|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Trzanje u igrama
Bok Ovako imam GF4 4200 Ultra 700 Gainward XP2500 i 2x256 rama. Večina novih igri nekak čudno trzka,ko da ne klizi onak ljepo nego malo zacukava okolna grafika.Probal sam i 3dmark 2001 rezultat je 12464, tak da mi je to malo čudno.Probal sam i na nekim dugim komp. događalo se isto.Od igri to su:novi Indiana Jones, Black Down Hawk, Devastatition ,Tomb Raider itd... Probao sam neke igre koje i nisu tak jako zahtjevne pa se to događa. Probao sam sve drivere za graf. i za čipset(nForce 2). Ona vert. sinh. u driverima nema veze s tim.Ne znam više kaj bi napravil, da li možda neko ima isti problem ako ima molim da mi odgovori. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Head Of The Radio
Datum registracije: May 2003
|
Re: Trzanje u igrama
Koliko ti je star OS ja sam imao sličnih problema(Win98SE),nakon dosta vremena OS se nakupi bugova te je potrebno preinstalirat OS ili još bolje formatirat disk i na friški Disk instalirat OS(XP ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 |
Premium
|
OS je XP i stavljao sam ga prije mjesec dana baš radi toga.Miš koji koristim je Optical Genius.Čital sam da ako imaš nVidiu da treba igre namjestiti D3D, gdje se to namjesti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Head Of The Radio
Datum registracije: May 2003
|
Jedino ak ti je AA u driverima uključen onda bi trebalo to isključiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
ima dosta ram-a pa ni to ije problem iako na to podsjeca...... vjerovatno je soft prirode..... inace Darac ono sto mozes napraviti bez da proba reinstalaciju ili slicno je da pod performance&quality settings prvu stvar stavis "performance", dole ti je AA - on je po defaultu na application - pomakni udesno na off za svaki slucaj zatim pod direct3D settings minimap detail level stavi na best perfomance...... ako nakon toga bude radilo sranje onda je nesto drugo problem to nesto drugo obicno rijesava format c: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Da možda nije neka divlja reza + svi detalji + 32 bit boja ![]() Znaš Ti 4200 iako priostojna kartica više nije mrcina, tak ako staviš 1024*768 ( normalna reza ), 32 bit ,all high - može biti da trza u novijim igrama. Igre koje si spomenuo su itekako zahtjevne za grafulju, tako da malko spusti detalje i da vidiš rezultate ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PC Ekspert
|
a da nije virus? Ili gomila programa u pozadini? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Re: Trzanje u igrama
Citiraj:
Citiraj:
![]() [edit] Jel ti radi neki antivirus u pozadini? To zna usporavat igre. Jel imas ukljucen raid na maticnoj a ne koristis ga? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Probao sam igru Need For Speed Hot Pursuit 2 i ostavio detalje kak jesu, samo sam stavio rezoluciju 1024x768x32. Normalno trza. Onda stavim sve detalje na minimum rez. 800x600x16 i događa se isto ko i na max. detaljima.Naprimjer Unreal 2 koji je zahtjevniji od NFS HP 2, bar ja tak mislim radi na high detaljima na 1024x768x32 normalno. Ja stvarno ne znam kaj tu ne radi dobro. Probao sam sa svim vašim savjetima ali jednostavno je isto.Driveri od graf. su 43.45. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
skini si ghost i napravi backup c particije, sprzi na cd ili prebaci na drugu particiju (nezaboravi sprziti i/ili prbaciti i ghost ![]() reinstaliraj windowse - ako uplai super - ako ne vrati onaj backup i lupaj glavom o zid.... ili se rijesi grafulje |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
i kaj znači da si probao i na drugim compovima pa da je isto? prebacivao si komponente ili samo igra trza? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
