Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.11.2006., 21:04   #1
sviby
Premium

sviby's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
net?

Brat je dobio ADSL.A kak ima 5 godina stari komp majstor mu lepo veli "Trebate mrežnu karticu!"I ja lepo kupim to,ubacim u pci a kad ono u uputama...Otprilike,otvorite folder network connections i kliknite na local area connection.A toga nigde.I komp stalno-našao novi hardware,našao imenom,pa onda nemože instalirati.Normalno kad nemogu učitati drivere,kad nemam kuda.
Kako kreirati ikonu "local area connection" na XP ako je nema.Moja MB ima integiranu mrežnu karticu i XP normalno pokazuje ikonu.Burazov nema.
sviby je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2006., 21:18   #2
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
A zašto niste spojili preko USBa???
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.11.2006., 21:19   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nisam baš skontao neke stvari pa bi te molio da malo objasniš.
1. koji OS ima tvoj brat?
2. zašto nemaš drivere za mrežnu?
3. koja mrežna je u pitanju?

Mislim da se "Local Area Connection" napravi kad instaliraš mrežnu karticu. Za početak, trebao bi pokušati preseliti njegovu mrežnu iz postojećeg u drugi pci i instalirati mrežnu s driverima.
Staro 27.11.2006., 21:30   #4
sviby
Premium

sviby's Avatar

XP Pro.Zašto ne preko usb-a,neznam ni sam kad je dobio onaj plavi kabel.Valjda ono majstor rekao(t-comov).Kartica je mislim Microtec a komp ju vidi kao Realteck(valjda sam dobro napisao).Ubacio u pci,upute od kartice kažu ono od gore da tamo instalirati drivere sa flopija a te ikone nema.Selio na 3 pci-a od 6 mogučih.: hitthewa
Staro 27.11.2006., 21:47   #5
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Nisam siguran da sam dobro shvatio, ali ubacio si mrežnu karticu, a nisi instalirao drivere, pa ti Windowsi ne izbacuju ikonu za Local Area Connection. Prvo i osnovno, trebaš instalirati drivere sa CD-a, ako već sami Windowsi nisu instalirali drivere (što je moguće ako se radi o novijoj verziji Realtek čipa).
1. Desni klik na My Computer -> naredba Properties (Svojstva)
2. Kartica Hardware -> Device Manager (Upravitelj zadataka)
3. Pogledaj imaš li što instalirano pod Network adapters
4. Ako imaš, vidi ima li kakav žuti uskličnik preko toga
5. Ako nema ničega pod Network adapters ili je žuti uskličnik, onda driveri nisu (ispravno) instalirani - instalirati ih (ako ne znaš kako, reci)
6. Ako je ispravo instalirano (pisat će nešto tipa "Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC" ili slično), onda otvoriš My Network Places (Moja mrežna mjesta) na desktopu i pokreneš čarobnjaka za stvaranje nove veze

Vidi jel nešto od ovoga slučaj, pa postaj, previše je mogućnosti pa bi se sad mogli raspisati...

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2006., 22:26   #6
sviby
Premium

sviby's Avatar

Ispred Realtek stoji žuti upitnik.Po uputama :ubaciti u pci.Restart.Network connections-local area connections-properitis... i onda sa flopija driver za xp.Može li drukčije?E da,win' su se raspali kad smo ih dizali sa ubačenom karticom,lokalni mozgovi kažu da je to uobičajeno.
Staro 28.11.2006., 22:18   #7
sviby
Premium

sviby's Avatar

Ljudi-rješeno!!!U servisu otkrili da ni jedan od šest pci utora ne radi.Valjda greška na matičnoj.Spojeno preko usb-a i dsl radi.Hvala svima na pomoči!!!: cheers2
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno