Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2006., 08:42   #1
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Pomoć oko sharea DSLa prek Siemensa 108

dakle , ovakva je sitacija.totalni sam pocetnik u tiom povezivanju , bilo zicno bilo bezicnom.

ja na svom kompu imam siemens a 100 , zicni dsl modem , s kojim se spajama na internet.
nabavio sam sad Siemens gigaset usb adapter 108 , u svrhu povezivanja s frendom koji je vrata do mene . Prvenstveno mislim na povezivanje radi djeljenja internet konekcije.

frend ima laptotp i u njemu nekakvu (intel?) bezicnu karticu.

koji je najlaksi nacin da se umrezimo ?
jucer smo uspjeli nekak , nesto smo se igrali sa "wireless network connections" , valjda sat vremena nam je trebalo da uspijemo serat dsl..

jako brzo smo uspjeli se bas spojit odn da se kompovi vide i povcezu , al za internet je islo teže.

sto se same dsl veze tice , nije bas stabilna bila , pukla mi je vec 2 put od jucer navecer .

cuo bih rado iskustva neka iz prve ruke ,a moze i kakav turtorijal az ovakvu mojhu situaciju
: hello2 :
fala ljepa

ps
frend je na mom kompu(ja sam ovdje server , glavni komp jeli,koji je spojen na neti i djeli to) instaliro nekakav analogx proxy se zove program.. to treba jel tak ? kaj uopce radi taj program ?
mislim , sad mi cuci tu u trayu..

Zadnje izmijenjeno od: Hrvoje xyz. 10.12.2006. u 09:01.
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2006., 11:35   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Bilo bi jednostavnije da si nabavio neki polovni wlan modem/router (se515 ili se555) i prebacio ga u router mode. Onda bi obojica mogli na net neovisno jedan o drugome. Uzmeš flat, svako neka plati pola i surfaj i skidaj koliko hoćeš.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno