|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Teška dilema!!!
Vec neko vrijeme boravim na ovom forumu, saznao sam dosta korisnih cinjenica, sto valja, sto ne...na sto treba paziti kod kupnje laptopa itd...ali eto opet sam u nedoumici... -cim je izasao za oko mi je zapao model hp nc8430 'RH471EA' sa sljedecim specifikacijama: Procesor: Intel Core 2 Duo Processor T7200 (2,00GHz, 667-MHz FSB, 2-MB L2 cache) • Ekran: 15.4"WSXGA+ TFT LCD Rezolucija 1680x1050 • Memorija: 1024MB (DDRII 667 MHz 1 DIMM, max. 4 GB) • Hard disk: 100 GB SATA (5400 rpm) • Optički uređaj: DVD+/-RW uređaj dual layer Multibay • Grafika: ATI Mobility Radeon X1600, 256 MB DDR2 • Zvuk: 2 x stereo zvučnici • Mreža: 10/100/1000 gigabit Ethernet card (G-LAN) • Modem: Modem 56k v.92 • Bežična mreža: 802.11 b/g wireless lan Bluetooth™ • Portovi: 3 x USB 2.0 1 x IEEE1394 1 x Audio out 1 x Mic In 1 x Modem RJ-11 1 x Serial port 1 x LAN RJ-45 1 x TV out 1 x VGA (15-pin mini D- Sub) čitač SD memorijskih kartica SMART CARD reader PCMCIA tip II slot Docking connector fingerprint reader • Baterija: Li-Ion do 4 sati autonomije • Dimenzije: 358 x 259 x 28 mm (ŠxDxV) • Težina: 2.8kg • Operativni: Microsoft® Windows® XP Professional • Jamstvo: 12 mjeseci -problem je sto zbog raznoraznih prilika i moje neodlucnosti nisam kupio ovaj model na vrijeme i sad je vec duze vrijeme nedostupan, i tako ce biti prema svim informacijama sve do sredine 12. mjeseca, sto je malo predugo jer studiram, komp mi je prijeko potreban i previse sam vremena na grbaci drugih i postalo je malo neugodno -u sve vecem ocaju poceo sam razmisljati i o drugim modelima , tocnije o modelu hp nw8440 'RH415EA' sa sljedecim specifikacijama: • Procesor: Intel Core Duo T7200 2.00GHz • Ekran: 15.4" WSXGA+WVA TFT 1680 x 1050 • Memorija: 1x 1GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB) • Hard disk: 80 GB SATA (7200 rpm) • Optički uređaj: DVD+/-RW uređaj dual layer Multibay • Grafika: ATI Mobility FireGL V5200 256 MB • Zvuk: 2 x stereo zvučnici • Mreža: 10/100/1000 gigabit Ethernet card (G-LAN) • Modem: Modem 56k v.92 • Bežična mreža: 802.11 b/g wireless lan Bluetooth™ • Portovi: 3 x USB 2.0 1 x IEEE1394 1 x Audio out 1 x Mic In 1 x Modem RJ-11 1 x Serial port 1 x LAN RJ-45 1 x TV out 1 x VGA (15-pin mini D- Sub) čitač SD memorijskih kartica SMART CARD reader PCMCIA tip II slot Docking connector Fingerprint reader • Baterija: Li-Ion do 4,5 sati autonomije • Dimenzije: 356 x 264 x 28 mm (ŠxDxV) • Težina: 2.8kg • Operativni: Microsoft® Windows® XP Professional • Jamstvo: 36 mjeseci -modeli su skoro identicni...no postoje odredjene razlike i zato sve ovo postam na ovaj forum: -nw8440 ima manji hard disk ali brzi...kolika je ta brzina harda bitna za performanse, da li ta veca brzina utjece i na vece grijanje, ionako sam imao namjeru kupiti neki seagate od 250 GB sa eksternim kucistem pa mi 20 GB ne znaci nista? -citao sam post od vranoga1 i sve je lijepo objasnio sto se tice 'regularnih' grafickih kartica i ovih za cad/cam programe, u ovom slucaju radi se o x1600 i v5200(u biti x1600)...takodjer znam da je neko takodjer i napisao recenziju nw8440 samo sa core duo procom i tamo je dosta toga objasnio ali mene zanima malo vise detalja...jesu li taktovi memorije i procesora kod obje kartice isti ili razliciti, i kakve su efektivne razlike u igrama jer sam cuo da se neke igre uopce ne mogu pokrenuti na v5200, kako igre prepoznaju v5200 itd, takodjer u profesiji se bavim i cad, gis aplikacijama i sl. i u tom pogledu v5200 ima prednost mada nisam toliko iskusan na tom podrucju pa ne zamjecujem razliku?? -nw8440 ima garanciju 3 godine, a nc8430 1 godinu sto pak sve ukupno ovisuje cijenu nw8440 u odnosu na nc8430 za nekih 900-1000 kn -sad tu na akciju stupate vi forumasi da mi date svoje strucno misljenje o ovome navedenom, da li se isplati gubiti zivce i cekati nc8430 ili uzeti nw8440? -sto se tice cijene neke firme imaju akcije pa na tom polju mogu mozda povoljnije proci nego inace!!! Hvala!!!:burn: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Ta 2 modela su skoro ista, osim kao sto si i sam rekao, u disku i grafickoj (koje su u biti iste). Kod diska se ipak osjeti 7200rpm-a, tako da to preporucam. Sto se tice Fire GL-a, tu bas nemam iskustva, ali mislim da mozes staviti i "obicne" drivere od mobility radeona na to i onda ce ti raditi bolje na igricama (ako te to zanima)... Inace, prednost je ipak 36mj. garancije naprema 12. Pa sad, opet je odluka na tebi, makar mislim da ce ti bilo koji od navedenih odlicno posluzit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Što se tiče akcijskih prodaja, svaka firma za sebe ima neke akcije. Poznato je da će razne akcije sad oko Božića, ali mislim da je vranoga1 najbolja akcija i da ćeš najjeftiniji laptop naći kod njega. Koliko se sjećam, produžiti garanciju na 3g. možeš kod svakog dilera za bilo gdje nabavljen laptop.
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Odlucio sam se vec od prije na model nc8430, eventualno nw8440...kontaktirao sam i vranoga1 vezano uz ove modele od prije i ne vjerujem da ih ima u ponudi...omjer ulozenog i dobivenog najbolji je kod hp-a pa stoga i ne razmisljam o modelima drugih proizvodjaca...ovo sam sve postao radi misljenja o ova dva modela!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Slazem se, svakako. Najcesce preporucujem ljudima HP prijenosnike, i to bas modele koje si i sam spomenuo. Za koji god da se odlucis, nisi pogrijesio.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|