|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
procjena ove konfe-.......................?
8800 gts,640 mb,320 bita 1 gb kingmax 5400,667 mhz intel core duo e6300 320 gb serial ata intel g 965,lga 775........... samsung 19" 931 bf benq 16 x lg 18x,light scribe Kućište SHARKOON Rebel9 Value-Edition, MIDI, crno, bez PS zvučnici 2.1 Ms 1000w genius slim keyboard genius optical mouse Power Supply FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan izrecite svoje komentare,računajte s time da ču odmah kloknuti e6300 na e6400(sa 2x1860 na 2x 2200),.za tako malen klok če mi biti dovoljan sam hladnjak na procesoru(provjereno) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
solidno složeno, kloknut E6300 možeš i na x6800 ili "2x 2,93Ghz" kako ti veliš, bez mijenjanja hladnaka, nego napajanje stavi Seasonic 380W, i makni te Ms zvučnike i stavi neki Logitech, 1000W LoL, disk stavi seagate 7200.10 ili Hitachi
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
daj i link od nekih 2.1 zvučnika ali do 200 kn........ne više(mozda 5 do 10 kn simo tamo ![]() i koliko dođe to napajanje i daj link i objasni zašto baš to napajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ne znam zašto si izabrao tu matičnu ploču, G965 chipset ima integriranu grafičku karticu, uzmi P965. Genius proizvode zaboravi, to je trash kao i Trust i slične firme (nekad davno nisu bili, ali sada ih treba zaoiblaziti). Uzmi Logitech miš. Uzmi 320GB Barracudu 7200.10 seriju i Seasonic 380W, kao što je i Bobe rekao. Drugo je ok. Napajanje košta oko 500kn, imaš ga u Linksu (www.links.hr), i dosta je bolje od tog Fortrona (nek' te ne brine tih 20W manje, taj Seasonic je snažniji od mnogih nazivno većih napajanja). Napajanje je efikasno, stabilno i tiho, trenutno Seasonic proizovodi top napajanja. Ne znam, ja bih na tvojem mjestu uzeo bolji monitor umjesto 8800GTS. Platit ćeš karticu više od monitora, a monitor je dugotrajnija investicija (a i kartici će ubrzo cijena biti prepolovljena). Znam da hrpa ljudi tu na forumu hvali taj 931BF monitor, ali on nije ništa više od prosječnog TN monitora. IMHO monitor bi trebao biti zadnje mjesto gdje se štedi pri kupovini, apsolutno bih mu dao prednost pred svim ostalim komponentama u računalu (ako treba, uzeo bih i sporiji procesor i manji hard i manje memorije, sve da dobijem što bolji monitor). Ja bih na tvojem mjestu uzeo neku jeftiniju grafičku i kupio neki pošteniji monitor. Neka grafička od 1500-2000kn će sasvim dobro pogoniti većinu igara na nativnoj rezoluciji 19" monitora, a 8800 možeš uzeti kad pojeftini i kad će ti više trebati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
stvar je u tome da neču mjenjati ništa barem 2 godine(samo cu dodati 1gb ram),,,,,,,,a trebam grafu koja ce moc pogoniti igre na dx10 jer ce mi biti zao ako ju ne uzmem,,,,,,,a to da ce se cijena prepoloviti sumnjam,8800 gts je jaca od nadolazecih 8600 gts a one nece doc ispod 2500 kn nikako,pa sada racunaj................. btw...............možeš mi objasniti u čemu ču fulati ako uzmem g965 a ne p965'? MOLIM TE OBJASNI MI JER JE MATIČNA KOMPONENTA U KOJU SE NAJMANJE RAZUMIJEM........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ok, radi što hoćeš, ali monitor je komponenta koju lako moguće da nećeš morati mijenjati preko 5 godina, pa si ti misli... DX10 igre će tek kasnije zaživiti, barem za godinu dana, a do onda će ti i nešto slabija kartica sasvim dobro služiti na 1280x1024. Ne znam, IMHO ne isplati se, a li radi kako misliš da je tebi najbolje. G965 chipset je chispet s integriranom grafikom, i iako na njega možeš staviti normalno PCIe karticu, ne znam zašto bi uopće uzimao taj chipset. Uzmi neku ploču baziranu na P965 chipsetu i gotovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
teta Mraz
|
gorluk je u pravu, nisam uopće išao za time da je g965, ne treba ti to, a što se tiče grafe, ja bi kao što i gorluk kaže, uzeo x1950pro, koja će se za pola god još uvijek moći dobro prodat, i tada uzet 8800gts, no mislim da je tu opdluka na tebi, jer u oba slučaja mislim da nečeš pogriješit
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
: stoopid Ako je on mislio na Intel-ovu plocu, hmmm, nece se bas na-oc-at :burn:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
teta Mraz
|
pa rekao je da oće samo na 2,2Ghz, mislim da mu je za to intelica dovoljna
![]() |
#10 |
Premium
|
gle,,,,,,,,,,ima li nešto p965 što nema g965? i zasto nebi mogo klokat proc cak do 2.900?zasto molim te objasni mi(najvjerojatnije necu ali pitam tek tolko) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
i btw,nema teortske da dadem sad puno para za neki 19",20" ili 21 " ljepo sljedeće godine kad ce masonvo padat cijene monitorima,puknem neki 23 "za 2500 kn i to je to,........... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
teta Mraz
|
23 inći kvalitetan za 2500kn nečeš puknit, proc će ti ić do 2900, ali ne sa tom pločom, ako ciljaš na to uzmi asus p5b, ili ds4...
![]() |
#13 |
Premium
|
ti mi dakle garantiraš da nece ic do 2900?jesi 100% siguran? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#15 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Neznam, ali prije je bilo za Intelove ploce da NEMA opcija za oc, znaci ne sa intelovim chipsetom vec origigi Intel ploce. Kako je sa ovim novijim, neznam...
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|