|
![]() |
#1 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Sennheiser CX500 Mini Review
1. Uvod Sve je več napisano: slušalice koje dobijemo uz mp3 player ili kakvu drugu multimedijsku igračku obično su a) očajne, toliko slabe da jednostavno bacamo cijeli uređaj b) dovoljno dobre c) dobre ali tražimo više Budući da sam u kategoriji c) odlučih se za kupnju relativno novog Sennheiserovog modela zatvorenih "in ear" slušalica. Zamjeniti će Koss Plug koje bi u kratkim crtama opisao kao: previše basa, velike su, često ispadaju (ne stoje mi dobro u uhu) - nedaj bože da ih koristim za sport i LJUBIČASTE su!!! ![]() Zašto Sennheiser? Paaa, proizvode kvalitetne audio proizvode već preko 50 godina, imam i imao sam par njihovih slušalica i obično su to proizvodi na mjestu. Osim toga cijena koju sam platio za CX500 ($40) je smješna i teško da bi dobio nešto bolje. Realna (preporučena) cijena je ja mislim $100. Evo što sam Sennheiser kaže o CX500: Citiraj:
* Model number: CX500 * Impedance: 16ohms * Sensitivity: 113dB * Open/Closed: Closed * Transducer type: Dynamic * Ear Coupling: Intra-aural * Frequency response: 17 - 22,000Hz * Cable length: 1.1m 2. In-the-box Pakiranje je standardno: ![]() ![]() Pa da vidimo čega ima u kutiji: ![]() ![]() 1. Slušalice (doh!) 2. Torbica 3. 2 seta dodatnih silikonskih čepića (S/M/L), ukupno 6 parova (jedni M su na slušalicama) 4. Cable clip ![]() 5. Cable winder ![]() Na samom kabelu je integrirana kontrola glasnoće što je odlično jer ne treba tražiti player (meni je obično u torbi). Moram reči da slider i nije baš najprecizniji ali posluži ![]() ![]() Slušalice izoliraju vanjske zvukove odlično, silikonski čepići su veoma udobni, ne skidaju se lako (znači teško da će i slučajno pasti). Ukoliko i izgubimo koji u samom pakiranju ima dovoljno rezerve ![]() ![]() Žica je dosta mekana i tanka ali ojačana je na svim "strateškim" mjestima da ne dođe do oštečenja. 3. Testing 1,2,3 "Testirao" sam spajanjem na Sony NW-E407 i Creative Labs X-Fi Elite. Obično su se vrtile Trance stvari ali bilo je i neš pa recimo Electronic Rock-a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prvo basevi: WOW, koja promjena nakon Koss-a. Jasno definirani, čisti, što je najvažnije nisu prejaki odnosno nemaju interferenciju na srednje tonove. Srednji tonovi su također odlični ali nešto više sam očekivao od visokih. Jasni su ali na manjoj glasnoći kao da ih fali. Napomenuo bi da su slušalice izrazito glasne, inače volim glasnu muziku ali kad ovo "odvrneš" do kraja imam feel kao da mi centar za ravnotežu zakazuje ![]() 4. Zaključak + dobar bundle + odličan zvuk + lagane i udobne + dobra izolacija + integrirana kontrola glasnoće + dizajn - tanak i mekan kabel - kabel u jednom dugom komadu (nema produžnog) Uglavnom preporuka! Ukoliko tražite nešto pristupačnije, CX400 bi mogao odlično poslužiti. Nedavno sam dobio 2 komada, vjerovatno će ubrzo na prodaju, tako da bacite oko na tržnicu ![]() Zadnje izmijenjeno od: SilentException. 07.03.2008. u 23:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Sve OK, ali dati za in-ear slusalice cca 500kn, kao sto ti navodis za realnu cijenu...bolje bi dao jos malo para i kupio kao ja HD25 i imas "the slusalice". Inace ja imam Sennheiser HD25 za doma i MX350 za player koje su sasvim dovoljne, a kostaju cca 100kn. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
a slusaj tako mozes rec "dat 2000Kn za MOBO a ona od 600 isto odlicno radi", s tim da smatram da davanje, vjerujem vise od 500Kn jer su tu 110+CHF, ima daleko vise argumenata od 400+CHF za Asus Striker Formulu al Okay, svak ima svoje guste nadalje, moram se slozit da je Sennheiser napravio odlican posao sta se zvuka tice, i sluse su jednostavno odlicne za te novce, dabog da jezik pregrizo, al zvuk mi je cak "lipsi" od Sony ex-90, ali, ima jedno veliko ALI, nije mi jasno koji im je vrag trebao onaj pot za glasnocu ![]() ![]() ![]() uglavnom, dobar review, i jako dobre sluse, za onoga kome ne smeta cijena i onaj odvratni POT ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Stvarno odlične slušalice bez pogovora ali kao što kolega bobe kaže 500 kn nije realna cijena, bar za mene/nas sa nižim budžetom jer kad ozbiljno gledaš za te novce kupiš i odličan mp3 player i sluške i još ti ostane za kavu ![]() btw. svaka čast za review, dobar posao ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
di ih ima za kupit u zgbu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|