Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.12.2006., 18:44   #1
hrca
...(=_o)...

hrca's Avatar

Datum registracije: May 2004
HP nx6325 -poteskoce sa baterijom

U zadnje vrijeme mi se strašno smanjilo trajanje baterije...sad pogura oko 2.15 h a prije kad sam ga kupio ( pred nekih 2 mjeseca) je trajala i po tri sata sa wirelless-om...kapacitet baterije mi je na 87-91% i kad sam ga kupio nije bio na 100 %.. pa me zanima kak da to popravim?

Mozda mi i mjerac u windowsima i nije toliko precizan jel baterija na 0% po njegovom izdrzi i preko 20 minuta rada...a i windowsi su mi lagano u banani pa mi mozda nesht jede procesor i memoriju pa ovaj guta baterije...

Dal se isplati nosit bateriju pod garanciju ili pricekat neko vrijeme da vidim koliko ce tako...pa ak nastavi opadat kapacitet radpidno...pa da onda zamijenim bateriju?
hrca je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2006., 19:54   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Koji proc imas? Koliko cesto koristis rad na bateriji? Pa dajte opisat problem, dat cim vise relativnih podataka, nije dovoljno prije 3 sata sada 2: hitthewa

Ja sam ti npr. koristio redovito rad na bateriju par puta dnevno, znaci praznjenje i punjenje po 3-4 pputa dnevno. Radio sam na brodu. Kad sam se iskrcao jedno vrijeme (mjesec/dva) radio je spojen na struju. Kad sam se opet ukrcao primjetio sam da se batreija doosta brze praznila, ali nakon cca 10tak dana koristenja opet se stanje stabiliziralo na 1,30-2 sata, ovisno sto radim.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.12.2006., 20:03   #3
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Mislim da su tu u pitanju semproni serije 3400 i 3500 kod 6325 serije no svejedno potvrdi.
Da li imaš instaliran AMD-ov alat za kontroliranu autonomiju laptopa?
G0RKI je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2006., 22:56   #4
hrca
...(=_o)...

hrca's Avatar

Citiraj:
Autor G0RKI Pregled postova
Mislim da su tu u pitanju semproni serije 3400 i 3500 kod 6325 serije ?
WRONG!!!
To ti ja AMD TURION 64 X2 TL-52 (1.6 Ghz)
Staro 18.12.2006., 23:00   #5
hrca
...(=_o)...

hrca's Avatar

Citiraj:
Autor G0RKI Pregled postova
Da li imaš instaliran AMD-ov alat za kontroliranu autonomiju laptopa?
Ovisi...ak misliš na " AMD PROCESSOR UPDATE FOR MICROSOF WINDOWS XP"onda imam...to sam skinuo sa HP-ove stranice skupa sa svim ostalim driverima...jel ih nisam dobio sa notebook-om ...ak se sjećam dobro, mislim da je pisalo nešt da ispravlja pogrešku kod prijavljivanja procesora u Control Panelu odnosno ispravlja krivo napisanu brzinu...ili nešt slično...sad ako nije to to na što misliš uputi me na neki link s kojim bi to ispravio
Staro 18.12.2006., 23:21   #6
hrca
...(=_o)...

hrca's Avatar

Citiraj:
Autor nino5 Pregled postova
Koji proc imas? Koliko cesto koristis rad na bateriji? Pa dajte opisat problem, dat cim vise relativnih podataka, nije dovoljno prije 3 sata sada 2: hitthewa

Ja sam ti npr. koristio redovito rad na bateriju par puta dnevno, znaci praznjenje i punjenje po 3-4 pputa dnevno. Radio sam na brodu. Kad sam se iskrcao jedno vrijeme (mjesec/dva) radio je spojen na struju. Kad sam se opet ukrcao primjetio sam da se batreija doosta brze praznila, ali nakon cca 10tak dana koristenja opet se stanje stabiliziralo na 1,30-2 sata, ovisno sto radim.
Komp sada uglavnom bude po 3 dana na struji, znači ne isključuje se iz kabla nego se ugasi samo računalo...nakon tih recimo 3 dana zaleti se da ga isključim i koristim na baterijama, uglavnom ga koristim dok pokazivač ne pokaže 0% i onda ga tek spojim na punjenje...mislim da se u prosjeku koristi na baterijama oko 5 puta tjedno...ne znam sad baš točno...

Nekad ga znam totalno ispraznit, znači, pustim ga da radi na baterijama dok se ne ugasi...nakon toga ga stavim na punjenje i kapacitet se popravi za 2%...(u zadnje vrijeme taa brojka nije prešla 93%)...ali ako bi ga odmah nakon što se popravio kapacitet i nakon što se napuni do kraja prebacio na baterije onda bi mi se kapacitet uredno smanjio za određen postotak...

Problem je što baterija nije odmah bila na 100% kad je kupljen...mislio sam da je to moj stari za***o jel on ga je kupio u Zagrebu i trebo sam sacekat 5 dana da dođe za Đakovo da ga ja pokupim...a znam da njemu vrag nije dao mira pa je moro čačkat po njemu iako je znao da nema nikakvih Windowsa na njemu i da ne može apsolutno ništa zanimljivog vidit...al kakav je on znatiželjan...nema šta taj čovjek ne bi rastavio i prčko po tome, al zato sve uredno vratio kako je bilo, šteta što nisam na njega što se toga tiće ...i mislio sam da ga on nije ostavio da se napuni do kraja pa da je to za***alo bateriju, ali on kaže da je bio na struji sve dok se nije napunio...al sad, ko će ti ga sad znat

Jel mogo za***at bateriju ak nije ostavio da se napuni do kraja?

Cimer mi ima HP-a isto,NX6310...uglavnom radi oko 2 puta dnevno na baterijama ali mu kapacitet uredno stoji na 100%...njegova baterija je mislim slabija...drži mu oko 2 i još nešto sata...mislim da mu u specifikacijama piše da traje max 2.5 h dok meni u specif. piše maximum na 3.5 h nekad se znalo desit da to prešiša ovisno o radu....

et, ne znam šta bi više napisao
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno