|
![]() |
#1 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Preporuka 19" LCD
Evo buduci da dolaze uskoro blagdani moglo bi nesto pod bor pasti, znaci zanima me 19" LCD do 2,5k kn iz vemila ili hgspota, primarna namjena igranje, gledanje filmova, word, ostalo je sekundarno Trenutni moj favorit-SM 940BF Kolko vidim 20"-SM 203B za ~2,4k kn jel zna netko dal je to cudo dobro? thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
U tom cjenovnom rangu preporučio bih ti 19" Philips 190P7ES. Bolji je od oba navedena monitora, i općenito je za svoju cijenu jako dobar monitor, bolji i od nekih skupljih modela. Ta dva monitora koje si naveo koriste TN matricu, dok Philips 190P7ES koristi MVA. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#6 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ok, ružan je, slažem se (uopće ne kužim Philips s tim potezom), ali to je plastika koja okružuje ekran, u svakodnevnom radu nećeš ni primjetiti kako monitor izgleda. Mislim da bi bilo glupo kupiti lošiji monitor je ima ljepšu plastiku koja okviruje ekran. A to što piše u specifikacijama za odaziv - zaboravi na to. Općenito nema smisla donositi odluku o kupovini monitora na temelju specifikacija - okvirno mogu pomoći, ali da su neki stvaran pokazatelj performansi i kvalitete određenog moniotra - nisu. Proizvođači stalno smišljaju "kreativne" načine mjerenja određenih performansi (brightness, response time, contrast itd.), tako da je ponekad 8ms u specifikaciji jednog monitora gore od 16ms nekog drugog. U ovom konkretnom slučaju ne znam koliko je stvarno vrijeme odaziva spomenutih monitora, ali 190P7ES nema ghostinga, i dobar je i za igre i za filmove. Napravi kako hoćeš, tvoji su novci, ali IMHO bilo bi glupo propustiti priliku za kupovinu dosta boljeg monitora zbog nekih ~200kn više, slova na papiru ili plastične maske. Ipak je monitor piece hardvera s kojim ćeš biti u izravnom kontaktu cijelo vrijeme korištenja računala, a i lako će ti prijeći i na sljedeću konfiguraciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma uzel budem SM 940BF ili SM 931BF ovisi koji bude jeftiniji u vemilu za par tjedna jer trenutno imam samsung 17" crt stari 5g i dela jos ko blesav, a mozda ako jos malo padnu cijene mozda uzmem 20" E sad kolko je taj widescreen dobar opcenito kod igri npr. wow, hl2, cs, wc3? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|