|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Particije pitanje
Kao što već napisah, imam 40GB, 80GB i 320GB koji dijelim na 3 particije. Već imam C i D, a sada ću dobiti i E, F i H. Htio bih C: preseliti na novi disk i vjerojatno će to tada biti novi E:. Da li je moguće jednostavnim potezom taj E: prebaciti u C:, a stari C: baciti na neko drugo slovo? Planiram raditi sa Acronis Disk Director Suitom, ali primjetih neke greškice prilikom mijenjanja slova na hardovima. Također mi javlja da je opasno mijenjati slova pa me frka da nešto ne zeznem.
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma samo pokreni disk clone, disk to disk copy ili kak se više zove to u Acronis True Imageu. Imaš to i u Norton Ghostu... Slova nije opasno mijenjati, ako particija nije sistemska ili nema neke linkove sa sistemskim programima. EDIT: Zašto to nisi postao u staroj temi?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Zato i pitam što je C: naravno sistemska particija. OK, taj prvi korak je jasan. Napravim disk copy (clone ili nešto treće) sa C: na novi F: recimo koji je još k tome SATA. E sada treba zeznuti windowse da mi se bootaju sa F:, ali k tome bih volio da taj F: ode u C:, a stari ATA C: na neko drugo slovo. Da li je potrebno samo u BIOS-u reći da je primarni, aktivni ili što već novi SATA disk ili treba još neka dodatna kemija... Ili Acronis sam to sve napravi kada kopiraš sistemsku particiju?!?
![]() |
#4 |
Premium
|
Za svaki slučaj, napravio sam sa Acronisom image C: diska. Tada sam Acronis Disk Suitom premjestio C: na E: i privremeno disableao stari C:. Acronis mi je odmah E: (novi) orebacio u C: i ja sretan. U BIOS-u sve podesio da mi se boota sa novog SATA diska. Win se počnu dizati, onaj crni ekran kratko stoji (par sekundi) što nije dobro, pita me za password (to je normalno), ja upišem, i tada se pojavi ekran log off i tako stoji u nedogled. Tada sam vratio image na novi C: i isti slučaj. Koji vrag onda služi image ako ne za ovakve hitne slučajeve. Govno. Za kraj idem na repair Windowsa, ali kod nekih 70% mi se komp restarta. Tada sam poludio i instalirao Win iz početka što je mukotrpno... Gdje sam pogriješio?
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nisi trebao isključivati stari disk jer te on pita šta će s njim radit...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Isključio sam ga softverski (unalocirao) jer mi je on zauzimao slovo C: kad je uključen. Pa sam htio provjeriti kako se sistem ponaša kada je stari C: unalociran, ali banana. Nije vrag da ga je to smetalo? Nekako ne vjerujem da bi ga takva sitnica bunila?!? : sweating
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|