Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.12.2006., 15:52   #1
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Preporuka 19" LCD

Evo buduci da dolaze uskoro blagdani moglo bi nesto pod bor pasti, znaci zanima me 19" LCD do 2,5k kn iz vemila ili hgspota, primarna namjena igranje, gledanje filmova, word, ostalo je sekundarno
Trenutni moj favorit-SM 940BF

Kolko vidim 20"-SM 203B za ~2,4k kn jel zna netko dal je to cudo dobro?

thx
veve je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2006., 17:07   #2
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
U tom cjenovnom rangu preporučio bih ti 19" Philips 190P7ES. Bolji je od oba navedena monitora, i općenito je za svoju cijenu jako dobar monitor, bolji i od nekih skupljih modela.

Ta dva monitora koje si naveo koriste TN matricu, dok Philips 190P7ES koristi MVA.
gorluk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2006., 17:16   #3
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Da, tako je, kad je vec tolika lova u igri, ne vidim razlog zasto uzeti TN+film...
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2006., 17:27   #4
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Mislim da nece ici, 1. ruzan je ima 8ms odziv i meni je max budet 2,5k kn i to je nategnuto jedva, a ovaj kosta oko 2,7-2,9k kn i nema ga u vemilu, hgspotu i linksu
Staro 01.12.2006., 17:33   #5
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor veve Pregled postova
Mislim da nece ici, 1. ruzan je ima 8ms odziv i meni je max budet 2,5k kn i to je nategnuto jedva, a ovaj kosta oko 2,7-2,9k kn i nema ga u vemilu, hgspotu i linksu
na 8ms nema ghostinga tek znaš da ti to ne bude neka prepreka...
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2006., 23:25   #6
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ok, ružan je, slažem se (uopće ne kužim Philips s tim potezom), ali to je plastika koja okružuje ekran, u svakodnevnom radu nećeš ni primjetiti kako monitor izgleda. Mislim da bi bilo glupo kupiti lošiji monitor je ima ljepšu plastiku koja okviruje ekran.

A to što piše u specifikacijama za odaziv - zaboravi na to. Općenito nema smisla donositi odluku o kupovini monitora na temelju specifikacija - okvirno mogu pomoći, ali da su neki stvaran pokazatelj performansi i kvalitete određenog moniotra - nisu. Proizvođači stalno smišljaju "kreativne" načine mjerenja određenih performansi (brightness, response time, contrast itd.), tako da je ponekad 8ms u specifikaciji jednog monitora gore od 16ms nekog drugog. U ovom konkretnom slučaju ne znam koliko je stvarno vrijeme odaziva spomenutih monitora, ali 190P7ES nema ghostinga, i dobar je i za igre i za filmove.

Napravi kako hoćeš, tvoji su novci, ali IMHO bilo bi glupo propustiti priliku za kupovinu dosta boljeg monitora zbog nekih ~200kn više, slova na papiru ili plastične maske. Ipak je monitor piece hardvera s kojim ćeš biti u izravnom kontaktu cijelo vrijeme korištenja računala, a i lako će ti prijeći i na sljedeću konfiguraciju.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2006., 20:15   #7
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Ma uzel budem SM 940BF ili SM 931BF ovisi koji bude jeftiniji u vemilu za par tjedna jer trenutno imam samsung 17" crt stari 5g i dela jos ko blesav, a mozda ako jos malo padnu cijene mozda uzmem 20"
E sad kolko je taj widescreen dobar opcenito kod igri npr. wow, hl2, cs, wc3?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno