|
![]() |
#1 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() Moram reinstalirati windowse pa me zanima šta je bolje NTFS ili FAT 32. Šta da stavim na C: particiju gdje će biti widowsi? Šta je bolje za video editiranje (snimanje sa skystar2(mpeg2), kodiranje u DivX i tako te stvari) i šta je općenito bolje i brže?
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: FAT 32 ili NTFS???
Citiraj:
Ako ne tek onda NTFS,i to samo za capture. Takva su bar moja iskustva. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
ntfs ... imam win2k na ntfs-u i winxp na fat32...i kad zrusim komp win2k nema pregleda sa scandikom do winxp ima...da li je to uvijek slucaj nisam ziher... capturiram na 180gb disku i nemam sranja s velicinom fajla..bilo je fajlova i po 40-50gb...dok fat32 ima 2il4gb limit... ntfs pusta yastitu direktorija i sl ali ne znam koliko ti to ima smisla... kad sam testirao 7-8 diskova ntfs mi je cak ispadao brzi..to pricam o praznim diskovima..da li ima kakv problem ako su idskovi puni to neznam... ali ne stavljati ntfs sa winxp-a,,,radje fat32..ili ntfs sa win2k.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
i zanima me nešto... ako igre koriste više pagefilea, zašto svi smatramo da je fat32 bolji za njih? (naravno, izuzev toga što NTFS logira sve živo pa troši nešto malo vremena na to) BTW... stavio bih si NTFS samo ako je strojček multi-user workstation ili nešto slično, te ako ripam DVD (veći filesize limit)... naravno, DVD koji je moje vlasništvo.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|