nvidija=trzanje do bola ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Evo, mozda nekom pomogne, ovo su sevisi koji moraju raditi, ostalo je sve glupost: Cryptographic Services Event Log Network Connections Plug and Play Print Spooler -> iskljucite ako nemate printer Protected Storage Remote Access Connection Manager Remote Procedure Call (RPC) Shell Hardware Detection Task Scheduler Telephony Themes -> mozete iskljucit ak ne koristite one djecje teme ![]() Windows Audio Windows Management Instrumentation Ako je komp umrezen, server ovo ono, onda trebate jos neke servise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
(°_°)
|
fala veky, dobro ce doci ![]()
![]() |
#17 |
Premium
|
Pogledao sam dali su mi pokrenuti još kakvi procesi za vrijeme igre ali nisu.Nije mi jasno kak ne trza Unreal 2 i Colin 3 (osim Stage Japan).Npr. kod Indiane Jones mi trza več početna animacija gdje određuješ postavke igre, load itd... Izgleda mi softverska greška samo neznam dali nije nekaj sa igrama ili meni nekaj nevalja s OS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
nek proba reinstall..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
a jesi probao zamijenit d3d i opengl? meni Il-2 trza u d3d-u, a u opengl-u bez problema ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
nebi smjela trzati i to treba rijesiti..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Ovak nisam još ništ riješio sa ovim svojim problemom. Interesira me dali je netko od Vas odigral koju od ovih igri kaj meni ne radi dobro i dali mu rade normalno. Tip koji mi prodaje igre kaže da i njemu na novom komp. čudno rade nove igre, dok na starom (neznam kakvom) rade normalno. Frend mi ima dučan sa kompjuterima.Otišao sam k njemu i na komp. Epox 8RDA+, XP 2800, 2x256 266MHz Infineon, ATI 9600 128 MB OS XP Home stavim (3DMark 2001-10650 2003-3600) NFS, Tomb Raider AOD, Delta Force BHD, Indiana Jones i nebreš vjerovati potpuno isto.Ja više stvarno neznam kaje to. Ako je netko probal te igre nek mi odgovori kak to njemu radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ekspert iz sjene ...
|
U azdnje vrijeme sam igrao: UT, UT2, Unreal 2, ST Elite Forces 2, Mafia, WC3 RoC, WC3 TFT. Sve igrano ( ako je igra dopuštala ) na 1280*1024 @ 32 bit all high, AA 4x samo na ST Elite Forces 2 Bez trzanja ili ićega ![]() Da nije problem u driverima ![]() Pretjerano OC-an comp, pa proc ima problema s corupted podatcima. Naime jako OC-an comp na velikim temperaturama može pogriješiti kod računjanja ( često i pogriješi ), onda mora sve iz poćetka. Sad u normalnim okolnostima to i nije toliko bad, ali kod OC-a, može biti, tako da se na kraju dobije obrnuti efekt. my 2 cents .... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Zasto nitko nije spomenuo ovo sto cu ja spomenut.Kada ti na svim kompovima jednako steka mozda je problem u tvojim kopijama igrica.Kupi original ili nabavi drugu kopiju pa probaj.Sigurno ces rijesit problem!
![]() |
#27 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
ovo sve kaj pricas mi zgleda ko da ti se nekaj vrti kaj se tuce za procesor skup sa igrom. probaj pokrenut igru, otic u windowse, pokreni task manager, pogledaj procese, sortiraj po CPU vremenu, i vidi sto trosi najvise (uz igru). tak ces najlakse naci krivca... inace moze bit i driver za nesto drugo da trosi CPU. druga solucija, isto ko i prije, sam odi na proces od igre i digni mu prioritet. onda ce windowsi vise CPU vremena davati igri a manje tom drugom procesu. probaj umjesto normal na abovenormal ili onaj odmah ispod realtime. nemam tu winxp pa neznam kak se zove.
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
ali tip stalno sere a jos nije probao reinstal windowsa sto mu je odavno receno.dok to neproba mozemo mi lupat i dalje bez rezultata |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Pa rekao je da je prije mjesec dana nanovo instaliraso windowse samo radi toga.Dajk pročitajte moj gornji post sigurno je to.Ak ne radi na nijednom računalu na kojem je probao to je do CD-a.Il kupi original il reci piratu da ti przi na traxdatu ili verbatim, a ne na princo shit! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|