|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Win98 ne prepoznaje modem
dakle, danas sam jedom frendu stavljal modem i instaliral win98, al je problem taj da win uopće ne prepoznaje modem (Intel 56K V.92). Kak riješiti problem? I dal' ima kakve veze ako je modem V.92 ili V.90? pošto se radi o win98.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Eh djeco, djeco. Pa normalno da ga ne prepoznaje (nije to XP pa će ga sam prepoznati i instalirati). Dakle trebaš "pješke" instalirati driver koji si dobio sa modemom. Obrati pažnju da prilikom instalacije izabereš odgovarajući driver (obićno u direktoriju win98 ili win9x). Sada prije nego si mu inst. driver, modem češ naći u Control Panel - System - Devices kao Unknown pci ako se dobro sjećam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Sorry, nisam htio biti grub. Jeli win "vidi" karticu kao Unknown? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Koji je modem u pitanju?. Vidi u *.inf fajlu. Jesi probao premjestiti u drugi (e) PCI slot (ove)?. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Soft V92...nisam probao stavljati u druge slotove zato jer radi i u ovome u kojem se sad nalazi pa mislim da ne bi imalo svrhe premještati ga |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ima svrhe jer 98 drugačije "vidi" i upravlja PCI slotovima. Naime zbog kontrolca PCI portovima na matićnoj uključujući i integriran hardware dolazi do preklapanja IRQ - ova i (za razliku od XP - a) 98 neprepoznaje karticu. Česta je kombinacija da 1. i 3. port djele isti IRQ. Sve zavisi kako radi kontrolac, rekoh. Prebaci u drugi PCI port i vrlo vjerojatno će je prepoznati. Dodatak: Soft V92 mi ne znaći ništa jer je to generalni naziv. Pošalji mi na mail taj *.inf. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vjerojatno se radi o nekom 536EP ili 537EP... I u BIOS-u isključi IRQ za grafu pa probaj.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
domy_os je bio u pravu. Ovu preporuku da isključiš IRQ za grafičku u BIOS-u matične možeš probati za test, ali nebih preporučio da tako i ostane. Izgleda baš imaš "sreće". Po net - u se dosta žale na njega. Ovdje je Intel proizvođač chipseta, a kako je upakiran i radi ovisi o stvarnom Čunga-Lunga proizvođaču. Ekipa piše da sa njim dolaze prilično stare verzije drajvera. Ovdje imaš Intel - ove drivere: LINK 1 Intelc11.inf je glavni inf file. Dakle, kod manualne instalacije "pokaži" sistemu taj inf, a ostale će "povući" sam. Ovdje imaš priličnu storiu o tom modemu: LINK 2 Sad se prisjetih da Win98 onaj hardware koji nije prepoznao u System - Device Manager - u prikazuje kao Other devices sa žutim upitnikom. Ako imaš bilo šta u toj grupi, selektiraj i briši. Iza ovoga restart obavezno. Ako posli reboota "otkrije" novi hardware onda ga "uputi" na folder gdje si raspakirao driver (skini i raspakiraj ovaj od Intela). U svakom slučaju moraš postići situaciju da win98 prepozna novi hardware (sa ili bez da to napiše kroz onaj dijalog Find new hardware), bez toga ništa. Ako ga je prepoznao onda ponovo imaš Other devices sa žutim upitnikom. Sad na njemu update driver, . . . Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 21.11.2006. u 15:36. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|