|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2004
|
audio sistem- reciever ili pojacalo
Pozdrav. Imam jedno kompleksno pitanje Planiram potrositi do 3500kn na audio sustav. E sad, neznam sto tocno kupiti, reciever ili pojacalo. Koja je bitna razlika, osim sta reciever ima radio. Planiram kupit samo 2 zvucnika, jer nemam mjesta u sobi za vise, dakle ne treba mi vise od 2 kanala. Takodjer me zanima dali se moze sub spojit ako ima pojacalo samo 2 kanala. Takodjer, dali da kupim dvd player ili mogu spojit reciever/pojacalo s laptopom i dali ima kvaliteta zvuka koji dolazi s laptopa utjecaj na cjelokupnu sliku. Sve u svemu: reciever ili pojacalo (koji)? 2 zvucnika sa ili bez subwoofera (koji zvucnici i sub)? Poseban DVD player ili spojit s laptopom? Sve to mora bit do 3500kn. Hvala svima unaprijed, stvarno ce mi pomoc bilo koji savjet, jer 3500kn za mene nisu male pare, a htio bi uzivat u zvuku i da bude glasno. P.S. Zivim u Rijeci, tako da bi komponente trebale bit dobavljive tu ako je ikako moguce (dakle u obzir ulazi i Ve-mil, kvark, HGSpot i Technomah,...) Hvala jos jednom unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Receiver ima više mogućnosti spajanja. Ali ako kupuješ bolje zvučnike problem je u tome što ti receiveri od 1000-2000kn uglavnom imaju lošija pojačala, možda bi bilo bolje da uzmeš samo pojačalo sa nekoliko izlaza i par ulaza.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
ma znam da je tema otvorena vec, al me zanimalo bas ovo za pojacalo ili reciever. Samo me zanima jos dali kupit poseban DVD player ili mogu spojit s laptopom, jer mislim da bi se mogao mozda cuti neki sum s laptopa ako ga se spoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
profesionalni pijanac
Datum registracije: Nov 2006
|
dvd player ti je 500 kn, a spajat svaki put laptop i dizat windowse nije baš zabavno
![]() |
#7 |
JDM
|
A laptop ima usran zvuk. Nemozes mjesati (u principu) HiFi i informaticku opremo. npr ja imam masinu povezanu sa hi fi sistemom i kad zaprzim mp3 na cd i pustim ga na hifu zvuk je jedno duplo bolji nego kad ga vrtim sa masine preko hifia, uzmi u obzir da ja imam audigy koj je jedno 14x bolji od zvucne na laptopu. Nadam se da sam pomogao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
a to kao nisi mogao pitati u onom threadu, već MORAŠ otvarati novi? : wtf : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Samo me jos zanima dal da se onda jos malo rastegnem i da kupim subwoofer ili mi to ne treba s obzirom da imam malu sobu oko 12m2' Inace, ja sam si to ovako za sad slozio: Zvučnici Athena AS-B2.2 150w, 92db, 8 ohm :1600kn Pojačalo Yamaha AX-396T (95WX2 DIN): 1600kn i neki DVD player za oko 300kn sve to dodje oko 3500kn |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Receiver u teoriji ne mora biti nista losiji od pojacala, ali u praksi je, dakle definitivno pojacalo. Drugo, koristi oglasnik, isplati se. Zaboravi na Yamahu, Athenu i dvd player... Ja bi to ovako: Pojacalo definitivno iz oglasnika, kvalitetna pojacala rade bez greske i po 50 godina, a u oglasniku nades nesto tipa Marantz pm66 za 1000 - 1200kn. (Ja sam svoje platio 800, ali sam isao po njega vlakom u Krapinu ![]() Ili bilo koje drugo pojacalo iz tog ranga, recimo neki Nad bi bio lijep, ili u idealnom slucaju Rotel, mada, mala je sansa da se toga dokopas. Zvucnici, takoder iz oglasnika, mala sansa da te netko zezne, a i sto god se pokvari kod zvucnika, da se bez preoblema popravit... Recimo neki Mordaunt Short, Bowers & Wilkins (idealno), Celestion, Wharfedale, Monitor Audio, ma izbor je stvarno ogroman... Takoder oko 1000kn, uz malo srece i nize. Odvojeni cd player, ako stvarno zelis dobru glazbu! Oni su svi po 300-400kn u oglasnicima, ali tu je i ogromna sansa da te zeznu, leca se lako kvari, bez obzira na kvalitetu. S pozitivne strane, cesto se i cijeli problem rijesi obicnim cdom za ciscenje... Za filmove mozes koristit najobicniji 300kn dvd, ili laptop. Nemoj zaboravit stalke i kabele! Na stalcima te najvise oderu, najgori Rondo Standard je preko 600kn, a stalci su itekako potrebni, dakle najbolje ti je samo strpljivo cekat da se nesto pojavi u nekom oglasniku... Za kabele se isplati prvo stavit najobicnije zice, pa kasnije ako zelis bolji zvuk otic do Audio Arta, uzet nesto Kimbera 4pr za zvucnike (50kn po metru), i pola metra PBJa iz rinfuze za interkonekt (konektore kupis i stavis sam, gotovi PBJ je preko 700kn: evil : ) I, jos ti fali polica za komponente, nju napravis po jednostavnije diy projektu sa audiopuls.hr . Otides u Bauhaus, imas jednu dasku od 2 * 0,5 metara, tamo ti je prepile na 4 dijela, tamo kupis i sipke, matice... sve skupa manje od 200kn i pola sata posla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
ima li tko iskustva s ovim zvucnima: MAGNAT Monitor 880 2-sistemski bassreflex, dupli bass, samostojeći 2 x 160 mm bass 160 srednjotonac 19 mm visokotonac RMS / Max. - 75 / 150 W Impendancija: 4 - 8 Ohma Frekvencijski opseg: 40 - 32.000 Hz Frekvencija skretnice: 4.000 Hz Preporučena snaga pojačala: 20 - 150 W Osijetljivost: 89 dB Dimenzije: 420 x 145 x 200 mm Težina: 4.5 k inace, moze se ih kupit u HGsrotu za oko 1500kn il su ipak bolji Athena AS-B2.2 150w, 92db, 8 ohm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|