakome se nešto drugo sviđa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
A hića očito nije, budući da će isporuku LianLia čekati dva tjedna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Ma ne, mislio sam ako ga hića, skraćeno od ushićuje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
zapravo mene je privuklo ono "Special Sound insulated foam inside" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ako želiš potrošiti pare na kučište - http://www.intel.com/design/servers/...5400/index.htm Imaš ga u autronicu od 3.500 do 6.000 Kn. Kućište je ogromno, ima ga frend (dual xeon inside) - nije visoko, ali je duboko 70 cm!!
![]() |
#15 |
Guest
|
Čudi me da te onda nisu privukle troslojne stranice P180. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
jedina zamjerka i to cisto estetska (bas bode u oci) kod P180B je to da nije prednja maska kompletna nego se isticu mini portovi sprijeda btw sto se tice Stackera: koji je bolji stariji Stacker rev 2.0 ili Stacker 831? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
To je iz čisto praktičnih razloga tako. Stalno otvarati i zatvarati vrata ako radiš sa USB stickovima baš i nije zabavno. Ili držati vrata stalno otvorena kad imaš eksterni disk priključen... Što se tiče Stackera, osobno ne bih 831 kupio. Stari Stacker mi je ljepši (decentniji), dok mi je novi malo too much. A i nema kotačića (meni su spas) i općenito ne volim vratašca na kućištu (iako je P180 iznimka). |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
btw jel postoji neki 30 centimetarski vent za starijeg Stackera i ako da gdje se moze nabaviti? btw zar on ima kotacice? nisam vidio ni na jednoj slici. metalne ili plasticne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Stari Stacker ima cross flow fan koji ide u unutrašnjost na motherboard tray ( http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.909.033 ), a ako misliš na nešto da ispuni ovu okruglu rupu na lijevoj stranici, nema. Crossflow kao što vidiš možeš nabaviti u Linksu, ali osobno ga ne preporučam jer je malo prebučan, IMHO. Kotačiće stari Stacker ima crne plastične sa čeličnim nosačima (vrlo robusne, imaju i kočnice), dolaze serijski. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Kod Stackera na bocnu stranicu se moze staviti 8 cm ventilator... A ako bi se covjek potrudio lako se stavi bilo kakav uz malo preinake nosaca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
Vjeruj mi, potpuno je bespotrebno stavljati na lijevu stranicu bilo kakav ventilator. Stavi se jedan (ili dva) 12 cm ispred, jedan iza, ako se ide u opaki OC stavi se crossflow i protok zraka je odličan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
taj crossflow je samo za starog stackera? a sto je sa novim? EDIT: ovaj najnoviji Stacker 832 mi je mozda najljepse kuciste sto sam jos dosada vidio, nadam se da ce uskoro doci u HR, da vise zamjenim svog starog Aopen H700B ![]() Zadnje izmijenjeno od: Skorn. 18.12.2006. u 00:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
Novi nema predviđeno mjesto za crossflow, ali opet, niti mu ne treba. Ima mjesta za devet 12 cm ventova. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Malo san offtopic, al moran... Lian Li je za mene pojam. Jednostavno, kvalitetno, aluminij ![]() Al očito i pojam za moj novčanik jer mi je i najjeftiniji model skup ![]()
![]() |
#25 |
Čovjek
|
Apsolutno, zato sam i započeo post riječima "ako stvarno želiš dati toliko novaca za kućište", budući da je Skorn naveo da planira utući 2500kn u kućište. Ja ne bih nikada dao toliko novaca za kućište, ali da je taj Silverstone mrak, je. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|